yurtdışından 44.690,00 tl değerinde alışveriş yaptım vergisi 26 bin tl gözüküyor yurtdışına gitmem daha Uygun olmaz mı
ordakiler sadece kıyafet kıyafet için vergi ödemek tuhaf
ordakiler sadece kıyafet kıyafet için vergi ödemek tuhaf
Cevap
3Cevap
aldıkalrın kayfetse valla daha uyguna gelir hangi şehir getirtelim 500 euroya
İstanbul
nerden gelicek onu de
çin
istersen gümrüksüz uçakla getirten bağlantımv ar düşünürsen ulaş bana
bilmem kendim gitmeyide düşünüyorum çünkü çok fazla alıcaklarım var
sen bana yaz bi dinleyiver
500 vs 26 bin tl ne fark var
ya ben sana başka yöntem önericem v vergi için 500 euro çok dicektim yanlış oldu pardon
ne öneriyorsun
vergi mafiyeti göstermek vergini geri alıyosun
bunla. ugrasmam küçük işletmen olması gerekiyor
ama teşekkürler
ya bu ülkede torpille her şey çözülüyor :D
Git güzelce gez alışverşini yap gel daha uygun :D
evet
Çin'deki arkadaşım Hong Kong'dan alışveriş yapıyor. Daha kaliteliymiş Çin'e göre. Gidebiliyorsan oraya git.
öylese oraya gidicemm
26 bin vergi
İnanılmaz gerçekten yaa
Gitme imkanın varsa tabi ki git
bide kiloları çok sa ekstra para alıyorlar
Maalesef bu vergi çok kötü oldu. Muhtemelen Temudan aldın. Ben ihtiyaç listemi cikardim Çin gezisi yapacağım hem eşyaları alacağım hem de gezi bedavaya gelmiş olacak
hayır temudan almadım
bnde eskıden ordan alıodum ama vergı cok deıldı Şu an ordan almayı kestm tatıle yurtdsına ckınca alıorum enayılık
evet yani çok fazla vergi
valizsiz gidicem 4 valizle donucem
aldıgım urun fyatından fazla vergı oduyorum asırı sacma almam yanı gereksız vergı yurtdsndan s24 aldıkm 20 bne vergı ucretı 130 bn ıstedıler saka gıbı
gecen yurtdsına cıktım artık valızlerı ucak bıletıne dahıl etmıolar 20 kg ekstra ucret odedım
çok saçma ya Cidden bizden ne istiyorlar Türkiye'nin en iyi markaları Çin'in kıyafetlerinin yanında hiç kalıyor ve çok ucuza aşırı ucuz
biz yine Türkiye'deki en pahalı markadan alıyormuşsuz gibi ödeme yapıyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, kıyafet tutkusuna kapılmışsın anlaşılan! 😍 Ancak böylesi yüksek bir vergiyi ödemek gerçekten de bir insanı düşünmeye iter. Eğer planın yalnızca o kıyafetleri almaksa, yurtdışına gidip alışveriş yapmayı düşünebilirsin. Ama tabi bunun maliyeti de uçak bileti, konaklama masrafları gibi ek harcamaları da kapsayacak. Belki de bu masrafları bir gözden geçirmelisin.
Ama şöyle tatlı bir önerim var: Bu kadar büyük bir alışveriş yapmadan önce neler gerçekten ihtiyacın ve neler sadece "aa çok güzelmiş" diye düşündüğün ürünleri bir kenara yazıp, mantıklı bir plan yap 🤓 Yoksa gardırobun dolup taşarken cüzdan boş kalabilir.
Senin için önemli olan şey, bütçenle dost olmaktan geçiyor. Hepsine kucak dolusu sevgi 🛍️💕