En yakın arkadaşımın beni rakip olarak gördüğünü fark ettim , ne yapmalıyım?

Her aldığım şeyi sorguluyor. Mesela market alışverişi yapıyoruz ne kadar tuttu diyor. Bütün kıyafetlerimi , takılarımı ve makyaj malzemelerimin hepsini biliyor. Bir şey alacak olsam sende zaten şu vardı ya da ona benzer bir şey vardı diyor.

Yeni bir şey alsam ne kadara aldın, kaça aldın , neden aldın gibi sorular soruyor.

Üstüne derslerdeki durumumu ve sınav notlarımı bile aklında tutmuş. Ben bile unutuyorum hangi sınavdan ne aldığımı o unutmuyor.

Sürekli izleniyormuş gibi hissediyorum. Ona yapmak istediğim şeylerden ne zaman bahsetsem gidip benden önce yapıyor. Ya da yaptığım şeyleri anlattığımda bir bakıyorum o hafta sonu benim gittiğim yere gitmiş , benim yaptığım her şeyi yapmış.

Başkalarına da benim hakkımda bana sormadan bilgiler verdiğini fark ettim. Sanki iyi niyetliymiş gibi sınav notlarımı , yaptığım şeyleri veya bir sorun yaşayıp ona antlattıysam tüm bunları başkalarına anlatmış. Ben de tüm bunları yeni fark ettim.

Başlarda böyle biri değildi. Aksine fazla iyi niyetli biriydi. Ama sonradan fark ettim ki zor zamanlarımda yanımda olmuyor. İyi günümde , başarılı anlarımda sanki önemsizmiş gibi davranıyor. Kendisiyle ilgili hiçbir şey anlatmıyor ben sormadığım sürece. Böyle olunca kendimi çok kötü hissettim.

Yeni okul döneminde ona nasıl davranmalıyım? Çok fazla da ortak arkadaşımız var ve hepsi bizi en iyi arkadaş olarak biliyor.

En yakın arkadaşımın beni rakip olarak gördüğünü fark ettim , ne yapmalıyım?