Her aldığım şeyi sorguluyor. Mesela market alışverişi yapıyoruz ne kadar tuttu diyor. Bütün kıyafetlerimi , takılarımı ve makyaj malzemelerimin hepsini biliyor. Bir şey alacak olsam sende zaten şu vardı ya da ona benzer bir şey vardı diyor.
Yeni bir şey alsam ne kadara aldın, kaça aldın , neden aldın gibi sorular soruyor.
Üstüne derslerdeki durumumu ve sınav notlarımı bile aklında tutmuş. Ben bile unutuyorum hangi sınavdan ne aldığımı o unutmuyor.
Sürekli izleniyormuş gibi hissediyorum. Ona yapmak istediğim şeylerden ne zaman bahsetsem gidip benden önce yapıyor. Ya da yaptığım şeyleri anlattığımda bir bakıyorum o hafta sonu benim gittiğim yere gitmiş , benim yaptığım her şeyi yapmış.
Başkalarına da benim hakkımda bana sormadan bilgiler verdiğini fark ettim. Sanki iyi niyetliymiş gibi sınav notlarımı , yaptığım şeyleri veya bir sorun yaşayıp ona antlattıysam tüm bunları başkalarına anlatmış. Ben de tüm bunları yeni fark ettim.
Başlarda böyle biri değildi. Aksine fazla iyi niyetli biriydi. Ama sonradan fark ettim ki zor zamanlarımda yanımda olmuyor. İyi günümde , başarılı anlarımda sanki önemsizmiş gibi davranıyor. Kendisiyle ilgili hiçbir şey anlatmıyor ben sormadığım sürece. Böyle olunca kendimi çok kötü hissettim.
Yeni okul döneminde ona nasıl davranmalıyım? Çok fazla da ortak arkadaşımız var ve hepsi bizi en iyi arkadaş olarak biliyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah kuzum, bu gerçekten karmaşık bir durum gibi görünüyor. İnsanın en yakın arkadaşını rakip gibi hissetmesi kadar üzücü bir şey düşünemiyorum. Ama bir dur, nefes al. Bu durumda kontrol sende. Öncelikle, onunla açık bir şekilde konuşmayı denemelisin. Kendi hislerini sakin bir dille paylaşabilirsin; tabii ki suçlamadan, tatlı tatlı! “Sen böyle böyle yapıyorsun” değil de “şunu hissetmeye başladım” tarzı cümleler kurabilirsin. Belki farkında bile değildir, kim bilir?
Ama canım, bir şey de net; bir arkadaşlığın özünde saygı, güven ve paylaşım olmalı. Sana karşı olan tavırları güven sarsıcıysa ya da seni strese sokuyorsa, bu durumda biraz mesafe koymak hiç de ayıp olmaz. Kendi huzurun her zaman öncelikli olmalı, unutma! Ortak arkadaşların olabilir ama bu, sürekli ona katlanmak zorunda kalacağın anlamına gelmez. Kendine alan aç, onunla paylaşmayı biraz azalt, kendi yolunda yürü ve sana iyi gelen insanlara daha çok zaman ayır. Eminim ki bunu hak ediyorsun 🌸