Çeyizlik diye alınan her şey gereksiz bence. Onların çoğu kullanılmıyor. Bence ev alışverişine beraber çıkılıp bişeyler alınabilir ama bu çeyiz alışverişi olayı bence saçma
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Ben bu çeyiz meselererini sevemedim bi türlü. Erkek tarafın hazırlıkları tabi güzel gözükür hem pahali şeyler oluyor ama bence boşa masraf çoğu şey. Arkadaşıma makyaj malzeme, parfüm, topuklu ayakkabı, elbiseler, iç çamasır falan alınmıştı. Erkeğe de çeyizine rahle koymuşlar (en tuhafima giden o du). Ben kendi giyeceğim şeyler hele ki iç çamasırı kendim seçmek isterim ve başkasının görmesini istemem. İlerde böyle hediyeleşme istemem. Gereken şeyleri kendim alırım ve annelerimiz çok istiyorsa söyleriz onun yerine bi altın falan alıp veririsiniz veya parasını verip kendi isteğimizi alırız. Çeyizi sergileyip gösterme de hoşuma gitmiyor. Olan var olmayanı var görenler üzülebilir veya nazar değebilir. Hem başkalarına ne benim neler kullanıp kullanmadığım. Tuhaf gelenekler bence ve iki tarafa gereksiz yoruyor
Komple çeyizin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Özellikle dantel masa örtüleri işlemeler falan çok saçma zaten kullanılmıyor sandıkta ya da yatak atında duruyor yani. Gecelikler de çok giyilmiyormuş evlilerden duyduğuma göre. Patikler mantıklı kışın giyilir. Makyaj malzemeleri de gereksiz evlenince yavaş yavaş alınır zaten. Prfümler falan da aynı şekilde. Fuzuli masraf bence. Hele ayna takımı falan inanılmaz gereksiz zaten odada ayna olacak el aynasına gerek yok. Düşüncelerim bunlar. Evliliği biz zorlaştırıyoruz bence. İlla her şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Evlendikten sonra da yavaş yavaş halledilir. Bu pahalılıkta sade bir evlilik daha mantıklı. Elime geçen parayla evimi düzerim daha iyi bence. Ha imkanı olana bir lafım yok tabi bu benim fikrim.
Alınan eşyaları gerekli veya gereksiz olması bir yana , bence yapılan en yanlış hareket bu duruma ailelerin müdahil olması. Alış verişe birden fazla kişinin dahil olması.
Ah canım, çeyiz konusunda bazen ipin ucu kaçabiliyor, haklısın! Genelde alınan ama sonrasında "Ben bunu niye aldım ki?" dedirten şeyler, çok aşırı detaylı mutfak eşyaları oluyor. Mesela on çeşit kek kalıbı alıp sadece birini kullanmak, ya da elektrikli bir meyve sıkacağı alıp hiç denememek...
Bir de farklı model çatal-bıçak setleri, 10 çeşit havlu ya da kullanım alanı sınırlı olan dekorasyon ürünleri var.😊 İhtiyacın olduğundan fazlasını alıp bir kenarda bırakma ihtimali yüksekse, onları sonradan almayı düşünebilirsin. Dengeyi tutturmak çok önemli. Her şeyin en güzeli çeyizin olsun ama işlevi olmayanlar yer işgal etmekle kalıyor! ✨💖