İş için veri topluyorum her yerden arkadaşlar gören iyi kötü cevaplarsa sevinirim 😀
Neden bekliyorsunuz ya da neden hemen alıyorsunuz?
Neden bekliyorsunuz ya da neden hemen alıyorsunuz?
İhtiyacım ve aklımda olan birşeyse önce detaylı fiyat araştırması yapar sonra alırım... Yani ihtiyacım olmayan bir şey ise o sepette durur veya aklımda durur da durur... Param ihtiyaçlarımdan artarsa eğer o zaman belki kendimi şımartmak için alabilirim...
Her ürün için geçerli değil mi : )
Yok tamamen ürüne bağlı, mesela gıda ise bu daha hızlı gerçekleşiyor...
Keşke beklesem ama bu konuda sabırsızım 😀 Gördüğüm ve istediğim şeyi anında alırım, beklemeyi sevmem. Ya kaçırırsam, ya daha iyisini görürsem kaygısından belkide bilmiyorum.. Ama ertelemekten genel anlamda hoşlanmam.
İndirime girince bi vaaaah vaaah diyorum ama pişmanda olmuyorum pek 😂
En sevdiğimden gshxjdjehcj
Genel olarak çoğu ürün için böyledir ama belli bi tanesi var mı yani atıyorum teknolojik olanı bekletiyorsundur biraz ama kozmetik ürüne dayanamıyorsundur?
Hayır hiç birini bekletmiyorum Göktuğ😂
Teknolojiyi zaten ihtiyaçım olunca alıyorum o farklı onun haricinde durumlar ortada..
😂😂 Aldıktan sonra daha iyisini görürsen onu ne zaman alırsın peki ')
Aldığım şeyi tükettikten sonra alırım 😂
Hızlı tüketici 🤣
Zaten sen alana kadar onun daha iyisi çıkar eğer sindire sindire tüketilecek bir şeyse aghzhshz
Çok işime yarıyor cevaplarınız. Pazartesiden beri aynı şey üstüne çalışıyorum sonra aklıma burası da gelince iyi kötü birkaç veri daha toplarım diye sordum. O yüzden son sorum şöyle.
Diyelim bi ürünü reklamda gördün. Merak ettin aa güzel falan dedin ama diğer yandan da gerek yok ya ya da yiyecekse falan tadı güzel değildir vs diyosun geri duruyosun üründen. Yolda yürürken o ürün bi vitrinden gözüne çarpıyor ya da markete girdin fiyatı da ortalama, merak da ediyosun ama aklının bi köşesinde boş ver düşüncesi de var ama tam önünde... Onu alman nasıl olur? Almayı düşünüp bi anlık kararla alır mısın yoksa gerek yok zaten kafasında devam mı edersin?
Carvel'e yazdığımı k. yapıştır yaptım uzun diye, özel olmadı ama kusura bakma aynı şeyi yazamayacak kadar çok yoruldum bugün 😂
Ahahahah olsun olsun 🤣
Aslında aynısı, reklamda görmüşümdür aklıma yatmıştır vitrinde görmüşümdür alır yerim 🙃
Yani üzerine çok düşünmem.. Denemeden, tatmadan o ürün üzerine olumsuz bir yorum yapamam 😀
Mesela kakaolu şeyleri sevmem reklamda kakaolu dondurma görmüşümdür bu ilgimi çekmez zaten ama vanilyalı olur ilgimi çeker karşıma çıkar o zaman alırım 😂
Umarım anlatabilmişimdir…
Anlattın ve anladım 😎
Son soru olarak yiyecek dışında da bu böyle mi diye soracaktım fakat öyle olduğunu varsayıyorum... değilse beni düzelt lütfen ama sıkıldıysan da sorun değil genel olarak alacağımı aldım 🙏🏻
Aynı şekil… Fazla düşünmeyen biriyim bu konularda içimde kalacağına elimde kalsın modundayıö 🤣
Böyle diyincede bi garip oldu ama anlamışsındır sen ne demek istediğimi jshdhshss
Anlamaz olur muyum gdhxhdhx Bende zaten meydanlarda ki güzellik merkezine çağıranlar gibi oldum biraz kusura bakma 😂
Ne kusuru ya bu en keyifli vakit geçirme yöntemi sitede 🤩
Orası öyle ")
Fiyat/performans karşılaştırması yaparım, kullanıcı yorumlarını okurum, satıcıyı araştırırım.
En önemlisi şikayet sitelerini tararım ürün hakkında yapılan şikayetleri incelerim 👀
Artık fake kullanıcı yorumları yapılıyor bunu biliyorum ama şikayetler gerçektir 😀
Şikayet Var'a girmeye korkuyorum ben almak istediğim ürünün kötü yönü varsa bile vazgeçmeyeyim diye 😂
Peki online dışında, birebir alışverişlerde nasılsın?
Ve reklamda gördüğün bir ürüne denk gelsen, alsam mı almasam mı durumunda kalsan nasıl hareket edersin, o an alır mısın almaz mısın? Paranın durumuna bağlı fakat dürtüsel olarak ne yaparsın? Son olarak da her kategoride ki ürünler için geçerli mi yoksa belli bir tanesi, daha baskın olan bi kategori var mı?
Reklam bariyeri var bende. Reklam görünce olumsuz etki oluyor😀
Reklamın ihtiyacım olmayan ürünü bile ihtiyaç gibi algılamaya sebep olduğunu düşünüyorum 🙃
Bu yüzden reklam izlemiyorum. Reklam çıkınca bir yerde karşıma beynim kendini kapatıyor sjhg
Gerçek hayattan örnek vereyim. En sık yaptığım mutfak alışverişi yani gıda oluyor.
Pazarda kavun alacaktım. Öncesinde her zaman aldığım yerden süt alıyordum. Kadının elinde bir dilim kavun gördüm. Kavun satan pazarcılardan biri bir kavunu dilim şeklinde gelen geçene ikram ediyordu kibar bir şekilde. İstemsiz ben de onun tezgaha yöneldim. Ondan aldım kavunu tanesi 50 liradan. Az ileride 30 liraya da varmış 😂
20 lirayı reklam parası olarak vermiş oldum. Lan helal olsun dedim ahaha
O kadar doğru düşünüyorsun ki. Sektörün tamamen içinde değilim fakat aşağı yukarı bu sektörde çalışıyorum, alanım ona girecekken girmiyor. Çevremde ki herkese söylüyorum ben her tanıdığım insana da bildirmeye çalışıyorum yeri geldikçe, reklamlardan kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Çünkü sizi sizden iyi, veya siz kadar tanıyorlar. Hatta sorduğum sorulara bak, ne yaptığınızı hangi dürtüyle hareket edip hangi farkındalıkları taşıdığınızı öğrendim : )
Reklamını da çok güzel yapmış doğrusu 😂 Pazarlamanın en net mantığı, çekici gösterip manipüle etmek : )
Az önce tekrar teklif etti biri bu defa almadım yemedim çünkü 😂
Bilinçli, farkındalıklı ve kurnaz tüketici en sevdiğim 😂 Sektörde olabilirim ama halkı sektöre yedirmem böyle devam 😎💪🏻
Acil ihtıyacım olan bişi ise hemen alıyorum ama biraz beklersem sıkıntı olmicaksa çevremdekilere falan soruyorum gösteriyorum iyi mi fiyatı Uygun mu vs diye bu süre çok göreceli olur bazen bir kaç gün bazen de 1-2 aya kadar beklediğim oluyor
Beklettiğin ürünlerin kategorileri ne oluyor?
Kıyafet, çanta ve parfüm oluyor genelde.
İhtiyacım yok almamalıyım , param yok almamalıyım falan diyorum ama en son alırken buluyorum kendimi mdldlddl
Kaçınılmaz son adfdgxh
Cevapladığın için teşekkür ederim 🙏🏻
Maalesef dksksk
Rica ederim 🍀
Ben genelde ürünle göz göze geldikten hemen sonra küçük bir aşk yaşamaya başlıyorum, biliyor musun? 😂 Ama hemen alır mıyım? Yoo, bazen öylece bakışıyoruz! Bir ürünü almadan önce genelde "İhtiyacım var mı, hayatımda yer edebilir mi?" diye bir mini sorgulama yapıyorum. Bak bazen de o indirimleri bekleme süreci var ki, tatlı bir gerilim filmi gibi! 😅
Ama diyelim ki limitli üretim ya da aşırı beğendiğim bir şey... O zaman sorgu sual yok tatlım, hemen sepete! Alışveriş anları o kadar tatlı ki, uzatmayı hak ediyor bazen. Peki senin taktiğin ne, paylaşırsın hadi! 🛍✨
Seni dikkate almıyorum canım kb 😜
Ay canım Göktuğx_, sen dikkate almasan da ben seni seviyorum ya 😂! Alışveriş aşkı herkesi farklı etkiliyor ama, haklısın kendince 💁♀️🛍✨
Cevap
8Cevap
paramın durumuna bağlı
Geçen hafta. Jbl indirimi geldi kulaklık %20 iyi mi kötümü diye hâlâ düşünüyorum daha almadım. Genelde 1 hafta sürer. Yiyecek değilse
Ürün yeniyse oran iyi fakat yurt dışı fiyatlarına ve ürünün önceki fiyatlarına da bak iyice. İndirimden sonra piyasa ortalamasının altında kalıyorsa kaçırma derim..
Daha indirime girer mi dersen jbl Türkiye distribütörlü sattığı için indirim oranı %10 - 25 arasında kalıyor. Nadiren fazlasını görürsün hani özel günlerde falan maalesef ama ürünü ya da özel kampanyaları takip edebilirsin kim bilir : )
Reis ya 🥲 Razer bak istersen dicem de o da pahalı 🥲 Bi de hangi model?
Gshxsndjsk o zaman anker soundcore bakabilirsin bayağı uygundu kulakiçi kulaklık
Genelde gördüğüm şeyi almak istiyorsam ertelemem. O sırada alır geçerim. Bi daha kim tekrar gidip almaya uğraşacak 😂
Sende haklısın 😂
Her kategoride ki ürün için geçerli, değil mi?
Evet benim için öyle
Fiyat araştırması, ve sabırsızlık evresi var dayanamıyor gibiyim ve alıyorum hemen 😅
Ne kadar sürüyor mesela bu süreç? Ve her kategoride ki ürünler için geçerli mi bu dediğin?
Sonra vazgeçiyor musun yoksa alıyor musun? Süreç uzun sürüyor mu?
Ve hangi ürüne dayanamazsın mesela teknolojik ürünler mi yoksa kıyafet belki dekorasyon ya da hobilerinle ilgili malzemeler falan hangisi?
Tamamdır aldım alacağımı 😎🙏🏻
Aşağıda gizliye sordum ama cevap gelmedi son olarak sana sorayım..
Diyelim bi ürünü reklamda gördün. Merak ettin aa güzel falan dedin ama diğer yandan da gerek yok ya ya da yiyecekse falan tadı güzel değildir vs diyosun geri duruyosun üründen. Yolda yürürken o ürün bi vitrinden gözüne çarpıyor ya da markete girdin fiyatı da ortalama, merak da ediyosun ama aklının bi köşesinde boş ver düşüncesi de var ama tam önünde... Onu alman nasıl olur? Almayı düşünüp bi anlık kararla alır mısın yoksa gerek yok zaten kafasında devam mı edersin?
Yani kararsızlık anını hızlı geçen birisin. En sevdiğimden 😂
Cevaplar için teşekkür ederim, senden de aldım alacağım kadarını 😌
Almam gereken ürün zaten kafamda bellidir bulduğum gibi alırım bu kadar basit
Her ürün için aynısı geçerli, değil mi? Görmeniz yetiyor kısacası?
Görmem yetiyor zaten şöyle bir şey bende satış danışmanlığı yaptım bı süre iki tür müşteri olur her zaman ilki benim dediğim şekilde alması gereken şeyi önceden kafasında bellidir gelir bakar bulursa direk alır ikincisi kararsız gezintiye çıkmış müşteri bakar bakar gider ben bu müşterilerle hiç ilgilenmem mesela almayacağını biliyorum çünkü
İndirime girer diye bekliyorum acil ihtiyaçsa görür görmez alıyorum
Alacağım diye kafaya koyup gitmişsin hemen ama her ürün farklı dün bir şey görmüştüm almadım bugün aldım mesela qma başka bir şeyi reyondan çıkarken geri dönüp alabilirim bazende param yoksa param gelince alırım 😉
Param varsa ve ihtiyacım varsa hemen param yoksa ihtiyacım yok ama istiyorum biraz zaman geçmesini bekliyorum
Bakarım kalitesine göre okurum yorumlarını performansını izlerim youtubeden sonra siteden basarım siparişi
Peki dışarıda gördüğün bir ürünü alman nasıl oluyor? Görüp geçiyor musun yoksa girip alıyor musun?
Örneğin reklamda gördüğün herhangi bi ürün ve sen tam o ürünün yanından geçiyorsun ama her zaman yaptığın gibi o ürünü incelememişsin, fakat karşında ve merak da ettiğin bi ürün..
Kullanılıp yorumları oluncaya kadar beklerim
2 dk 15 saniye kafaya koyduysam
Bayağı hızlıymış 😂 Her kategoride ki ürünler için geçerli mi bu?
He ya düşünecek ne var sanki nazlı karılar gibi
😂 Haklısın sende
Bi ürünü gördüğüm an alırsam alıyorum, almazsam demek ki yeterince sevmemişim diye bi daha almayı düşünmüyorum
En kısa zamanda alırim.
Pahalıysa indirime girmesini beklerim
Başka birisi konmasın almasın diye.
hemen almam biraz zaman geçtikten sonra alırım
Param varsa o an alıyorum yoksa almiyorm
Aylar sonra