Kiralık satılık dairelere baktım fiyatlara baktıkça kasvetli evlerin kasveti üzerime çöktü.
3 milyon liralık 50 metre kare gün ışığı görmeyen eve yorum yapılırsa fiyatı yine 3 milyon olur mu?
Sahibindene yorum yapma özelliği gelsin 😄
Kiralık satılık dairelere baktım fiyatlara baktıkça kasvetli evlerin kasveti üzerime çöktü.
3 milyon liralık 50 metre kare gün ışığı görmeyen eve yorum yapılırsa fiyatı yine 3 milyon olur mu?
Sahibindene yorum yapma özelliği gelsin 😄
Bir malın fiyatını sıfır fiyatı belirler örnek veriyorum sıfır km egea bayide 1 milyon liraysa hadi diyelim bayi nakit indirimi yaptı kampanya yaptı 900 bin bıraktı bu arabanın 5 yaşında 75 bin km de plan versiyonu en iyi ihtimalle 600 bin lira olur. Evlerde aynı benzer mesela semtte sıfır yapılmış bir konut 10 milyon liraya satılıyorsa aynı semtte 30-40 senelik bir ev de en az 4-5 milyon edecektir. Şimdi diyeceksin sıfır araba ve ev o fiyata satılmasın onun da sebepleri var. Daire yapılırken harcanan masraflar demir çimento yapı malzemesi elektrik tesisatı su tesisatı alçı boya çalışan usta parası mühendis parası proje parası vs vs bir sürü gider kalemi var. Çoğu da dolara endeskli. Kolay değil bence yorum yaparak çözülecek işler değil.
Haklısın bütün bunları ben de göz önünde bulunduruyorum, kastettiğim şey ilana konulan evin aynı semtteki sıfır binaya bakarak bizim mahallede evler bu fiyattan gidiyor diyerek 40 yıllık binaya aynı kira istenmesi.
Yorum özelliği gelse insanlar içini bari döker o bina sıfır bina fiyatında olur mu denilebilir.
Haklısın balon bir piyasa var. Paran cebinde olsun emin ol cok balonu patlatır gercek fiyatina alirsin. Gecen arkadasa araba aldik 800 bin yazan adam ciddi aliciyi gorunce arabayı 725 e birakti. Sorduk neden bu fiyati yazdin diye herkes yaziyor ben yazmasam arabada sıkıntı oldugu aanilacakti o yuzden yazdim uygun yazinca da problem oluyor dedi. Ev konusuna gelirsek orada da ayni durum var bence herkes bir fiyat yaziyor ama pazarlikla iyi fiyatlara rahat alinir su ortamda. Kiralar konusunda tam tersi görüşteyim ulkede ev sahibini korumayan bir hukuk düzeni var. Tahliyeler icra mahkemeleri falan yillar suruyor. Ev sahibi kolay kolay fiyat inmez benim. evini bos tutan tanidiklarim da var. Tanidigim guvendigim. biri olmazsa vermem diyorlar. Satin alma konusunda şahsen ben ikinci el ev almaktansa sıfır ev almayı daha doğru buluyorum. Özellikle büyük proje ve cok sayida daireye sahip site yapan müteahhitlerin elinde cok daire olduğundan eskisinden biraz fazla fiyata konut alma şansı var. Sonuçta müteahhit nakite her zaman ihtiyaç duyuyor. Hele birde kaba inşaat aşamasında denk gelirse tadindan yenmez. Tavsiyem yeni başlayan ya da başlamak üzere olan projeleri iyi araştır kooperatifleri iyi araştır. Biraz beklemen gerekebilir ama sıfır daire alırsın ve kazançlı çıkarsın.
Tavsiyelerin için teşekkürler ederim.
Temel ihtiyaç barınmanın Ülke şartlarında bu kadar zor olması can sıkıcı olmaya başladı.
Bir kaç yıl önce kiracı olmak sıkıntı olmazken artık hayat kalitemi aşırı bozmaya başladı.
En kısa zamanda ev alıp gelecek kaygısından kurtulmak istiyorum.
Cevap
3Cevap
bence olurdu yine de
Bence yorum değilde ilandan kaldırma özelliği gelsin 20 kişi tıklayınca kaldırılsın onlarda düşürmek zorunda kalsın
Olmaz. İfşa olur çoğu
Yine konuşuluyor 😅Yorum yapmaya gerek yok
Gelse ne olacak alacakları paraya bakarlar
Ekonomi bu haldeyken elbette olur.
Olabilir mantıklı
Hayır böyle iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?