Uzun zamandır kafama takılan bir soru var?

Şimdi ben kucuk bir cocukken (hatırlamıyorum pek ama muhtemelen 11-12 yaslarinda falandır daha küçükte olabilir) geceleri hep bir şey yaşıyordum bu bazen çok sıklıkla oluyordu ve anlık birşeydi yani, çok iyi hatırlıyorum hatta bir gece koltukta uzanmış televizyon izliyordum gece yarısıydı ve ben geceleri bu şekilde uyanık kalmayi severdim bazen uyumazdım, o an da bir şey oluyordu aciklayamam bile yani o his o kadar farklı birşeydi ki , bir an da bütün vücudumun uyustugunu hissediyordum, ama gercek bir uyusukluk değil de sanki nöbet geçiriyormusum gibiydi fakat hicbir nöbet belirtilerin de bu yok.. zihnim bulanıyor gerçeklik algımı yitiriyor gibiydim, bazen korkup annemi çağırıyordum ve o an da saçma sapan bir şey söylüyordum sacmaliyordum kısaca kendim de olmuyordum , ellerimi başıma koyup tuhaf hareketlerde bulunuyordum, daha birçok şey oldu ama bu şekilde kelimelerle anlatamiyorum , bunu defalarca yaşadım ve her yasayisimda o kadar korkuyordum ki "tekrar mı oluyor?" diyordum.. hiçbir zaman ciddiye almadım cocuktum sonuçta, fakat şimdi bunun bir psikolojik hastalıktan dolayı mı oldugunu düşünüp duruyorum, bazen o his geri geldiğinde kendimi çok kötü hissediyorum olmasın diyorum. Buyudukce geçti fakat bilmiyorum ya birgün onun daha siddetlisini yasarsam diye korkuyorum hala bu korku var fakat eskisi gibi değil. Bundan hiçkimseye bahsetmedim, ilgi çekmek için uydurduğumu söylerler ve inanmazlar diye , psikologa da gitmedim gitme şansım yok bu yüzden bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
Uzun zamandır kafama takılan bir soru var?