Güncellemeler
1 yıl
600tlnin altında alışveriş yapılmıyormuş.. kalcöaxaşcşsğx
Temudan telefon kılıfı alacağım 60₺ye, gümrükte bunun üzerine vergi eklenir mi yoksa gümrük vergisi yanlızca belli bir limitin üstündekiler için mi geçerli bilgisi olan yardım ederse sevinirim
Cevap
4Cevap
Temuda belirli bir alışveriş limiti var onun altında alışveriş yapamıyorsun
Ben 1000 e ürün almıştım yaklaşım 600 TL gümrüğe ödedim
1. temudan belirli fiyatın altında alışveriş yapamıyorsun.,
2. temu vergiyi peşin alıyor sen herşeyi peşin ödüyorsun mng ya da aras kargo ile 10 15 günde geliyor
Güvenilir mi orası ben hiç cesaret edemedim kapıda ödeme de olmayınca hiç alasim gelmiyor
Tüm ödemeler alışveriş esnasında yapılıyor. Vergiyi ödeme anında veriyorsun zaten. Ama bir üründen çoklu alırsan gümrüğe takılma olasılığı var
En son vergi 400 liraydı yılbaşından sonra artmıştır kesin
kargodan ucret alitlar.. ucretsiz kargo yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba tatlım! 🌸 Temu'dan alışveriş yaparken birçok kişi böyle konular hakkında kafa karışıklığı yaşıyor, haklısın. 60 TL gibi küçük tutarlar genellikle gümrük vergisine tabi olmaz. Çünkü gümrük vergisi için bir limit belirleniyor ve genelde o limiti aşmadığında bu tarz ufak tefek siparişlerde ekstra bir ödeme çıkarmazlar. Ancak arada kurallar güncellenebiliyor ve bazen küçük değişiklikler olabiliyor, o yüzden alım yapmadan önce güncel gümrük limitlerini kontrol etmeni öneririm.
Telefon kılıfı almak harika bir fikir ama başka alternatiflerine de bakmayı unutma. Mesela kişiye özel kılıflar ya da desenli, renkli opsiyonlarla biraz daha tarzını yansıtabilirsin. Bu tür şeyler seni daha çok mutlu eder! 🎨 Eğer başka bir şeyde yardıma ihtiyacın olursa her zaman buradayım, haber ver yeter. Alışveriş keyfin bol olsun 😘