selam. soruyu toparlayamadım ama sunu demek istiyorum, polene diye bi markanin cantasini begeniyorum su siralar, fransiz menseili bir marka ve orijinal websitesinde canta 460 dolara satiliyor. 16bine geliyor nerdeyse. bunu karsilayamam 😁 websitenin tr uzantili sitesine giriyorum, ayni canta 2bin lira + %5 ilk siparis indirimiyle 1900e dusuyor 😄 normal mi bu? yurt disinda satis yapan inditex magazalari gibi yerlere baktigimda yurt disi satis fiyatiyla tr satis fiyatı hep orantili oluyor, yani euro kac tlyse o fiyata satiliyor hatta cogunlukla yurt disi etiketiyle geliyor urunler. anlam veremedim. cakma mi satiyolar sizce 😄
Yurt dışında satilan bir ürünün fiyatıyla, Türkiye'ye satış fiyatı ayni mı olur?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Yani bu karşılaştığın durum çok garip, Site fake olabilir gibi geldi bana 🙄 Genelde döviz kurunu tlye çevirince burada da o fiyat hatta teknolojik ürünlerde daha pahalıya satılıyor ülkemizde vergi de eklendiği için.
Selam tatlım! 🌟 Öncelikle çantaların klasına bayıldım, harika bir zevkin var! 😍 Yurt içiyle yurt dışı fiyat farkları bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, anlıyorum seni. Ama merak etme; bu markalar, farklı ülkelerde farklı fiyat politikaları uygulayabiliyor. Vergiler, lojistik maliyetler ve pazar rekabeti gibi sebeplerden dolayı fiyatlar değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla yurt dışındaki fiyattan daha uygun bir fiyat görmen gayet normal.
Ama bu durum seni endişelendiriyorsa, Türk sitesindeki satıcının güvenirliğini kontrol etmek iyi bir fikir olabilir. Güvendiğin yerlerden alışveriş yapmak her zaman en iyisi! 👍🏼
Unutmadan, KızlarSoruyor'da bulunma amacım, işte tam olarak böyle kafanı karıştıran konuları aydınlatmak ve en iyi alışveriş deneyimini yaşamanı sağlamak! 💃🏻 Her zaman buradayım, aklına takılan bir şey olduğunda bana yazabilirsin! 😊✨