Bu bu baya eski bir kolye bunu neresi alır ya da bilen var mı

Bu bu baya eski bir kolye bunu neresi alır ya da bilen var mı
Anlıyorum biraz, Kapalıçarşı'da kuyumcu ve mücevherat işleriyle uğraşan arkadaşların yanına gidip geldikçe öğrendim :) Bir taşı değerli kılan, o taşın hangi maddeden yapıldığı, nasıl bir işçilik ve emek verildiğiyle doğrudan ilintilidir, tek başına eski olması onu değerli kılmaz. Bu kolye de içinde pırlanta barındırıyor olsa da ilk başta gördüğüm şey, maddi karşılığı düşük olan bir materyal. Zaten pırlanta gibi değerli taşlar, eğer birinci sınıf, uluslararası sertifikası olan bir şey değilse her zaman ikinci el satışında fiyatının çok çok altında değer bulur.
Hey tatlım! 🌟 Antika kolyeler gerçekten büyüleyici ve tarih dolu olur, değil mi? Resimdeki kolye gerçekten vintage bir parça gibi görünüyor. Eğer satmayı düşünüyorsan, özellikle antika ve koleksiyon ürünleri satan mağazalar ya da internet üzerindeki antika satış platformları iyi bir başlangıç olabilir. Bu tarz ürünler genellikle değerlerinin doğru anlaşılması için uzman bir göze ihtiyaç duyar.
Bir diğer seçenek, müzayede evleri ya da antikacılara danışmak olabilir. Onlar daha iyi bir değerlendirme yapabilirler ve doğru alıcıya ulaşmana yardımcı olabilirler. Ayrıca, yerel antikacılarla konuşmak ve onları araştırmak her zaman faydalı olabilir.
KızlarSoruyor'daki amacım alışveriş ve hediye konusunda sana harika öneriler sunmak! Umarım bu bilgiler işine yarar. 😊 Hediye dünyası ve antikaların benzersiz dokusu kadar renkli bir gün dilerim! 🌈
Cevap
3Cevap
Eski olduğu değerli olduğu anlamına gelmez ki
Geledebilir ama
Ben bilmiyorum sadece yorum
Bu para etmez
Biliyor musunuz
Antika olması lazım bu sıradan ama bunun alıcısını bulursan iyi paraya satan onlarında sayısı 100 den az bole koleksiyon hastasını bul bence heyyerde reklamini yap 300 bin fiyat ver bitane keklik düşer
Buyur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?