yahu dışarı çıktım 2 saat. 180 tl harcamışım mutfak alışverşine, üstelik tek yaşıyorum.
hayat mı çok pahalı bana mı öyle geliyor?
hayat mı çok pahalı bana mı öyle geliyor?
Dostum genel bir bakış açısıyla insanların aldığı paraya göre hayat çok pahalı ve paranın gerçekten hiçbir değeri yok. Annem ile yaşıyorum, 2 kişiyiz. Annemin fazla bir gideri yoktur, ben biraz yemeye, içmeye meraklıyımdır ve sadece fatura, ıvır zıvır en azından 1,500 Tl'ye yakın. Öğlen bir yemek vs. yesem, sıradan şeyler bile yapsam aylık en az 2 kişi masrafı 5, 6 bin Tl'den fazla gidiyor. Ekstra bir şey olmazsa bile böyle. Etrafıma da baktığım zaman insanların çoğu aç, ne yapacağını şaşırmış. 1 dal sigara için adam vuranlar bile haberlerden eksik olmuyor. Bizde bir markete gitsek hiçbir şey almasak bile en az 60, 70 gidiyor. Dışarıya çıkayım bir şeylere bakayım desem arada karnım acıksa bir yemek yesem gelene kadar bir bakmışım 70, 80 gitmiş. Nereye gidiyor diyorum bu paralar böyle :) Gerçekten hayat çoğu insan için aşırı derecede zor.
1 tl karşısında dolar 2.40 asgari ücret 800 tl yani asgari ücret 320 dolar üretim yok tüketim var, sermaye yok, nitelikli işçi yok, işsiz çok. üretim yoksa malların pahalı olması normaldir vergide eklenince akıl almaz rakamlar çıkıyor işsizliğin çok çalışanın da ekonomik durumunun kötü olması dolayısıyla para dönmüyor kriz beklemeyin biz zaten krizi yaşıyoruz. özellikle rusyanın da ekonomik krizde olmasının ihracatı da iyice düşürdüğünü düşünürsek daha kötü günler yakındır, turizm ve inşaat sektöründe ciddi bir küçülme olacak.
Hayat pahali ya 100 lira ile caddeye ciktim ihtiyac listesi yaptim tas catlasa hepsinin 70lora tutacağini hesapladim 110 lira odedim geldim ya hayat cidden pahali insanlar fark etmeden herseye zam getirmisler sanki sadece ekmek yiyerek hayatta kalmaya calissak ekmegi gectim un bile pahali...
Ne aldın be o kadar 😳😳 bence sen mutfak ekonomisini bilmiyorsun. ya da liste yapmadan gittin ve gereksiz şeyler aldın. 180 tl yla bir aylık malzeme alırsın 🙈😈
Cevap
33Cevap
bu ülkede herşey pahalı sigarasından yiyecegine herşey
asgari ücretimz 890 lira benzin literesi ise 5 lira
yine benzinin litresi 5 lira olan isviçrede asgari ücret 2700 avru yani yaklaşk 8 bin lira olan ülkeyle aynı pahalılıkta şeyler tüketiyoruz ve ses etmiyoruz bu zülme
bu ülkede ucuz olan tek şey vrsa oda insan hayatı
bknz, soma, ermenek ve daha nice ucuza giden hayatlarmz
İsciye memura yuzde 3 milletvekili bakana yuzde 50 zam olunca hayat fakire pahali geliyor allah teala yoksullara yardim etsin bu gune şükür diyorum isyan etmiyorum ya sokaklarda evsiz kalanlar o sogukta ne yapsın cok uzuluyorum ama elimden birsey gelmiyor ki
Evet. Üstelik şehirde yaşıyorsan çok pahalı. Ne olmuş ya bende 1 saatlik dışarı çıktım 5 tane mağazaya girip çıkmışım 250 tl harcanmış. Eve zor gittim :/
sonrada türkiye süper güçmüş gibi hava atıyorlar işte görseler bir halimizi
meyhanede içip içip çocuğuna flüt alamayan ibrahim tatlıses gibiyiz ülke olarak içmeye var halkın ihtiyacına yok
Hayır hayat çok acımasız. Herşeyde her anlamda zalimler olsun zenginler olsun satıcalar herzaman birşeyleri kar olarak yaptıklarından bizlere pekde fırsat kalmıo.
millet çarpa çırpa bize para mı kalıyor? ota vergi b*ka vergi var şurda. yurtdışında 15bin euroya jetta aldım burada 100tl aynı araç. sövmen gereken şey sistem
hayat çok pahalandı bu aralar gelirler kaşıkla artarken giderler kepceyle artıyor durum gidisat düsündürücü
Hayatta pahali. AMA orta cnm:) degisir herkese gore..
Herşeye zam tabi hayat pahali olurr.. gönlünün zengin olması da yetmiyor abi bir ekmek versene parasi gönlüm zengin yetmez mii:)))
Hayat çok pahalı. Kardeşim herkesin parası çok değil ya ebesinin seyi gibi fiyat koyuyolar. Alani var alamayani var.
Dostum ben 4.000 tl gelirle geçinemiyorum sen hiiç dert etme :D hayat pahalı...
Marketten 1 poşetle çıksam bile 100 lirayı buluyor. İçinde lüks sayılabilecek hiçbir şey yok. Peynir, zeytin, zeytinyağı, ayçiçek yağı falan derken hesap kabarıyor.
Tuzun kuruysa bu senin için sorun değildir. Ancak kısıtlıysa dikkatli harcamalarda bulunmak gerek...
Sistem bozuk agacım birileri saray da yaşayacak diye biz açlıktan ölüyoruz :)
Bişey diyecem siyaset yapmacılar gelicek ondan -yorumsuz-
sende bişey yok hayat pahalı en ufak şey el yakıyor paranın değeri yok adım attın mı paran gidiyor
Paranin bir tek adi var ya hic bir değeri yok iki dk bitiyor
biraz hayat pahalı biraz da sen fazla harcamıssın üst üste gelince de :)
alım gücümüz o kadar azaldı ki. cebime bir bakıyorum çalındı mı düşürdüm mü acaba diyorum. paranın adı var değeri yok
Maalesef hem hayat pahalı hemde uygun fiyatlı alış veriş yapma imkanı için araştırmak gerekiyor.
Hayat bana ucuz geliyor tatliskoo ama zenginim normal 😄
hayat size güzel ama paranızı harcarken dikat edin yoksa ahiret güzel olmaz :)
Hem hayat çok pahalı, hem biz çok fakiriz.
Pahalı değil bence.
Sadece satın alma gücümüz çok düşük
Yani gelirimiz yetersiz...
Hayat pahali biz de vergi odemekten iyice fakir olduk.
Hayırr, biz çok fakiriz.:Dd:D:D:Ddd
pahalı ve gittikçe pahalılaşıyor
türkiyede ekonomi bitmiş demek bu
Kanka hayat çok pahalı sana öyle gelmiyor
Hayat pahalı evet ama bazı insanlar çok UCUZ !
normal ben bir çıkıyon evin yolunu zor buluyom.
Bizde insan hayatı çok ucuz sadece bayım.
Ülkeden ülkeye değişiyor aslında.
Hayat cok pahalı kesinlikle.
Çay kaşığıyla verip, kepçeyle alıyorlar. Normal.
Hayat çok pahalı usta:(
hayat cok pahali hemde nasil
* Pahalı ama mecbur alacaksın
Pahalı. Vergiler çok yüksek.
he * hayat ucuz sen çok harcıyosun.
Biz çok fakiriz kardeşim !
Hayat pahalı değil sen fakirsin
en zoruda öğrenci olmak
Sen fakirsen biz napak
hayır kardeşim. biz fakiriz :Dd
Ülke pahalı.
Sana pahalı bize ucuz asosyalik