Marketler Reyonda Yazan Fiyattan Ürünü Vermek Zorunda Mı?

Selam Arkadaşlar,

15-20 kere başıma gelen durumdur bu, sarımsak sos alacağım reyonda 26,90 yazmış kasada bir bakıyorum 36,90 geçmiş diyorum böyle böyle, iade mi diyor başka bir şey demiyor yani reyonda yazan fiyattan vereyim demiyor. Kıyma alacağım reyonda aşırı ucuz bir fiyat var 72,75 yazıyor, kasada 125 lira çıkıyor, ben şimdi bu ürünü 72,75 den alamam mı? Yazılı bir kural / kanun var mı bu konuda? Aşırı sık başıma gelmeye başladı, a101 de köz patlıcan alınca 10 lira iade diyor, iade vermiyor 2 dir şimdi üşenmeden geri götüreceğim ama iyice canımı sıkmaya başladı bu olay. Ayran 25 lira yazmış, fişe bir bakıyorum 28 lira geçmiş, reyondaki fiyatlardan eser yok. Bir ara raf fiyatı ile kasa fiyatından hangisi düşükse o fiyattan alabilirsiniz diyordu, var mı böyle bir şey acaba kanunen? Gidip pislik yapmak istiyorum mesela sarımsak sos için başka şubede hala 26,90 yazıyor ve biliyorum kasada yine 36,90 çıkaracaklar, ben 26,90 bırakıp çıkmak istiyorum o fiyatları düzeltmeyen ödesin bedelini, ben niye ceremesini çekiyorum? İşlerini adam akıllı yapsınlar, biliyorum burada da çok sayıda market çalışanı vardır umarım durumu anlarlar. İyice sinirime dokunmaya başladı bu durum.

Marketler Reyonda Yazan Fiyattan Ürünü Vermek Zorunda Mı?