Çeyiz dizmek nedir? 10 Sene evlenme 10 sene sonra eskidi gitti çeyizler danteller 😅😅😅 En saçma bulduğun geleneklerden birisi..
At bunuda buraya..🚬😏💨

Çeyiz dizmek nedir? 10 Sene evlenme 10 sene sonra eskidi gitti çeyizler danteller 😅😅😅 En saçma bulduğun geleneklerden birisi..
At bunuda buraya..🚬😏💨
Eskiden onlar çok yaparlardı çeyiz alışverişini çok önem verirlerdi hatta gelin için bir sandık bile olurdu sandıkla gelin eve gelirdi ama günümüz şartlarında artık çeyiz alışverişi yapabilmek çok mümkün olmuyor çünkü hayat şartları çok pahalı dolayısıyla çeyiz süzmekten ziyade zaman içecek eki olan şeyleri alıp devam etmek daha iyi
hala var yok değil
Saçma bulduğumuz bu şeyler evlilik arifesinde gençleri ne çok rahatlatıyor.
İnsanların alım güçleri ortada. Yeni evli çiftlerin borç batağında çırpınışlarını görüyoruz. Evliliğin en güzel yıllarını taksit ödeyerek geçirmekten iyidir modası geçmiş eşyaları kullanmak.
Evlilik heyecanıyla bir bir alınan her eşyanın gelin veya damat adayını motive etmesi de cabası.
Ondan mı 3-5 ayda boşanıyorlar?
Yok, boşanmanın temelleri daha çok toplum dinamikleriyle ilgili. Saçma bulup uzaklaştığımız gelenek ve göreneklerimin yerini sözüm ona medeniyetin beşiği olarak parmakla gösterdiğimiz çağdaş kültürün almasının bir neticesi. Ve daha bir çok sosyal neden.
Konu sapmış
Boşanma yoktu evet.
Senin yazışına göre evet.
Haklısın
Cevap
4Cevap
Bence gereksiz
Eskiden Çeyiz duzmenin mantığı, alım gücünün az olmasından kaynaklı eline para geçtikçe alıp kenara koyarak biriktirmeydi.. teknoloji de bu hızla değişmiyordu.. şimdilerde alım gücü artınca talepler değişti yani mantığı kalmadı :)
eskiden benimde Ailemin alım gücü azdı ama 3 kızada Çeyiz yaptılar, Tencere takımı, Tabak takımı vs ablalarım benden büyüktü, ben küçükleriyim ama ben ayrılıp evime çıkınca mesela hiçbirini kullanmadım çünkü daha güzel şeyler çıkmıştı onları almıştım 😅😅 Cezve nin yerine bile Elektronik cezve çıkınca onu neden kullanayım.. Veya tepsiler vardı, Borcam çıktı neden o tepsileri kullanim ben bunları alayım dedim. Bunlar Örnekti.. Ablamlarda vitrin vardı kullandılar Dantellerini ama benim zamanımda vitrin diye bir şey kalmadı ortalıkta, dantellerde boş boş duruyor bi köşede Bohçanın içinde.
gereksiz her şeyin adettendir adı altında yapılmasına karşıyım
Zaten çoğu kullanmıyor, yenisini alıyor..
biz çoğu şeyi yapmadık, eksikliğini de duymadık 😀 fark edemediğimiz faydaları oldu muhakkak
Eskiden iyiymiş ama ki bence yine oraya doğru gidiyoruz
Sanmıyorum.. Her ay yemi bir ürün çıkıyor..
Bazı ürunler mesela özeldir annenin senin için aldiğı kahve takımı mesela. Onun anısı bile yeter bence.
Kimse anıya falan takılmıyor artık. Gereksiz eşya kalabalığı sadece.. Özel şey olabilir.. Anneniz Hırka örmüştür.. Kazak vs tamam ama kahve fincan bilmem ne takımı😅😅
Yani ben önemserdim.
Olabilir, Annemin zamanında Altın renkli takım vardı ben onu şu an kullanmam mesela sade düz seviyorum.
İçinden bir tanesini alıp hep onla içerdim mesela her içtiğimde kahvemde canlı kalırdı hayali.
Eskiden insanlar fotograflar yokken yüzünü unuttum derlermis ne acı değil mi?
Zamanla en sevdiginin yüzünü unutuyorsun.
Önemli bir şeymiş yani bu bana gore
Tamam işte lleriyle ördüğü hırkalarım var saklıyorum.. Annemin Saçlarını kesmiştim onları zarfda saklıyorum.. Bundan haberi yok ama.. Kupalarını aldım altın olan onlarda ayran içiyorum hep.. Ama konu Çeyiz.. Boşa alınıp kullanılmayan malzemeler. Emekler. Anne hatırası değildi..
Çeyizde işte ailenin senin için ne yapabiliriz biz bu kızın mutluluğu için çaba verdiği şeylerin değeri olsun:) zaten çeyiz yapan su an yok.
Var mı?
var.. dolu..
7 koca olunca tabi normal :)
ne slakça bir yorum 😂😂
Teşekkürler :)
rica ederim. Akıl başta diye boşa dememişler.
Tabak kaşık vs gerekli ama
eskiden belki, şimdi eskiler bile her yıl yeni model kaşık, tabak vs çıkanı alıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?