Ben savaş çıktığından beri hiç yapmadım ama Migros, CarrefourSA, Starbucks dolu ve marketlerde de israil ürünleri alınmaya devam ediliyor. Keşke herkes duyarlı olsa.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBilmem ne ihtiyaç olursa alıyoruz, bundan 10 sene önce de aynı şeyleri insanlar tartışmıştı birkaç gün sonra herkes alacağını alacak boşa Show yapmanın gereği yok ayrıca şunu da söylemek isterim ki böyle kuru kuru boykot etmekle bir şey olmuyor bunu devletin yapması gerekir ve dışa bağımlı büyüklü olduğumuz için de bu da biraz zor ayrıca şunu söylemek isterim ki kullanıcı adını görünce bir an kendi kullanıcı adım mı acaba dedim 🤣
012 Yorumla- +1 yıl
Ben şov yapmıyorum. Savaş bittikten sonra alacak olanlar olacak ama unuttukları için alacaklar. Şimdi gündemde de diye herkesin aklında. Ne ihtiyacın varsa alamazsın. Senin ihtiyaçlarından daha önemli ordaki savaş. Ayrıca, her şeyin yerlisi de var. Buna kuru kuru boykot diyemezsin. Sen öyle sanıyosun ama İsrail maliye bakanı hiç de öyle demiyor. Maddi olarak çok büyük kayıpta olduklarını söylediler ve Amerika’dan yardım istediler ama umursamaz ve boykotun ne olduğunu bilmeyen Türk halkı sayesinde değil Batılılar sayesinde çok büyük kayıp yaşadılar mali açıdan. Devlet de zaten boykot ediyor ve halkı boykot etmeye teşvik ediyor. Troy kartının çıkması ve boykot çağrısı yapılması devletin boykot ettiği anlamına gelir. Dışarı bağımlı ve yüklü olsak Erdoğan boykot etmez ve etmemizi istemezdi. Kullanıcı adıma bakıp kendi kullanıcı adın sanman komedi 🤣 Çünkü hem pemde yazıyor, hem sen soru sorduğunda sorduğunu bilmiyor musun? Kullanıcı adımız benziyor diye devamlı benle iletişime geçmeye çalışıp benden yüz bulamıyosun diye herhalde bu kızgınlığın.
- +1 yıl
Sakin ol şampiyon ya niye bu kadar uzun uzun kelimeler yazıyorsun ki amam İsrail mal almayız seninle de iletişime geçmeyiz yani yani Instagram hikayesi gibi üste çıkıyor ya gece yazınca oradan şaşırdım iletişime geçmeye çalıştığım falan da yok hayır niye sen kendini de bu kadar önemsedin ayrıca tamam sen İsrail malları alma Ben de almıyorum zaten sakin ol kralı ya 😂
- +1 yıl
Uzun yazmam gerektiği için uzun yazıyorum. Kısa yazsaydım eksik bir yorum olurdu. Sen de uzun yazmışsın ve kızgınsın. Keşke laf etmeden önce kendine baksan. Sen neden uzun yazdın? Benle iletişim için beni takip ettiğinden dolayı instagram hikayesi gibi üste çıkıyorumdur. İletişime geçmeye çalıştığını biliyorum ve bunun kendimi önemsemekle alakası yok. İletişime geçmeyen çalışmasan 2 kez kullanıcı adlarımızın benzer olduğunu söyleyip takip etmezdin ve şimdi de yorumunda yine kullanıcı adlarımızın benzer olduğundan bahsetmezdin. Bunu yaptığın hâlde iletişime geçmeye çalıştığını anlamamak için aptl olmak lâzım ama olmadığım için anlıyorum. Bunun kendimi önemsemekle alakası yok. Ben zaten sakinim. Evet, İsrail malları alma. Zaten almıyorum diyosun ama önceki yorumundan anlaşılıyor aldığın
- +1 yıl
Ah ah bu mesajlaşma ve sosyal medya yok mu insanların hayatını bilmeden ön yargıya sebep oluyor hanımefendi zaten ben dışarı çıkıp alışveriş yapabilen bir insan değilim genelde annem babam yapar engelli olduğun için bazen ufak tefek şeyler kendini dışarıdan sipariş ederim onun dışında mutfak alışverişiydi ya da kişisel kıyafeti hep annem babam alır bana söyleyerek yani benim alışveriş yapmak gibi bir imkanım söz konusu olmadı 🙂
- +1 yıl
Ben sosyal medya ve mesajlaşma yüzünden önyargılı davranmadım sana. Ben sana hiçbir şekilde önyargılı davranmadım. Sen aldığını söylediğin mantıken otomatik olarak bende aldığınla ilgili ön olmayan bir yargı oluştu. Kendini acındırıp haklı çıkmaya çalışman doğru değil. Ailene söyle İsrail malı almasın o zaman
- +1 yıl
Yak hanımefendi siz niye bana böyle sert konuşuyorsunuz Allah Allah hala mesajlaşma diyorsun Ben seninle mesajlaşmak istesem zaten bunu sana açık açık söylerim hayır istemiyorsan da anladık yani niye durmadan durmadan bunu söyleyip duruyorsun ya öyle kendimi de acındırmaya falan çalışmıyorum olanı söylüyorum sen bunu acındırmak olarak görüyorsun o senin problemin benim problemim değil
- +1 yıl
Tamam tamam. Anlaşılan kırılmışsın. Kırdıysam özür dilerim öyleyse. Açık açık söylemen şart değil. Kullanıcı adı benzerliğini söyleyip takip isteği göndermek mesajlaşmak istemek değil de ne? Herkes açık açık söylemez. Genelde önce takip isteği gönderilir mesajlaşmak için. Neden kullanıcı adı benzerliğini söyleyip takip edip ben takip etmeyince takipten çıktın o zaman? Genelde kendi acındırmaya çalışanlar engelli olduklarından bahsederler de o yüzden öyle düşündüm. Kendini acındırmaya çalışmıyosan sorun yok.
- +1 yıl
Ben seni takipten çıkmadım ki ben seni takip ediyorum zaten seni takip ettiğim için sorunu gördüm geldim onun dışında nasıl görebilirdim ki ben seni uzun zamandır takip ediyorum zaten ayrıca hayatım boyunca kendimi hiç acındırmadım çalıştığım iş yerinde bile bana ayrımcılık yapılmasını istemedim öyle bir karakter de insan değilim merak etme sadece durumumu belirtmek için alışveriş durumuna anlatmak için söyledim hiç alışveriş yapmadım desem niye alışveriş yapmadın diyeceksin ondan dolayı açıklama yaptım
- +1 yıl
Hayır, daha önce 1 kere ettin sonra ben etmeyince çıktın ve tekrar ettin. Daha önce kullanıcı adı benzerliğini söyleyip takip ettin ve birkaç gün önce yine söyleyip takip ettin. Takipten çıkmadıysan tekrar etmezdin. Tamam, acındırmadın. Kusura bakma. Ben yanlış anladım. Evet, açıklama yapman doğru oldu.
- +1 yıl
Aynen öyle takipten çıkma konusunda gelince de yanlışlıkla çıktım evet mesaj kutuma ulaşmak istiyordum o anda mesaj kutusuna basacağım yeri takipten çıkma veya takip etme butonuna bastığım için yanlışlıkla çıktım ondan dolayı tekrar takip isteği gönderdim ayrıca merak etme rahatsız edecek bir insan da değilim zorla konuşmanı sağlayacak bir insanla değildi zaten burada genelde insanlar hep önyargılıdır şaşırmıyorum
Benim Hakkımda Ön Yargı Sahibi Olanlara Kendimi Anlatmak İstedim ↗
Bak kendimle ilgili yazı yazmıştım istersen okuyabilirsin istersen yorum yapabilirsin - +1 yıl
Sen beni kullanıcı adı benzerliğini söyleyip ilk takip edeli 1 ay oldu. Birkaç gün önce kullanıcı adı benzerliğini söyleyip tekrar takip ettin bu yüzden iletişim için takip ettiğini düşünmem normal. Okurum belki sonra yazını.
- +1 yıl
Yani anında değil 1 ay sonra tekrar ettin
En İyi Cevaplar
+1 yılAlmaya devam ediyorum hangi birini almayalım? Ülkece bunları kullanmayalım desek elimizde işe yarar hiç bir şey kalmıyor. İsraile bu şekilde hiç bişey olmaz. Abd destekledikçe biz ülkece o ürünleri almayı bıraksak faydası yok. Boş bunlar.
04 Yorumla- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsunuz. Her ürünün yerlisi var. Bunlar boş olsa ve işe yaramasa İsrail maliye bakanı mali kayıpta olduklarını söylemezlerdi. Amerika yardım edeceğini söyledi ama etmedi. Bu şekilde boykot eden çok ülke var. İsrail’e boykotla çok şey oluyor. Bir şey olmuyosa neden mali kayıpta olduklarını söylüyorlar ve indirim yapıyorlar? Yahudi bir iş adamina soruyorlar: müslüman ülkeler sizin mallarinizi boykot uyguluyor, sizin fabrikalarinızın geliri düşer mi, zorlanir mi?" Yahudi diyor ki, bir kaç gün zorlaninz. Sonra ŞOK ŞOK indirimlerle, %50'nin üzerinde fiyatlan düşürürüz. Aç gözlü ve fakir müslümanlar boykot ettikleri bütün mallarimizi fazla fazla alacaklardir. Bu hep böyle oldu. Müslümanlarda istikrar yoktur!" diye ropörtaj veriyor.. Boykot işe yaramasa devlet troy kart çıkarmaz ve halkı boykota teşvik etmezdi
- +1 yıl
Görünen herşeye inanmam ben. Gösterilen herşeyin altında başka amaç var. Abd her zaman en büyük destekçisi oldu olmaya da devam edecek. Yerli ne var Allasen saçma sapan markalar. Zaten bi alma iki alma üçüncüde dwyanamayacaksın sen de almaya devam edeceksin.
- +1 yıl
Her görünen yalan değil bu yüzden inanırsanız iyi olur. Neden mali çöküntüde olduklarını söyleyip insanlardaki boykot isteğini artırsınlar? Abd her zaman en büyük destekçisi evet ama yardım etmemişti en son. Yerli markalar sandığınız gibi dandik değil aslında. Hepsi saçma sapan değil. Ben devamlı yerli alıyorum ve almaya da dayanıyorum.
- +1 yıl
Amerika yardım etse sızardı muhakkak medyaya. Her şey medyaya er geç sızıyor
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem Atatürk’ü seviyorsun hem de mazlumlara destek verip İsrail’i boykot ediyorsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış dünyada barış” sözünü benimseyen örnek bir Atatürkçü’sün. Senin gibi Atatürkçü’ye helal olsun.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
+1 yılBende yapmadım ama yakın zamanda aldığım 2 koli OMO sıvı deterjan vardı. mecbur kullanacağım atılmaz.
16 Yorumla- +1 yıl
Daha önce aldıysanız kullanın tabii. Yapacak bir şey yok. Önemli olan artık hiç almamak.
- +1 yıl
Evet savaştan önce indirim vardı Trendyol Unilever da. Öyle olunca almıştım
- +1 yıl
Gerçekten çok kaliteli deterjanı Türk markası daha önce kullanmadım ama kullanicaz artık
- +1 yıl
Onlarınki genelde daha kaliteli ama yapacak bir şey yok. Mecburen Türk markası kullanmalıyız. Hem İsrail malları çok zararlı.
- +1 yıl
Kimyasal içeren her şey zararlı. Buna türk deterjanı da dahil kiyafeti soldurup eskitmesinde sorun yok
- +1 yıl
Evet, zararlı ama İsrail malları gibi kanser yapmıyor her kimyasal mal
+1 yılBen yerli markaları alıyorum asla almıyorum dikkat ediyorum maalesefki bütün ürünler onların 😢
21 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel.
Evet, çok fazla ürünleri ve markaları var. Giyim markaları da var. En iyi markalar onların ama almamak lazım.
+1 yılZaten tercih etmediğim markalardı. Ama yaptıkları soykırımla daha da dikkat eder oldum. Çevreme kullandırmadım ve boykot katıldım.
20 YorumlaBoykot edilen markaların hiçbiri İsrail markası değil, Amerikan markası. Boş işlerle uğraşanlar önce Whatsapp’ı ve Instagram’ı silsin, sonra Coca Cola dökerler
17 Yorumla- +1 yıl
Hayır, yanılıyorsun. Hepsi İsrail markası. İsrail markası whatsap, instagram ve coca coladan ibaret değil. Whatsap ve ig mecburen kullanıyoruz ama kıyafetlerini, yiyeceklerini, içeceklerini, temizlik malzemelerini vs. kullanmadan da olur. Eğer o markalar İsrailin olmasaydı İsrail maliye bakanı mali çöküntüde olduklarını söylemezdi. Boykot eden çok ülke var.
- +1 yıl
O iki platformun yahudilere ait olduğunu biliyorum ama sen hepsinin İsrail markası olduğunu bilmiyosun. Neden kimse bilmiyor da sen biliyosun? Neden İsrail maliye bakanı mali çöküntüde olduklarını söylüyor boykot işe yaramıyorsa? Yahudi bir iş adamina soruyorlar: müslüman ülkeler sizin mallarinizi boykot uyguluyor, sizin fabrikalarinızın geliri düşer mi, zorlanir mi?" Yahudi diyor ki, bir kaç gün zorlaninz. Sonra ŞOK ŞOK indirimlerle, %50'nin üzerinde fiyatlan düşürürüz. Aç gözlü ve fakir müslümanlar boykot ettikleri bütün mallarimizi fazla fazla alacaklardir. Bu hep böyle oldu. Müslümanlarda istikrar yoktur!" diye ropörtaj neden veriyor? Tahminlerin maalesef doğru değil. İsrail malı olmasa birsürü ülke boykot etmezdi ve boykot yüzünden İsrail parasız kalmazdı
- +1 yıl
Abisi İsrail savaş halinde olduğu için çöküntüde, sen kahve içmediğin için değil. O demir kubbe denen sistemde vurulan her füze 150 bin dolar maliyetinde. Bunun sürekli hava harekatı var, kara harekatı var, üretim durduğu için hazineden yemesi var. Savaşın İsrail’e günlük maliyeti takribi 500 milyon dolar. Sağda solda okuduğun gerçek dışı saçmalıklara sorgusuz itibar etmeyi terk et, gerçek haberlerle ilgilen. İsrail’in doğrudan sahibi olduğu hiçbir global marka mevcut değil yeryüzünde. Mermi bile üretemeyen, her şeyiyle Amerika’ya bağımlı bir ülke orası. Abd mühimmat vermese, Hamas 48 saatte yok eder İsrail’i, bu kadar basit
- +1 yıl
Zkasız, ben kahve içmediğim için değil Batılılar Türk milleti gibi cahil ve umursamaz olmadığından dolayı çok sıkı bir boykot yaptıkları için İsrail çöküntüde. Sen kimsin ki her şeyi biliyosun? İsrail savaş var diye çöküntüde olduğunu söylemez. Niye kimsenin anlamadığını sen anlıyosun, zkasız? İsrail’in savaş için para kaybetmesi mali çöküntünün tek sebebi değil. Ben zaten gerçek haberlerle ilgileniyorum. Benim dediğim haberleri senin gibi dandik olmayan ve hayal dünyasında yaşamayan herkes biliyor. İsrail’in doğrudan sahip olduğu bir markanın olmaması imkansız çünkü onlar çok fazla güçlü bir millet. Hayal dünyandan çok daha farklı gerçek dünya. Dediklern benim için bir şey ifade etmiyor. Pavyonda bulduğu orzbuyla evlenen birinden akıl alacak değilim.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılEeevet çokta umurumda da değil hata bilerek alıyorum yesinler birbirlerini
08 Yorumla- +1 yıl
Çok zalimsin.
- +1 yıl
Hahaha aynen ya Arap is yanlarını bi araştırda öyle konuş git tarihini araştır
- +1 yıl
Saçma duyarlarınıza ihtiyacımız yok ülkecek
- +1 yıl
Ben tarihimi biliyorum zaten ama ecdadımıza onların ecdadı yaptı. Bize onlar yapmadı ve geçmiş geçmişte kaldı. Ölen bebeklerin haberi bile yok ecdadlarının yaptığından. Senin de saçma duyarsızlığına ihtiyacımız yok. Sen basbaya zalimsin. Zavallı bebeklerin suçu ecdadlarının suçlu olması mı?
- +1 yıl
Her millet yaptıklarının cezanı çeker onlarda ihanetin bedeli ödüyor ne var buda
O ölen türk askerlerinin ne suçu vardı bu kadar arap aşığı olmaya gerek yok. - +1 yıl
İhanetin bedelini ödemiyorlar, haksız yere zulüm görüyorlar. Ölen Türk askerleri de suçsuzdu tabii ama şimdiki Filistinliler değil ecdadları suçlu. Ben Arap aşığı değilim vicdanlıyım sadece.
- +1 yıl
En vijdanlı sensin alkış cdgcdb
- +1 yıl
Öyleyim
+1 yılben internete google ye girince israil zaten zengin oluyor :D
01 Yorumla- +1 yıl
Evet ama bu engelleyemediğimiz bir şey fakat alışveriş yaparak kaybettirmek bizim elimizde. İnternet mecburen kullanıyoruz ama İsrail ürünlerini kullanmadan da olur Türk markaları var
Umursamıyor ben İki Arap ülkesi için markalarımı değişemem
07 Yorumla- +1 yıl
Irkçısın
- +1 yıl
Neden önemsiz? Evet, ülkemiz daha önemli ama Filistin de önemli. Ülkeyi sevmek, saymak başkalarına ırkçılık yapmakla olmaz. Ülkeni seviyosan yerli marka al. Ülkende savaş çıkarmak isteyenleri destekleme.
- +1 yıl
Ben tarihi biliyorum zaten. Filistin bize değil ecdadımıza geçmişte hainlik yaptı. Zamane Filistinlileri bize hainlik yapmıyor ama boykot etmezsek biz hainlik yaparız. Bu özveri değil. Bu tutumu ben Doğu Türkistan için de gösterdim. Doğu Türkistanlıların yaşadıkları Filistinlilerinki kadar gündemde değildi bu yüzden çok boykot eden olmadı ama ben hâlâ Çin malı almamaya özen gösteriyorum
- +1 yıl
Geçmiş geçmişte kaldı
- +1 yıl
Ermeni Soykırımını tanıyanda bu nesil Ermenistan-Azerbaycan savaşında Ermenistan'a destek açıklaması yapanda bu nesil Çin'in Uygur Türkleri ile olan olayını Terör İle mücadele eden Çin diyen de bu Filistin Peki sen Ermenistan-Azerbaycan savaşında Azerbaycan'a Türkiye'den sonra en çok yardım eden ülkenin İsrail olduğunu biliyor musun?
+1 yılhayır yapmıyorum
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayir yapmamaya calisiyorum
10 YorumlaVisa kartın varsa zaten desteğe devam ediyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Kart kullanmıyorum ama kullansam troy karta geçerim. Biliyorum visa kartın destek verdiğini. MasterCard da aynı
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılAsla
10 Yorumla
+1 yılEvet
011 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Ya 100 Üründen 90i İsrailin Bide Temel Gıda
- +1 yıl
Yerli ürünler de var temel gıdalar için de. Giyim markaları arasında da İsrail’in markaları var. Araştırın ve yerli markaları kullanın. Her şeyin yerlisi var.
- +1 yıl
Bilmiyorum
- +1 yıl
Araştırırsanız bilirsiniz. Duyarlı olmak zorunda herkes.
- +1 yıl
Zorunda? Pardon Kimseyi İlgilendirmez Benim Alisverisim
- +1 yıl
Eğer bebekleri alışverişin öldürüyosa ilgilendirir
- +1 yıl
Ya Sanane Kardesim
- +1 yıl
Olmuyorum
- +1 yıl
E öyleyse ölünce sopayı yersin. Sen bilirsin. İyi akşamlar.
- +1 yıl
Tamam Ben Yerim
m +1 yılBen almıyorum
00 YorumlaYapıyorum
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?