Telefon çekilişinde dolandırıldım mı?

Merhaba öncelikle bugün on6 iletişim Adında bir sayfadan iPhone 14 pro max kazandım bana mesaj attılar neyse 299 ₺ gümrük vergi ücreti istediler bende tamam dedim ödedim

Sonra

(Ürünlerimiz gümrük ürünleri olduğu için işlemin onaylanması için kişinin kendi adına ödemeyi yapması gerekmektedir. Satışlarımız devlet tarafından kontrol edildiği için toplu satışların gerçekleşmemesi adına prosdür bu şekildedir. Imei ödemesi
“geri “ şekilde sizlere aktarılacak tutardır Çeklişten kazandığınız ürünün imei üctetini şirket olarak biz karşılamaktayız herhangi bir extradan ödeme yapmış olmuyorsunuz. Ödemeyi yaptıktan sonra işlem onayınızın ardından ödemeniz hesabınıza şirket tarafından otomatik talimat ile transfer edilmektedir.
İmei ödemesi 20.000TL’dir şirket olarak anlaşmamız olduğu için firmamıza özel uygulanan indirim ile 2498 ₺’dir imeil ödemesini gerçekleştirdikten sonra otomatik olarak işleminiz onaylanır kargo çıkışınız sağlanır. Maximum 5-10 dakika arasında yapmış olduğunuz ödeme hesabınıza transfer edilecektir.
Normalde 20.000 TL ama biz toplu kayıt yaptığımız için sizden sadece 2498 TL alınacak daha sonra size 5 dakika içinde geri iade edilecektir bilgilerinize arz ederim.)

Diye böyle bir yazı gönderdi bende dedim iptal edin yalan falan

Sonra

(Ödemeyi yarım bıraktığınız için IMEI ödemesi devlet tarafından karşınıza çıkabilir bilginiz olsun adınıza faturayı kestik size önerim bu durumu takip edip herhangi bir icrayla karşı karşıya kalmamanız Sigorta bedelini ödeyen her kullanıcı IMEIL ödemesini yapmak zorundadır cihaz adınıza kayıt yapılır ve cihaz başkasına verilemez bu sebebten dolayı IMEIL ödemesi yapmayan üyelere cihaz bedeli hakkında haciz işlemi başlatılacaktır.
Ayrıca EK bilgi
Cayma işlemlerini başlatmak zorunda kalırız 54.000 TL fatura bedeli olan cihazınızın cayma bedeli 18250 TL dir cayma işlemini gerçekleştirmezseniz firma avukatlarımıza bildiriyoruz adli işlemleri başlatılıyor adınıza dava açılarak mahkemede cihazın fatura bedeli sizden yasal yollarla alınacaktır ve mahkeme masrafları vs sizden istenir. Haciz tebligatı ulaşır ikametgahınıza bilgilerinize Sunulmuştur
Adınıza bir fatura kesildi. Bu faturanın içerisinde adınıza cihaz kayıt edildi. Ayrıca 2 yıl garanti belgesi oluşturuldu. Bunların iptali olmaz olamaz efendim.)

Yazdılar doğrumu acaba

Telefon çekilişinde dolandırıldım mı?