Bugün alışveriş merkezine gittim ve herkesin elinde dolusuyla alışveriş torbaları şok içinde kaldım benim yanımda sadece 200 tl vardı zaraya girdim alcağımda da değil de işte bir heves bokuna sanırsınız kıyafet kıtlığı gelmiş pazarda hissettim kendimi öyle bir kalabalık görmedim her yer her yerde aldıkları şeyler en ucuzu 600/700 yani sanki bedavaymışcasına alıyorlardı yani olumlama yapa yapa ciğerim soldu 777 diyorum ama hala cüzdanımda 200 tl var hahaha yani o insanlar alıyorda ben neden alamıyorum diye sorguladım bugün açıkcası ve bazı lüks mağazalara girdiğimde sanki üzerimde fakir yazıyormuşcasına utandım oralara birdaha gitmeyi düşünmüyorum bana fakir olduğumu hatırlatıyorlar 🥲
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkeste para yok. Bence çoğu insanda para yoktur. Öyle yerlerde yapılan düzenlemeler bilinc altimiza alis veriş yapma isteği veriyor olabilir. alışveriş yapamadigimizda, buna gücümüz yetmediğinde, kendimizi fakir gibi ezik hissediyoruz belki. Bende ise para olsa da hemen harcamak istemiyorum, sadece ihtiyaçlarımı alırım asla lükse kaçmam çünkü kendi başıma hiçbir maddi ve manevi destek almadan ayakta kalmaya çalışmış biriyim. Kendini olumsuz düşüncelere itme, hayat bu. Sadece ayakta kalmak için çabala
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayat çok adaletsiz
20 Yorumla
+1 yılOnu bunu bilmem bu ülkede korkunç bir haram para var bunu bilirim... bir insanın parayı nereden kazandığını anlamak istiyorsanız nereye harcadığına bakınız. Para yılan gibidir çıktığı deliğe geri girer. Helalden gelen helale haramdan gelen harama...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen biraz lüks kafelere bile girmiyorum birçok kişi aynı durumda merak etme
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
55Cevap
Alışveriş & Hediyeler konusunda 341 cevap paylaştı. 200 tl ye bir şey mi gelir ahah 🖤
03 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılValla be marka mağazalara giriyorum gadası
O yüzden bu hissi yaşamıyorum00 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,5b cevap paylaştı.
u +1 yılbenimde param yok maalesef.. şans
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaw super zekanin biri 777 der herkes inanir, ister dogru ister yalan olsun bu olumlama. Allah kuranda bize bildirmis zaten istedigin sey icin mucadele et o sana gelir diye. İnstasa bazi videolarin yorumlarini aciyorum 14-15 yasinda cocuklarin hepsi ayni yorumu yazmis 777. Ulan diyorum su genclige bak bir tas atsan kuyuya hepsi ordan atlicak demekki. Koyun olmayin. Kredi cekip aliyor bazilari, bazilari zengin, haa cebinde para yokken orya girmen cesaret. Ben param yokken gidip denerdim bana cok yakisiyor diyip almadan cikardim jajdjd. Ama paramda vardi cebimde 3 ay cobanlik yaptim daglarda. aylik 35 k ya. Sen calis para senin kopeğin olur.
Calismaktan asla kaçma. Zora kafa at. Para pesinden kosuyor. Haa kendi emegin ile alman ayri zevk. O gorduklerin babasindan para dilenen hayatinda maddi olarak gamsız insanlar. Yani senin kendi emegin ile kazandigin 10 lira onlarin 100 lirasina bedel. Rahat ol. Moralinde bozulmasin.777 dedim para gelmedi gibi seyleride kafandan at. Calis paran olur. Ya bu para az gelir diye hesap yapma gir bir yere bi basla calis. Okeyy
10 YorumlaGeçen hafta hattımı taşımak için Turkcell bayisine gittim. Geçiş işleminin onayını beklerken bir beyefendi kızıyla geldi, bir kalemde 3 tane iPhone 15 alıp gitti. Dördüncüyü de alacaktı da son anda kendisinin telefonunun idare ettiğine karar verip vazgeçti.
10 dakika içinde 225 bin lira harcadı adam, ben o parayla 1 yıl geçiniyorum. Kimsenin parasında pulunda gözüm yok ama nasıl bazılarımız açlık sınırında gezerken diğerlerimiz bu kadar rahat yaşayabiliyor, anlayamıyorum.
Bu para nerede kazanılıyor bir söyleyin arkadaşlar, ben bulamıyorum çünkü.
51 Yorumla- +1 yıl
türkiyede orta düzey diye bir şey kalmadı çünkü ya zenginsin ya da fakir :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa her yerde oyle bende bu degirmenin suyu nereden geliyor cozemiyorum. 2 yil once zar zor kendime fiat punto bir arac aldim. Biraz krediye girerek. Yahu diger kadinlarin altinda suvlar, jeepler var. Koca parasi bile olsa bu devirde 2-3 milyonluk arabayi nasil alabiliyorlar, muayenesiydi, sigortasıydi, mtv siydi nasil karsiliyorlar cozemiyorum. Son model nissanin bilinen suv modeline biniyorlar. Daha dun puntoyla giderken yanimda bmvsi olan kadin vardi. Plakaya baktim türk. Bir de ben memurlar sehirlerinden birindeyim. Öyle zenginlerin oldugu bir sehirde degil. Atamalarda anadolu ve doguya dogru ataniyorsunuz ya. Oralardan birindeyim. Yani giyimlere bakiyorum cok luks. Kullandiklari araba cok luks. Kari koca calissan, kamuda olsan yine alamazsin yani o son model telefonu, arabayi, kıyafetleri. Avm ye gidiyorum dedigin gibi yemek bolumu falan tiklim tiklim. Millet ac degil ya gerçekten. Bu degirmeninde suyu nereden geliyor cozemiyorum gercekten.
55 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Kovaa151 o arabalar cok guzel ve haliyle hevesleniyorum ama alamiyorum. Ama mesele bu degil zaten. Koca parasi ya da ortak farketmez bu kocalar ne is yapiyor ki hanimlarinin altina boyle pahali arabalari cekebiliyorlar ben bunu çözemiyorum. Bende kamudayım, her ay belli bir maasim var. Iste ufak tefek birikimler var altındır vs. Ama yine alamam yani. Yahu bu devirde 3-5 milyonluk evleri alamazsin ama aliyorlar. Son model bmw ye binemezsin ama biniyorlar. 70 bin liralik telefona veremezsin ama veriyorlar. Avmler dolu, dukkanlar dolu, kiyafetler, ayakkabilar yine bol bol ve luks. Lokantalar dolu. Tek kazancla da yapilmaz bu, cift kazancla da yapilmaz bu. Banka bile bu kadar kredi vermez. Ek iş yapsan yine olmaz. Memurlar sehri olan bir yerde ben bu lukslugu cozemiyorum bunu demek istedim. Ve diger yerlerde belli ki boyle. Anlamadim ki ben mi parayi katlamayi bilmiyorum. Sanki millet kolay para kazanmayi bulmusta kimse sirrini soylemiyor gibi. Yani bu sosyal medyacilar cok kazaniyor biliyorum ama herkesde fenomen de degil yani. Dedigim gibi bu bollugi cozemiyorum. Tabi Allah daha cok versin gozum yok, bize de nasip etsin ama algilayamiyorum yani bu krizde bu yaşam standardinin yüksekliğini
Cevap sahibi+1 yıl@Kovaa151 ticaret yapanlari biliyorum da herkes mi ticaret yapiyor? Memurlar sehirleri olan yerlerde ticaret yapan belli bir kesim, ek olarak yapiyorsa bilemem, e ticaret vs yapiyorsa bilemem. Ama cogunlugun ogretmen, hemsire, memur gibi meslekleri yaptigi sehirlerde bu luksluk fazla geliyor bana. Ki bekar kizlarda o arabalara biniyor. Koca yok, baba var ama babinin eti budu belli. Yani omur boyu kredi mi ödüyorlar yaptıkları baska bir sey mi var cozemiyorum. Ayrica herkeste ticaret yapamaz erkek bile olsa. Bazi insanlarda ticari zeka yoktur ama onlarda ayni lukslukle yaşıyor
+1 yılEkonomik kriz fakirleşmenin yanında daha çok zengin yaratır. Şöyle bir örnek vereyim, bankada para tutan biri değilim, faiz vs pek gündemimde değildir. Genellikle yatırımlarım kriptoda olur. Geçenlerde para lazım olup bir kısım bozdurup bankaya transfer yapmak durumunda kaldım hemen bankadan aradılar. Mevduat hesabı falan filan 1Milyon liranın aylık getirisi 35 bin liraymış. Bir çok insan işte bu şekilde hiç bir iş yapmadan parasına para katıyor ;) Aslında herkeste para yok, ülke nüfusu çok arttığı için bu nüfusun %10 unda bile para olup zengin olsa ve bu %10 zengin nüfusun %1 i bile bu şekilde göz önünde dışarılarda alışveriş yapıyor olsa çokmuş gibi görünüyor.
10 Yorumla
+1 yılHerkes kredi kartıyla bedavaymışçasın alıyor işte, sonra da maaşı alınca ay sonu gelmiyor bilmem ne. Evet bu ülkenin çoğunluğu asgari ücretle geçiniyor, ailesiyle yaşıyorsa ev kendilerininse yeme içme de evden, kira derdi de yok, parayı başka nereye harcayacak? Ben de öyle yapıyorum. Ev araba mı alabilicez ki biriktirelim kenara atalım? O eskidendi, zaten her şey gitgide pahalanıyor bari istediklerimizi alabilelim daha da fiyatı artmadan demi. Sen kendini kötü hissetme, işe girince sen de aynısını yaparsın, ailenle yaşardın bi süre paranı kendine harcarsın.
10 YorumlaBoş adamlar boş yorumlar yapmış güzel kardeşim ama ben sana ihtiyacın olanı söyleyeceğim ki; sen gerçekten çok haklısın. Bu ülkede güzel para gelmesi için ya metres olup vereceksin ya da ondan bundan çalıp çırpacaksın yoksa zırnık yok. Herkes de bu psikolojide ama her nasılsa hala ülkeyi yiye yiye bitiremediler. Hala bir yerlerden para yağıyor bunlara ve hala öyle gördüğün gibi har vurup harman savurabiliyorlar. Hani ülkede nasıl bir kaynak varsa bitmedi işte. Ha bir de kredi kartları var. Yiyor geziyor içiyor sonra eşşek gibi borç ödüyor kimisi, kimisi de evinde oturan kiracısına baskı yapıyor “kiran bu ay yirmi bin ödeyemezsen çık” diye. Burada hayat böyle ne yazık ki. Öğrenci misin sen?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEmekle, fiziksel güçle para kazanma dönemi bitti. Başkasının yanına çalışarak rahat yaşama olasılığınız çok düşük.
7 yıl aynı şirkette çalıştım, 3 defa terfi aldım. Bu yıl Mayıs ayı sonunda işten ayrıldığımda 55k maaşım vardı. Beyaz yakalı çalışanlar için iyi maaş gibi görünüyor ama gecem gündüzüm birbirine girmişti.
İşten ayrılırken ailem, arkadaşlarım çok söylendi, bir daha böyle işi, böyle maaşı bulamazsın diye.
4 aydır aynı işi freelance olarak evden yapıyorum, çok daha az çalışıp, çok daha fazla kazanıyorum. Varsa imkanınız kendi kendinize çalışın, maaşlı işle her gördüğünüz lüks gelir size.
10 Yorumla
+1 yılBilmem ben geçen gün bir pantalon denedim çok beğendim fiyatına bakmadan alıyorm deniyorm. Eğer fiyatına bakarak elime alırsam hiçbişey alamam elime. Neyse pantalon çok güzel oldu üstüme. Baktım 600 yazıyo. Aldım ama bütçem yettiği için aldm. Bilmiyorm çalışıp az da olsa para kazanan alabiliyor. Fakat bazı şeylerini de kısıtlıyor. Mesela ben bu ay 600 lira az harcama yapacağım. Kader işte. Ekonomi düzgün diyenler utansın. 5 yıl önce 1 pantalon 50 lirayken şu an 500-600 her yıl %100 zam geliyor herşeye. 2 yıl sonra da artık bir pantalon 1200 olur
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
u +1 yılLc waikiki girdimde çocuk kıyafetleri sadece alt eşofman 400 lira dan başlıyor ben de fakirim ama kimseye bakıp bunlara bu para nerden geliyor demedim.. bu yil fakirdik de 10 yıl önce değilmiydik? Fiyatlar hep böyleydi.. zengin hep zengindi fakir hep fakirdi
10 Yorumla
+1 yılBen kendim Hollanda'da yasiyorum. Birada zara fiyatlari mesela bir gomlek 30 40 veya 50 euro eger dantelveya baska bir isleme varsa. Yani tlye dokersek ayni ama buraya gore normal fiyat. Mesela 600 euro veya 700 euro olsa kimse almaz. Ama oradakiler aliyor. Cok ilginc. Bende alamam fiyat o kadar yuksek olsa.
18 Yorumla- +1 yıl
Merhaba alakasız ama hollandaca biliyor musunuz öğrenmeye çalışıyorum belcikada yaşıyorum bende yardımcı olabilir misiniz
- +1 yıl
Tabii ki burada dogdum. Siz fransizca konusulan kisimda misiniz
- +1 yıl
Hayır leuven flaman bölgesinde yaşıyorum
- +1 yıl
Tamam ama dil ogrenme konusunda size nasil yardimci olabilirim ki
- +1 yıl
Mesela hollandaca meseajlassak arada sırada siz bana soru sorsanız yanlış kelime veya cumle kullandığımda bu yanlış oldu vs deseniz yeter
- +1 yıl
Çünkü öyle daha kalıcı oluyor bir kere ik ben blij diyeceğime ik ben blijven gibi saçma bir cümle kurmuştum hala daha unutmam yaptığım hatayı 😅
- +1 yıl
Kusura bakmayin ama bunun icin vaktim yok. Etrafinizdaki birinde yardim isteyin ve kirilmayin bana.
- +1 yıl
Yok önemli değil ben sadece sormak istemiştim iyi günler 🤗
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar neden alıyor da ben alamıyorum demişsin ya bunun çok sebebi var. Senin durumunu bilmediğim için şöyle sıralayabilirim.
1. Aileden maddi durumu iyidir. (Benim gibi)
2. Çalışıyordur.
3. Çalışıyordur ama kira fatura masrafı yoktur hep kendine harcama yapıyordur.
4. Kredi kartına borçlanıyordur.
5. Birilerini yiyordur.
Bende hep şaşırırım herkes param yok diyip ekonomiden şikayet ederken nasıl bu kadar şey alır diye. Kıyafeti geç yine iPhone alanlara ne demeli? iPhone ucuzken yıllar önce kimse de yoktu. Olan kişiler hep ayrıcalıklıydı. Şimdi fakirinde bile var. Ayrıcalık kalmadı asla herkeste iPhone görebilirsin ben çevremde de görüyorum nette de hep görüyorum çok şaşırtıcı. Bu kadar aşırı pahalıyken ve ekonomi kötüyken nasıl alınabiliyor mesela? Eskiden ucuzken alamazdılar. Aşırı garip insanlar var bu hayatta. Bu arada senin durumun nasıl?
10 YorumlaÇalışan kazanıyor kazandgni da harcıyor yani bu da mı suç
613 Yorumla- +1 yıl
@seyda028 senin için ne kadar basit... alan kişilerin hepsi dürüst para kazansa tamam diyeceğimde, ama öyle değil
- +1 yıl
"asgari ücretin üzerinde maaş alanlar dürüst kazanmış olmuyor mu "
yazımı sapıtma öyle bir şey yazmadım. master olduğun diye kendini akıllı sanma, sen alışverişine devam et, fuzili insan - +1 yıl
yazdığım yazıdan bir şey anlamayan, provakatif insan. önce şu imlanı bir düzelt. sanırım alışveriştesin,
çevrene bir bak kafanı devekuşu gibi kuma sokma,... çalışan kazanıyormuş muşşş muşşş, - +1 yıl
sen önce yukarıda bayanın sorusunu iyi bir oku sonra benim yazdıklarımı, birde şu şimarık uslubunuda bırak
- +1 yıl
sorulan soru ;Mağazalara girdiğimde sanki üzerimde fakir yazıyormuşcasına utandım. Nasıl herkeste bu kadar para var?
verdiğiniz cevap : Çalışan kazanıyor kazandgni da harcıyor yani bu da mı suç
yorum yapmayacağım. dahada yazmıyacağım - +1 yıl
Yaşım 24 🤔 ergenlik donemlerim bitti. ama sende erken menepoza girmiş gibisin
Gizli Üye(18-24)+1 yılGittiğin yerler daha cok kadınlara hitap eden yerler oldugunu söylersek merak etme bu ülkede çoğu kadında coooook para var. Bir de gadoşlarda… Sanal reel Eskort, god diggır ve koca veya baba parası sömüren kadın sayısı coooooooook fazla. Senin ailen fakir bir de zengin bir koca adayın yok. Tehsirci bir arsız degılsın. Yani fakir olman dısında aslımda cok seysin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye çalışmıyorsun öğrenci misin? Kafaya takma onların çoğu tüketim çılgını israf bağımlıları. Bazıları kredi kartı borç batağında. Bazıları da her şey nasıl olsa pahalandı maaşımı çatır çatır yiyeceğim modunda. Ben mesela asgari ücret kazanıyorum trendyolmilladan uygun şeyler alıyorum sadece ihtiyacım olanları. 15 günde maaş bitiyor. Benim ablam doktor 35 bin tl maaş alıyor ama tüketim bağımlılığı yoktur belli başlı sayıda kıyafetleri var. Ama bir kuzenim var öğrenci, hafta sonları garsonluk falan yapıyor kykda kalıyor dışardan baksan milyoner kızı sanırsın öyle giyiniyor. O yüzden orada alışveriş yapanların çoğu fakir ve kredi borcu batağında olabilir. Gecekonduda yaşayanlar bile dizilere influencerlara özeniyor öyle giyiniyorlar öyle harcıyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu bende anlamıyorum milletin altında lüks markaların arabaları var üstelik bunlar normal mahallede apartmandan oturan kişiler hatta 1 araba yetmiyor 2. 3. arabayı alıyorlar aynı mahallede A kişisi zar zor geçinirken X kişisi BMW'ye Mercedese biniyor Türkiye'de gerçekten çok büyük bir gelir adaletsizliği var artık orta direk yok zaten ya fakirsin ya da zengin.
10 Yorumla
+1 yıl-çocuklaaar, zara'dan alışveriş yapamayan insanlara biz ne diyorduk?
fokir şlkjhgf
40 YorumlaBen de bunu çok merak ediyorum. Ben ayda yılda bir alışverişe çıkıyorum ama millet maşallah her gün ayrı bir şeyler alıyor kendine. Nereden geliyor ulan bu paranın kaynağı?
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGittiğin yerler daha cok kadınlara hitap eden yerler oldugunu söylersek merak etme bu ülkede çoğu kadında coooook para var. Bir de gadoşlarda… Sanal reel Eskort, god diggır ve koca veya baba parası sömüren kadın sayısı coooooooook fazla. Senin ailen fakir bir de zengin bir koca adayın yok. Tehsirci bir arsız degılsın. Yani fakir olman dısında aslımda cok seysin
11 Yorumla- +1 yıl
çalışıp para kazanan insanların hepsini kendini satmakla gold digger olmakla sıfatlandırmak.. değişik bir çekememezlik
+1 yılKoca bir şehrin bir kesimini görüyorsunuz o kesimin de bir kısmı cidden alışverişe yapıyor bu oran da koca bir şehirde bulunan zengin kesim için normal bir oran şaşırmaya gerek yok.
05 Yorumla
Soran+1 yılBen o kesimi bir daha görmek istemiyorum kendimi cennet mahallesinde hissettim bir an 🥲
- +1 yıl
😂😂 zenginlerin öyle hissettirmek gibi huyları var doğru 😂😂
Soran+1 yılBirde zaten direk belli oluyor zengin oldukları marka marka tşörtler çantalar falan yanımdan geçerken öküz gibi çarpıyorlar ben enayi gibi hep pardon özür dilerim falan diyorum hiç pas verdikleri yok hem suçlular hem güçlüler 😂😂
- +1 yıl
😂😂😂 sen de Feriha ya bağlamasa mıydın acaba hemen 😂😂😂😂
Orada gördüklerinin çoğu yurtdışında biriltirip burada sefa sürenler senlik bir problem yok yani
10 Yorumla
+1 yılYani 200 ₺ cüzdana koyup ritüel yapıp boş boş mağaza gezmek yerine eşşek gibi çalışıp bi haftasonu da aslan gibi yiyebilirsin yani ayrıca durumun yoksa sende Zara’ya bakma markalara gidip dolaşma bütçene göre alışveriş yapabilirsin bulunduğun kalıbı kabullen ve değiştirmek için çabala diğer türlü yerinde sayar ve üzülürsün
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılKredi kartıyla alıyorlardır. boş ver böyle kompleksleri girme. Zaten ihtiyacın da yoksa alma..
20 Yorumla
+1 yılGelir adaleti olmayan yerde bunlar çok normal şeyler... Hindistan dan ne farkımız var... zengini 3 gün 3 gece otel kapatıp düğün yapar fakiri açlıktan nefesi kokar
00 Yorumla
+1 yılBoş ver! Çoğu kredi kartı ile alışveriş yapıyor. Ay sonunda onu öderken kim bilir ne zorluk çekiyorlardır.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSen fakirsin bundan utanma o fiyatlar Araplar için
20 Yorumla
+1 yıl80 Milyon insanin yasadigi bir ülkede bir magazayi doldurmak zor degil. Bu ülke genelinin parasiz oldugu gercegini degistirmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKredi kartı çıkartırsan 600 tllik şeyi cebindeki 200 lirayla alabilirsin 10 taksite bölersin bankanın uygulamasından. Ayda 60 lira ödersin. Bir çok insan bu şekilde alıyor. Ceplerinden 600 tl direkt çıkarıp vermiyor
00 YorumlaSen onu geç ben bavulla alışveriş yapanları görüyorum her gittiğimde. Biz etikete bakarken onların poşetinde yer alıyor maalesef.
00 YorumlaSen onu geç ben bavulla alışveriş yapanları görüyorum her gittiğimde. Biz etikete bakarken onların poşetinde yer alıyor maalesef.
00 Yorumla
+1 yılAraplar zenginler multeciler ruslar hepsi alisveris yapiyoda genele vur kac kisi magaza dolu diye butun mahalle alis veris yapiyor sanma
00 YorumlaValla cebimde 0 lira var ne bi işim ne biyerden gelirim boşuna yasiyorum mk
02 Yorumla
Soran+1 yılşu an beni anlattın tek tesellim param yok ama kimseye borcumda yok beni rahatlatan tek şey o 😂
+1 yılBakma, ay sonu geldiğinde nasıl öderim diye düşünüyor çoğu. Kredi böyle bir şey işte...
01 Yorumla
Soran+1 yılOda doğru ben hiç bulaşmıyorum o işlere o yüzden
Utanilacak birsey yokki. Gidip gezebilir deneyebilirsiniz almak zorunda degilsiniz kendinizi niye boyle uzuyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılHiç sorma ya zaraya girdim iki kaban beğendim gözlerim parladı ama... Çok pahalı ama kendimi uzun süre giyiyorum diye avutuyorum çünkü ben aldığım şeyleri kolay kolay atmam
10 YorumlaSen yine AVM'ye gidebiliyormuşsun. Ben onu da yapamıyorum, fasfakirim. 😢
10 Yorumla
+1 yılbakma ya fakirlik var laflarına herkes zengin
10 YorumlaBugün Yarından çok daha ucuz, o yüzden kredi kartı...
00 Yorumla777 demekle paranın ne alakası var çalış ki olsun paran Allah Allah 😅
00 YorumlaBende anlamıyorum girmiyorum hiç mağazalara gitmiyorumjsdjdo
00 Yorumla
+1 yılZara mi Zara deyince benim aklima beyaz giyme toz olur siyah giyme soz olur geliyor😅
00 Yorumla
+1 yılCoğrafya kaderdir ama kader utansın ülkenin geldigi son nokta
00 Yorumla
+1 yılNasıl ya 777 diyince binlerce. lira cüzdanına gelmedi mi
00 YorumlaKimden neden utanıyorsun. Saçma bir bakış açısı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılParasızlık seni ezik duruma getirmez herkes namusu için yaşar sen namussuzluk yapmadıysan sorun yok bırak seni fakir hakir gördüysen bu senin suçun değil çalanların suçudur.
00 Yorumla
+1 yılYarıldım anlatışına dkfkfkfk. Kız herkes fakir mi var işte milletin bir gelir kaynağı:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMesela birçok kişi haddinden fazla para kazanıyor mesela emlakçılar, mesela diş doktorları mesela akademisyenler... Adalet yok bence gelir dağılımında
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılulke ekonomisine sallayanlar gorun soruyu ulke ekonomisi bitmemis siz fakirsiniz
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen artık avm'lere gitmiyorum. Hatta olduğu caddeden bile geçmiyorum. Herkeste çok aşırı fazla para var. Sadece bende yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOnlar 777 demiyorlar ondan. Sen de bos beles isler ile ugrasacagina sen de diger kadinlar gibi zengin bir koca bul ya da zengin bir patronun yaninda ise gir.
00 Yorumla
+1 yılSon istatistiklere gore Türkiye de orta sinif bir insanin ortalama aylik 100 bin tl kazanci olmasi gerektigine gore alt sinif insanlar bilmiyorum ne yapsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnternetten dolar kazansana. Neryee kadar boyle gidicen?
10 YorumlaBen bazen fiyat sormaya çekiniyorum ama param olmadığından değil saçma sapan şeylere o kadar para vermek gelmiyor içimden bide bütçeme uygun yerleri tercih ediyorum
00 YorumlaAçız açız diye bağıran zihniyetler en pahalı elbiseyi alırken paraları var demekki karnı değil gözü aç
00 Yorumla
+1 yılGönlün zengin mi boş ver
10 Yorumla
+1 yılboş ver ilerde alırsın inşallah 😃
10 Yorumla
+1 yılÇalış kazan kardsm tutan mı var millet çalışıp yiyor
10 Yorumla
+1 yılTayt alcaksan haberim olsun kızlara tayt ısmarlamışlığım coktur 😀
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Mağazalara girdiğimde sanki üzerimde fakir yazıyormuşcasına utandım. Nasıl herkeste bu kadar para var?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler