arkadaşlar telefon almayı düşünüyorum sizlerin de fikrini almak istedim. sizce hangisini almak daha mantıklı?
iPhone 13
Samsung S23
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
arkadaşlar telefon almayı düşünüyorum sizlerin de fikrini almak istedim. sizce hangisini almak daha mantıklı?
Populer kültür bagimlilari "abi sonucta iphone yaa" demek için Iphone alir. İşlemci, GPU, ram ve en onemlisi de F/P olarak Samsung un S serisi her zaman önderdir. Bu ozelliklere bakan kisi de Samsung der. Ben bu rakamlari telefonlar icin cok fazla gordugum icin Samsung M51 aldim 2 yil once. Islemci, kamera ve powerbank gibi bataryasi sebebiyle hala ilk günkü performansini alabiliyorum. Sıfır aldim 3700 liraya. Şu an 2. Eli 8 bin liradan fazla. Yani Iphone icin deger kaybetmiyor sozleri Samsung icinde gecerli. Ayrica telefonumdan bircok uygulamayi ucretsiz kullaniyorum. Iphone buna musaade etmiyor. Ozetle "abi sonucta iphone yaaa" demeyi onemsemedigim icin Samsung kullaniyorum ve fazlasiyla memnunum.
İkisini de tecrübe etmiş biri olarak açık ara s23 diyorum. Hatta 13 değil 13 pro kullandım. Dolap hesabımda satış yapıyor ve sürekli ürün çekimi yapıyorum. Işığı biraz olsun yetersiz kaldığı anlarda 13 pro netliği kaybediyor ve grenlenme yapıyordu. Ben de s23 Plus aldım satıp. Yıllardır övdükleri iphone marka fanatikliğinden başka bir şey değil. S23 ailesi çok daha üstün bir cihaz. Hatta 14 prosu olan arkadaşımdan bile tam not aldı. ''nasıl bu kadar iyi çekim yapıyor yaaa?'' şaşkınlığıyla telefonunda soğudu
İphone 13 almak elbette ki ama aslında bakarsan en güncellerine yakın almak çünkü bir süre sonra pil ömrü ve güncelleme alma süreçleri bittiği için eski iphone modellerinin ömrü bitiyor telefon yavaşlayıp, kendi kendine kapanabiliyor.
Cevap
27Cevap
Hiç birisi onların fiyatına piyasadan 1000 liradan 30 35 tane telefon alıp o telefonlardan normal işini aksatmayacak şekil de haftada 750 tl kazansan 1 yılda hepsinin parası çıkar sonra ister sat ister kazanmaya devam et.
işlemci olarak bence s23 önde. GPU olarak her türlü önde zaten. ram hızı ufs 4.0 vs her türlü tokatlar bence hız olarak s23. 60 hz için bile seçimim s23 olurdu
Iphone'u bedava verseler kullanmam, satar elden çıkarırım. O kadar ki sevmiyorum. Ben Android severim. Samsung tercihim
fakirlerin en çok kullandığı sözlerden biri param yetmiyor desene sen buna :D
bir tane ergen kızda iphoneye laf ediyordu o da androidciydi 1 sene de telefon çöp olan telefonu asıl bedavaya almam iphone 6 7 yıllık ömrü var istediğin fiyata yine satabiliyorsun android öyle mi beş para etmez
Hahaha 1. si fakir değilim. İkincisi Samsung galaxy S serisi kullanıyorum ve 4. yılım şu an. Boş konuşma o yüzden. Fiyatlar birbirine yakın fiyatlar ayrıca. Iphone alamayacak biri değilim :)
@mehmetbey1907 bu arada tercihlerin ergenlikle bir ilgisi yok. Bu şekilde at gözlüğüyle bakan biriysen ergen olan sensin :) daha doğrusu cahil demeliydim sanırım
iPhone almak altın almak demektir, istediğin zaman bozdur harca ihtiyacını gör, kullandığın yanına kâr kalır
Ben samsung dan şaşmam arkadaş kullanışlı ve kaliteli oluyo
@GüneyM ne diyosun kardeşim anlamadim
iPhone kullanıcısı olarak Samsung demiyorum çünkü İPhone çok rahat ablamla mesela FaceTime ile görüşüyorum.
Bu arada enayi demeye hakkın yok haddini aşma lütfen sonuçta herkes İPhone sevmek zorunda değil.
@linkerboy1991 teşekkür ederim beyefendi çok takmıyorum seviyesizlere zaten
İPhone lar piyasalardan çabuk çekiliyor. Güncelleme vermiyorlar belli bir zaman sonra. Para ve zevk meselesi bir de.
Samsung, 13 alırsan renkleri güzelde me bileyim 14,15 almak daha mantıklı ve 14,15 plus…
Note 20 Ultra kullanıyorum. S23 Ultra yi tavsiye ederim. Güzel telefon
S 23 mantıklı ama iPhone adı var yaa, başka bir olay iPhone
13 knk samsunga bulaşma.
kaç sene güncelleme alır?
3 4 senesi vardırda güncelleme almasa ne oluyor. Yok satıyor telefon. 11 al 23 den daha şerefli.
valla ben şu an huawei mate 20 litle kullanıyorum 5-6 sene oldu yani ben uzun süreli kullanıcıyım
iphone 11 aldım bende memnunum sıfır iphonenin eski modelleri bile taş çıkartıyor android ezik telefonlara para verilmez kesinlikle androide paranı çöp edersin 1 sene sonra rahmetli oluyor androidler iphonelerin 6 7 yıl ömrü var
s23 bence.. ama işletim sistemleri farklı ya. ios terch edersen diğeri
S23 ultra daha iyi hem portre video özelligi var s23 de var mı bilemem ama kendi telefonla o telefonun özelliklerini karşılaştırabilirsin
Onu bilmiyorum ama iPhone'un görüntüsü daha havalı 😎😎
havasına bakarsak ohooo 😂
😂😂
12 Pro kullanıyorum editler vs herşeyi onla yapıyorum Iphone al
Samsung'a para verilmez.
neden?
Kullanılan Parçalar kalitesiz ve iç parçalar plastik ( Söyleyen bir Samsung Teknisyeni- Ayrıca ben de gözlemledim. )
Kronik Ekran Yanma sorunu
IOS'a göre çok daha az ömürlü bir yazılım.
Samsung'un telefonları ortalama sadece 2-3 Android güncellemesi alıyor. Apple ise 5 - 7 yıl boyunca güncelleme / sürüm desteği sağlıyor.
Güvenlik konusunda daha az güvenlikli.
Ekosistem olarak çok kötü, ve bunun sebebi de yazılım.
Yani eğer telefondan beklentin, uzun ömürlü, stabil, güçlü ve kesintisiz performans olması ve güvenli olması ise Apple.
Evet ben uzun süreli kullanıyorum şu an huawei mate 20 litle kullanıyorum 5-6 sene oldu
Fiyat farkı ve iphone a kaç seneye kadar güncelleme geleceği kafama takılıyor.
o zaman mantıklı eğer bu dediğin doğru ise
valla şu an siteyi okuyordum çok sağol teşekkür ederim dediklerinden sonra biraz daha kafama yattı diyebilirim.
S23 ultta, Iphone'un bütün modellerini tokatlar.
Bilmiyorum ikisi de iyi gibi.
iPhone 13 iyi diyorlar kullanan arkadaşlarım
samsung tercih ederdim
Samsung S23
iPhone berbat bir marka
parası olmayan için berbat tabi fakirlerin anca androide güçü yetiyor b*k atıyorlar onun için telefona :D
Hayır, Android daha iyi özelliklere sahip kişiselleştirme ayarları daha fazla iPhone da yazı tipi değiştirme, bulanıklık ayarları bile yok
Sen fakirsin o zaman hayatında ilk kez iPhone alacaksın Fakir olmasan Samsung şıkkını koymazdın. Samsung diyenlere laf atacaksan Şıkkını kaldır.
android 1 sene sonra rahmetli oluyor haberin olsun :))
6 7 yıl gidiyor iphoneler düşük modelleri bile iş görüyor iphonenin hiç bir güvenlik sistemi hiç bir telefonda yok
soruyu paylaşan ben değilim onu bile görmüyor gözün :D :D :D
Eskiden Kullandığım telefonum niye 5 yıllık o zaman? Hiç bozulmadı, hala sapa sağlam duruyor, Ekranı bile kırık değil, iOS düşürünce tekte ekranı kırılıyor. videolarda kamyonla üzerinden geçiyorlar asıl senin haberin var mı :d ve ayrıca soran profil dikkatimi genelde çekmiyor fark etmiyorum kim soruyor kim sormuyor diye.
Samsung hiç kullanmadım..
iPhone diyeceğim… :)
iPhone 13 ya pembesi çok güzel:/
Ericson al bence
IPhone gercekten adamlat isini biliyo
iPhone dan şaşılmaz net
İphone tabii
iPhone 13 kullanıyorum kesinlikle iPhone
İphone daha iyi diyorlar
S23 tabi
Samsung
Samsung s23