Yöneticiye doğum günü hediyesi alınır mı?

Merhaba arkadaşlar, ben yoneticime hediye aldım ve verdim. Gerçi vermeden önce sormam gerekiyordu belki de.. 😂 yöneticiye hediye vermek yanlış anlaşılmaya sebep olur mu? Terfi süreçlerinde vb. yönetici aa o bana hediye vermişti, diğer arkadaşlara haksızlık olur, şimdi hediyesine karşılık vermek gibi olur, o yüzden o kişiyi terfi ettirmeyelim vb diye düşünür mü? Ya da bana borçlu hissedip tam tersine terfi mi ettirir? Aldığım hediye çok pahalı değil, zaten yöneticilerime hediye verirken fazla pahalı olmamasına dikkat ederim avantaj elde etmemek için vb. Sadece performansimla bir yere gelmek isterim, performansım da gayet iyi gidiyor.. ne düşünüyorsunuz?
Yöneticiye doğum günü hediyesi alınıp alınmaması, şirket kültürüne ve yöneticiyle olan ilişkinize bağlıdır. Bazı şirketler, hediye vermekten kaçınırken, diğerleri bunu işyerinde yaygın bir uygulama olarak görebilir. Yöneticinizle yakın bir ilişkiniz varsa, ona doğum günü hediyesi almak, takdirinizi ve desteğinizi göstermenin bir yolu olabilir. Yöneticiye hediye alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: Hediye, profesyonel bir çizgide olmalı. Çok pahalı veya kişisel bir hediye vermek, yöneticinizin rahatsız olmasına neden olabilir.
Hediye, yöneticinizin ilgi alanlarına hitap etmelidir. Örneğin, kitap okumayı seviyorsa ona bir kitap alabilirsiniz.
Hediye, şirket kültürüne uygun olmalıdır. Bazı şirketler, hediye verme konusunda katı kurallara sahip olabilir.
İşte yöneticiye doğum günü hediyesi olarak alınabilecek bazı fikirler: Kahve veya çay seti Not defteri veya ajanda Kişiselleştirilmiş kalem veya kupa
Kitap Sanat eseri Yemek veya hediye çeki Yöneticiye doğum günü hediyesi alırken, kişisel bir not eklemek de iyi bir fikirdir. Bu, hediyenin daha anlamlı olmasını sağlayacaktır.
Cevap
22Cevap
Aslında değil içinden velmisse seviyorsan yöneticini. Ama insanlar kötü niyetli sen hediye almasan bile seviyorsan hemen yağcı diyorlar. Yoneticiyi sevsen suç sevmesen suç. Bu arada kadın erkek ayrımı yapmadan aşk anlamında demiyorum insanlık anlamımda
Tabi ki canım. Ben çok seviyorum yöneticimi, çok memnunum. Aramız iyi, belki de diğerleri beni yağcı olarak görüyor bile olabilir. O tarz his aldığım insanları çevremde bulundurmuyorum. İşte mesela soruyorlar siz geçen ne konuştunuz hayırdır falan kıskançlıklar.. siz de konuşun, adam burada konuşmaya açık. Kendi odası bile yok, gider konuşursun..
Haklısın bende kadın yöneticimi seviyorum diye kıskançlık vardı insan olarak sevemez miyim yani iyi biri ki seviyorum ❤️ adam burada konuşmaya açık gider konuşursun demeniz de haklısın:)
Aynen öyle çekiniyorlar. Ben geçen terfi görüşmesi yaptım. İşte senin daha bir yılın dolmadı, ne terfisi falan diyenler oldu. Sen 2-3 yıl çalışmış, fosilleşmiş, bir yere gelememiş olabilirsin. Tamamen seninle ilgili, ben yeni başladım vb diye kendini küçümsemek yersiz.. benim takım liderim de kadın, onunla da çok iyi anlaşıyoruz. Ek sorumluluklar almak istiyorum, o da delagasyonla kendi üzerindeki bazı sorumlulukları bana aktarıyor.
Evet öyleler çünkü amaçları yok olduğu yerde sayması bile onlar için sorun değil. Başkası bı yerlere gelincede hemen sen yeni geldin deniliyor. Önemli olan çalışma azmi ilerleme kapasitesi olduğun yerde saymak değil.
Aynen öyle. O tarz insanlar hiç sevmem, kendini geliştirmek çabası da yok bunların. Bir de sevmediğim insan tipi çok şikayet az çözüm üreten insan tipidir.
Benimde şikayet etmezsin ona da karışır çünkü kendisi gibi değil ya burnunu sokacak illa. Bende en çok dedikoducu insanları sevmem işini yap ne elalemin dedikodusunu yapıyorsun değil mi ama
Kesinlikle ya. Bir ara o tarz insanlarla yakinlasmistim. Ben de onlara benzemeye başlamıştım. Çalıştığımız şirketin en ufak şeyinden bile şikayet ediyorlardı ve elestiriyorlardi. Herhangi bir çözüm önerisi de sundukları yoktu. Çözümün parçası olamıyorsan sorunun da parçası olmayacaksın. Dedikoduculardi ki bir de sorma.. çıktım onların aralarından..
Yönetici ve çalışan arasında bana göre hediyeleşme olmamalı. Diğer çalışanların ilgisini çekebilir torpil aldığımızı düşünebilirler. Ayrıca bana göre mesafe her zaman iyidir
Saygı duyarım ama ben öyle düşünmüyorum. Yönetici de bir insan, her şeyden önce insan ilişkisini düşünüyorum
Elbette ben de soruya istinaden sebepleri ile birlikte cevap istemişsin onu söyledim
Merhabalar
Bekarsan ve oda bekarsa flört sevgili evlilik düşüncesi var gibi anlaşılabilir ama birazda karakter meselesi
Öhhhh sen naptın 😂 evli birincisi, ikincisi 40'li yaşlarında vardır..
İnsanlar farklıdır ama
Verilmez belki sevdiğinizden içinizden gelerek verseniz de yöneticiye üst takıma ya ra nıl maz
Yaranmak değildi amacım. Doğum gününü sadece sosyal medyada kutladım, yüz yüze kutlamak istedim, küçük bir de hediye verdim o yüzden..
Aranızda ufak tefek hediyelerin ilgi gösterdiğiniz anlamı vardır anladım yine de ya ra mazz bu yoneticilere 😀 çok şımartma mesai yaparsınız sonra her işte kullanır en iyi işçisi de Ayşe olur sen olmazsın
Aynı veya benzer ilgiyi o sana vermez bilgin olsun
Yoo ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten iyi bir insan.. bugün ismimle selam verdi sıcak bir şekilde. Ayrıca benim ismim de geçmiş toplantılarda takım liderimden duydum. Yaptığım işlerle geçiyor tabi ismim hediyeyle bilmem neyle değil..
Aranızdaki bağa da bağlı ama yöneticiler iyi çıkmazlar kelek karpuz gibi 😄 e tabi yaptığınız iş varsa söylenir hediyeye bakmaz
Orası öyle tabi. Zaten beni bir yere getirsin diye almadım. Fazla pahalı bir şey almadım. Eğer bir yere getirsin diye amacım olsa biraz pahalı bir şey alırdım
İyi yapmışsınız ilgi verdiğiniz anlamına da gelir bana çok çok yakın içten gelmeyen yöneticiye ilgi göstermem
Ben de. Bazı sevmediğim yöneticiler de var, sonuçta herkes herkesi sevemez. Onlarla pek muhatap olmuyorum mesela..
Yöneticilerarası konuşmalarda hediye alınca kırk köye reklam yaparlar bu sefer diğerleri sana karşı kalkan oluşturur eksi yönleri daha çok 🤔 alsan bir türlü almasan bir türlü 😀 en iyisi almamak.. kendine alsınlar
Mutlaka sevimsiz karakterler vardır uzak durunca daha mutlu olursun
Ben olsam verirken bütün arkadaşlar adına diye verir olaya yağdanlık şahsiyet olarak girmem
Yoo niye arkadaşlar adına vereyim
Yağcı gibi dırmazsın milletin içinde
Hem de arkadaşlarının takdirini kazanırsın
Kimsenin takdirini kazanmak gayem yok. Sonuçta ben o hediyeyi kendim almışım, niye milletin adına vereyim. Zaten bir kaç takım lideri harici kimsenin haberi olmadı durumdan..
Abartı bir hediye değilse olabilir. Ben de kendi kadın yöneticime bileklik almıştım. İpten yapılmaydı. Temsili bir şeydi yani beni ona hatırlatıcak. 😄Aşırıya kaçmadan alınabilir yoksa yanlış anlaşılabilir.
"Liderlik ve İnsanlık" kitabı alınabilir :)
Gönderme yaptığım düşünülürdu gereksiz bence 😂
Ahahaha bak dinle beni.. 😅 tamam o zaman "Beyaz Yakalı Köleler" kitabini al :))
Ahahahah 😂
Sen de hediye beğenmiyosun be 😅😅😅
Yöneticiye yaranmak gibi algılanır, pek etik bir durum değil.
☹️☹️☹️
Öyle bir yaranma niyetim yok, zaten öyle olsa baya pahalı hediye almaz mıydım?
Diğer çalışanlara söylemedim zaten, bir kaç takım lideri duydu sadece. Diğer çalışanların yanında vermedim hediyeyi de. Pahalı bir hediye olsaydı etik olmazdı belki ama çok pahalı değil aldığım.. hem de yönetici açısından etik olmasaydı, benim soruda bahsettiğim engeller ortaya çıkarabilecek olsaydı hediyeyi kabul etmezdi, nazikçe geri çevirirdi diye düşünüyorum, sence de öyle değil mi? Daha önce takım liderime de hediye almıştım, olumsuz bir etkisi olmamıştı bence..
Kötü niyetin yok alınabilir ama yanlış anlama da olur terfi fon biliyorsun insanlar hemen laf atar
İnsanların laf atmasını pek umursamıyorum zaten.. evet geçenlerde bir kaç kişi terfi aldı, kimse çekemedi. Olur böyle şeyler arada 😂
😅😅😅
İyi yapmışsın yönetici de insan ve aynı Zamanda iş arkadaşin terfi için hesaba katacağını düşünmüyorum
ben olsam almazdim hediye.. cok hos gelmedi senin üstün oldugu icin. dedigin gibi yanlis anlasilabilirv
Hediye verdiğiniz kişi bu kadar düşünmemiştir :D bir problem olmaz ve o şekilde düşüneceğini zannetmiyorum profesyonel bir iş yöneticisiyse.
Cevaplarda birisi seviyeni düşürür falan demiş, sence öyle bir durum olabilir mi?
Neden seviyeniz düşecek bir insanı düşünüp ona güzel bir gününde bir hediye vermeniz buna yol açacağını düşünmüyorum onlarda diğer tüm insanlar gibi insan ve zaten bu duruma kadar yükselmiş bir kişilik iş ile sosyal hayatı ayıracağını gayet iyi bilir o yüzden böyle şeyler düşünmeniz yersiz.
Evet yani bir iş yöneticisi olsa da o da bir insan... ben de öyle düşündüm. Her şeyden önce insanız ve birinin bizi düşünüp hediye vermesi hoşumuza gider..
Alınır neden alınmasın, bana almadılar ama alsınlar isterim hoşuma gider 🙂
Gereksiz bir hareket olur. Sözlü olarak kutlamak yeterlidir.
yöneticilerin doğum günü hep kutlanır ama pasta içecek tarzında hediyeyle değil
Yani pasta falan mı kesmemiz gerekiyordu? Aslında takım liderleri kendi aralarında pasta kestiler, bizi cagirmadilar 😂
Ruşvet mı baska bısey mı 😁
Hee rüşvet veriyorum 😂
Alınabilir ama herkesin içinde verilmemeli.
Herkesin içinde değildi zaten
Samimiyet yok denilemez..
Hediyeleşmek bence iyi karşılanmaz hem karşı taraf hemde çalışanlar açısından yanlış anlaşılmaya yer verebilir
Hic birzaman bir hediye verilmemelidir. Onun yerine yemek ismarlayabilirdin. Bu senin seviyeni dusurur sadece.
☹️☹️☹️
Neden seviyemi düşüreceğini düşünüyorsun peki? Yemek nasıl ismarliyim? Öyle beraber yemek molasına falan çıkıyor olsaydık restorana vb gidilir ama adama boş zamanında bana zaman ayırmasını mı isteyeceğim? Bana biraz garip geldi şu an..
Neden benim dogum gunumde bir calisanim, outlook'ta takvimime girip ogle yemegi icin randevu talep etmisti bende kabul etmistim. Bana guzel bir el yapipi bileklik yapmisti. Ayrica neden bir ekip olarak dogum gunu hediyesi almadiniz'ki? Sonucta adaylar var..
Ah kibirli bir yoneticidir onu bilemem..
Ne olursa olsun bir insanin zeka'si kendisini ön plana cikarmaz. Geri planda isleri ile gösterir.
Ekibi karıştırmak istemedim. Çünkü baya büyük bir ekip 😂
Bizde öyle outlook üzerinden randevu talebi vb. Yok öyle alışkanlıklarımız
Ne problemi?
Ne gibi bir prosedür yazmamı öneriyorsun?
One note falan kullanmıyoruz, word kullanıyoruz. Ama one noteda sanırım tüm ekip görüyor, wordde öyle bir şey var mı bilmiyorum
One note tum ekip gorur yetki verirsen, Mesela bizler yoneticiler herdaim calisanlarimizdan one not'a prosedur yazmasini isteriz. Is ile alakali mesela SLA vardir bu sizde de vardir buyuk ihtimal.
Problemleri derecelendirip ekran goruntusu ile detay ve sonuclari yazabilirsin. Sonra bu one. note paylasima acip butun ekip kullanabilir. Zaten bu sekil birsey yaparsan seni lider yapmama gibi bir luksleri yok..
Gercekten bunu yapmalisin.
SLA nedir?
Ne gibi problemler mesela?
Yazılım dünyasında o dediğin belki olabilir ama çağrı merkezi farklı bir yer..
One note kullanmıyoruz ekip olarak
Öyle bir analizi yapabilecek veriye erişimim yok ki..
Geride olduğumuzdan değil. Benim etki alanım kısıtlı ve o verilere erişebilecek bir konumda değilim.
Bu sadece bir örnek.
Bunu lider oldugunda takimina uygularsin.. hatta bu sekil birsey yaparsan cag atlar ekibin.
Ama one. note prosedur yazabilirsin.
Ornek sorun X ve cözümler. Bunu katergorie olarak adlandirmalisin. Mesela hizmet saatleri vs vs vs Bu türü cogaltarak.
Ayrica bir musteri hizmetleri yani call center'da SLA olmamasi cok buyuk bir kayip o banka icin.
Örnek sorun mesela müşterinin bize geldiği sorun mu? Her sorun için tanımlanmış iş akışları var zaten. Aslında bu iş akışlarında gördüğüm eksiklikleri vb öneri olarak sunuyorum..
Kendi yetki ve erişimim alanım dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Peki bana ITIL sertifikası alabileceğim sıfırdan başlayıp kapsamlı bir eğitim önerir misin?
Var mı önerin?
Yarin offiste olacagim. Bizim Facilities departmanina sorarim. Hangi kurumlari kullaniyoruz egitim icin.
Sadece bunu google'da arastirabilirsin. Online egitimler'e de katilabilirsin. Bunu calistigin banka'dan isteyebilirsin ve ödemek zorundalar sendikan varsa.
Modul olarak bakmak lazim.
Sendikam falan yok ya. Bizim 1 milyon istihdam ve btk akademi siteleri var ya oraya baktım, bulamadım. Peki Benelüks ülkelerinde gerekli demiştin, mesela o ülkelere gelmek isteyenler için devletlerin verdiği ücretsiz eğitimler vb var mı? İngilizce dilinde olabilir..
1 milyon istihdam ve btk akademiden veri analizi eğitimine başladım bu arada bugün. Böyle bir vesile oldun diyebilirim. 😇 zaten yüksek lisansım var veri analizi üzerine, derinleşmek istiyorum..
Iyi geceler.. ah sevindim birseye vesile olmama. ITIL egitimi ingilizce yani bu calisma prosedurudur. Eger Arastirirsan cok faydasini gorebilirsin Benelux ulkeleri egitim'e onem veriyor ve sertifikalara. Cunku bir cok is problemlerini ortadan kaldirabilir ITIL. Aslinda bir calisma yontemligidir.
Mesela sizin orada bir insan ise basladiginda aldigi egitim pratik olarakmidir veya teori olarak mi.. Bir sorun olustu. Cozumu yazilmis documanlara bakmaz mi? veya yardimmi talep eder. Bak bunda bile SLA var :)
Bilgi odaklı eğitim veriliyor işe ilk başladığında
Bence saçma yaranmak için yapıyormuş gibi olur
En İyi Cevap