AliExpress kullanan var mı, banada öğretin?

AliExpress'i kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz²³:
1. **Hesap Oluşturma**: İlk olarak AliExpress'in resmi web sitesine gidin ve sağ üst köşede yer alan "Kaydol" bağlantısına tıklayarak ücretsiz bir hesap oluşturun². E-posta adresinizi girerek veya Facebook, Google ve VK hesabınızla giriş yaparak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz².
2. **Profil Bilgileri**: İlk hesap oluşturma işleminden sonra AliExpress adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi, doğum tarihinizi, uyruğunuzu ve ilginizi çeken çeşitli alışveriş kategorileri arasında seçim yapmanızı istemektedir².
3. **Ürün Arama**: Profilinizi oluşturduktan sonra, Aliexpress'e göz atabilir, sitenin en üstünde yer alan arama çubuğunu kullanarak aradığınız ürüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz².
4. **Ürün Satın Alma**: Beğendiğiniz ürünleri "Şimdi Satın Al" butonuna tıklayarak doğrudan satın alabileceğiniz gibi "Sepete Ekle" bağlantısına tıklayarak alışverişinize devam edebilirsiniz².
Bu adımlar genel bir kılavuz olup, kesin bilgi için AliExpress'in resmi web sitesine başvurmanızı öneririm.
Kaynak: Bing ile konuşma, 20.09.2023
Öğretilecek çok bir yanı yok, aynı sistem. Üye ol, sipariş oluştur. Bazı ürünlerin vergileri peşinen ödenir, sen de öyle ödersin, kargosuyla beraber ve ardından gelir adresine. Gümrüğe takılacak şeyler alma. İlk üye olduğunda da 1 2 dolar kupon veriyor olabiliyor, onu da değerlendirebilirsin.
Hiç bı fikrim yok gümrük olayını pek anlamadığım için bu konuda bana yardımcı olurmusunn
Olayım, mesela bir üründen çok fazla alırsan o artık satacakmışsın gibi düşünülür ve gümrük el koyabilir. Ya da teknolojik ürün (telefon vs) alma. Gelmez, gelse de sorun olsa bayağı uğraşırsın. Ama kolyedir, küpedir, takıdır, kulaklık vs aldım ben hiç sorun yaşamadım. Sen önce üyeliğini aç, bana çıkan ekranları gösterirsen yardımcı olurum tabi.
Bende ev eşyası alicam kupa bardak tabak gibi onlar gümrükten geçer mi ve fiyatları ne olur
Geçer ama umarım kırılmazlar. Fiyatları her birinin ürün ödeme ekranında gözükür. Genelde ürünün yüzde 20'si vergi olabilir. Gir ödeme yerine girdiğinde karşına ne kadar tutacağı, kargo vs yazacaktır.
Mesela 300 TL lik ürün aldım ücretsiz sevkiyat diyor benim toplamda ne kadar ücret öderim
bir de yanında vergi ücretini ödersin... vergi ücreti ekranda gözükür ödeme zamanında. eğer gözükmüyorsa kapıda ödemek durumunda kalırsın.
Cevap
2Cevap
çok alışveriş yaptım ama artık gümrük vergisi ve yüksek dolar kurundan dolayı almıyorum yurtiçinde daha ucuz.
Uzman arkadşaım var
Yardımcı olursa sevinirim
Ulaşılamıyor
En İyi Cevap