Neden son zamanlarda market raflarında bozuk ürünler yer alıyor?

Geçen BİM'den dana füme eti almıştım. SKT geç bumemişti, ama paket şişkindi. Alırken dikkat etmedim, eve gelince farkettim. Şikayet ettim ama herhangi bir telafi yapılmadı. Geçen de Mopaş'tan hindi füme eti aldım, orada fark etmedim, SKT de geçmemişti ama ürün bildiğin çürüktü. Mopaş'i aradım ürünü markete geri getirirsem değişim vb. yapacaklarını söylediler.. Onun yerine bir sonraki alışverişimde kullanabileceğim ürün bedeli kadar indirim vb. olabilirdi.. Bugün de Hakmar'da piliç köfte ürününün SKT geçmemişti ama paket şişkindi. Bu üç marketten buzdolabında ve derin dondurucularda duran ürünlerden almayı düşünmüyorum artık.. Sebebi nedir acaba? Elektrik kesintisi olunca jeneratör falan mı kullanmıyorlar acaba? Evimin yakınında A101 var, oraya et ürünü az geliyor, gelince de hemen bitiyor. En guvenlisi oradan almak gibi görünüyor şu anlık.. Bence market sahiplerinin gözünü para hırsı bürüdüğü için bozulmuş ürünleri raflardan kaldırmayarak halk sağlığıyla oynamaya başladılar artık.. Siz ne düşünüyorsunuz?

Neden son zamanlarda market raflarında bozuk ürünler yer alıyor?