Arkadaşlar çok sağlam bir pazarlık taktiğine ihtiyacım var, hep ne fiyat söylerlerse olur diyorum. Bazen indirim yapabileceklerini anlıyorum ama dilim varmıyor. Ne demeliyiz, sizin iyi bir pazarlık taktiğiniz var mı?

Arkadaşlar çok sağlam bir pazarlık taktiğine ihtiyacım var, hep ne fiyat söylerlerse olur diyorum. Bazen indirim yapabileceklerini anlıyorum ama dilim varmıyor. Ne demeliyiz, sizin iyi bir pazarlık taktiğiniz var mı?

Seyyar esnafsa, bohçacı ise kesinlikle istediğinin yarı fiyatını teklif et ve teklifinden geri dönme. Esnafsa bir kaç rakam ver çıkar gibi yap dön rakamının bir tık üzerini teklif et verirsen dön param bu kadar de verecektir. AVM de sakın pazarlık etme neyse odur. 😎
Öncelikle merhaba, iyi geceler. 1) Bize en son ne olur? Biraz daha indiremez misiniz? Uygun birşeyler yapın ki ayağımız alışsın, hem çevremide getiririm, siz bana ben size. Hımm, anlıyorum. Tamam o zaman napalım hayırlısı, sağlık olsun. Bizde başka yerlere bakarız.
2) Bize en son ne olur? Ya aslında şü aşağıdaki satıcı vb. veya az önce yukarıdaki uygun fiyat vermişti (fiyatın aşağısı). Napalım sağlık olsun, bizde başka yerlere bakarız.
3) Vb.
4) Karşı tarafı en iyi empati ile esnaf gözü ile ikna etmek ve sonuç.
5) Tamam tamam gel al veya gel gel tamam dediğin gibi olsun lafını duyacaksınız? Vehbi Koç bile sadece 20 lirasını bile düşünüyor ise siz 1 kuruşu bile düşüneceksiniz ve eğer tutumlu iseniz mali açıdan epeyi iyi bir duruma gelirsiniz. Unutmayın her şey herşeyi çeker (misal; para parayı). İyi geceler, Saygılar:)
Geçen gün spor çanta lazımdı bir yere baktım 150-200 tl çantalar istediğim kalitenin bi tık altı ama iş götür adam akşamdı kapatmak üzereydi , dedim benle ilgilenmez şimdi dedim başka yere gittim güzel bi çanta gördüm 325 tl dedi çok dedim aslında ilk gördükleirmden kat kat güzeldi 250 dedim olur mu baştan mırın kırın etti sonra 270 dedi buna verebileceğim para bu kadar dedim tamam dediler aldım
Ben hiç pazarlık yapmayı falan beceremem öyle. O yüzden öyle bir taktiğim ne yazık ki yok. Ne bileyim beceremiyorum öyle ben ya pazarlık yapmayı falan. Genelde fiyatını sorarım ilk eğer fiyatı uygun ise bütçeye alırım eğer uygun değil ise almam. Ama oturupta bir kıyafet için saatlerce adama dil döküp yalvarmam ben.
Cevap
39Cevap
Pazarlıkta önce biraz yüzsüz olacaksin.
Sonrasında almak istediğin maldan kalitesinden herşeyinden anlayacaksın
Hiçbir zaman altta kalmayacaksin. adam abla zarar ediyorjm diyorsa bilki pazarlık payı oldukça yüksektir. ve zarar ediyorsan kalsın satma senin zarar etmeni istemem ama. benim. verebilexegim fiyat bu diyeceksin.
Mesela 500₺ dendi sana sende 400₺ iyi fiyat diye düşünüyorsun ama adama 300₺ diyeceksin adam 400 e indiğinde neyse tamam diyip alıp çıkacaksın
Özür dilerim sizi uzmek istemedim😂😂😂çok güldüm ya teşekkürler bu paylaşım için😂.
Makul bir fiyat söylemek kabul ederse eder etmezse etmez yapicak bir şey yok sonrasında.
Ben de 50 liralık birseye 40 TL'ye indirdikten sonra (örneğin) 200 TL uzatmaya utanıyorum onu napicam bilmiyorum😂
Birşeyi *
Pazarlık yapmasini sevmem teklif edilmesinide
Bişey alicaksam şu kadar param var derim
Bişey satıyorsam karşındakinin ses tonuna samimiyetine bakıp öyle karar veririm
Cakallari asla sevmem ve hemen tanırım
Ürüne göre değişir atıyorum 100 tl lik ürüne 70 dersin olmaz 100 tl den inemem derse kolay gelsin dersin arkanı dönersin büyük ihtimalle seni durdurup 80 tl ver diyecektir bu taktik hiç eskimez tok alıcı ol kısacası
Benim genel de şu oluyor; Bak burada şu kadar para var alırsan bu rakam nakit hazır al götür yok satmıyorum dersen sen bilirsin benim verebileceğim maksimum para bu. Sonrası hayırlı olsun eyvallah el sıkışmalar sonra noter tapu vs :D
Bunun Bir Taktiği Yok Gerekirse Kırıcaksın Olur Demekle Kendine Zarar Verirsin Örnek Annen Baban bir Eş Seçtiğinde Ona da İstemsizce Onları Kırmak İstemediğin İçin Olur Dersin !
2. El ürün almam 0 alırım onda da pazarlık imkanı olmuyor ama bir şey satarken bol keseden pazarlık yapıp o üründen hemen kurtulmaya çalışıyorum benden ticaretçi olmaz
Ben sırtımı dönüp gidiyorum arkamdan seslenirse ne ala seslenmezse dönmüyorum Alışveriş yapmıyorum tamamen kumar 😄
Ne alacağıma bağlı ama genelde öğrenciyim ailem Sivasta okuyorum çok bütçem yok diyerek acindiriyorum kendimi
son fıyat ne olur dıyorum... zaten orada dusebılecegı en dusugu soyluyor.. baktım kafama uymuyor cıkar baska yerden alırım..
Pazarlık yapmayı sevmiyorum hatta sana indirim yapıldığında neyse o olsun diyorum 😃 aşırı uyuz oluyorum Pazarlık olayına artık kalkmalı
Alıcıysan senin için uygun olan fiyatın daha altını teklif etmelisin ki istediğin fiyatta buluşun
Guleryuzum samimiyetim ikna kabiliyetim😄😄 çok güzel fiyatlara araba indirmişimdir😄😄
Pazarlık payı var mi diye sorduğun an pazarlık olmaz.
Pazarlık yapmayı beceremem ya, ne ise o.
işine gelirse mal senin para benim.. Sana müşteri bana da satıcı çok...
Vatanımızı kimse bölemez de kesin indirim yapar 😂😂
Fiyat alirim , daire ve isyeri alacagim zaman , sonra abime aratir daha da dsunu syletirim zaten duser vekaletim var abim de ben yurt disindayim gider alir
Almak istedigin ürünün kalitesini ve fiyatını biliyorsan hiçbir yerde kaziklanmazsin
Yarın uğrarken üstünü bırakırım diyip ertesi gün abi bu fiyatta anlaştık ya diyorum
Cüzdan içini göstererek mağduru oynamak 🙄
en baştan %30 azaltırım gelmez ise döner giderim
Pazarlıktan nefret ederim
Sinsice çaktırmadan yapılan
Sen ona deki verebileceğim bu yoksa gidiyorum
Pazarlık etmem, uymuyosa almam, uyuyosa alırım
Biz depremzedeyiz çok fazla şu ara
Salamancalar pazarlık etmez emreder
Pazarlık yapmam ki. İstesem de yapamam zaten.
Pazarlık sünnettir derim
Aynısını Buldum Şu Fiyat Diyorum Hemen İndiriyor
Pazarlık yapamıyorum.
Vatanımızı kimse bolemez de kesin indirim yapar 😂😂😂
Ooo çok özür dilerim soruya yazacaktım
güzel olunca halloluyor
Hiç pazarlık yapmamak.
Pp deki sen misin
pazarlık yapmam mümkün mertebe
Sağlam bir taktik yoktur
Güzel bir soru olmuş tebrikler
Pazarlık yapmam