Alırım
Almam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Defolu ürünler, hatalı bir şekilde üretilen veya küçük kusurları olan ürünlerdir. Bu ürünler, normal fiyatların altında satılabilir ve fiyat açısından cazip olabilirler. Ancak, defolu ürünlerin satın alınması veya satın alınmaması tamamen kişisel bir tercih ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Defolu ürünler genellikle daha ucuz olması nedeniyle bütçesi sınırlı olan kişiler için bir seçenek olabilir. Ayrıca, defolu ürünler de genellikle işlevlerini yerine getirirler ve hataları küçük veya göze batmayacak kadar az olabilir. Bu nedenle, defolu bir ürün satın alarak normal fiyatın altında tasarruf edebilirsiniz. Ancak, defolu ürünlerin de bazı dezavantajları vardır. Örneğin, kusurlu ürünlerin kullanım ömrü daha kısa olabilir veya hatalar zaman içinde büyüyebilir. Ayrıca, defolu bir ürün satın aldığınızda, satıcı tarafından garanti veya iade koşulları normalden farklı olabilir veya garanti kapsamında olmayabilir.
Kıyafet satın alırken defolu olup olmamasına özen gösteririm. Bazı mağazalarda bu şekilde defolu ürünler ucuza satılabiliyor. Bu ürünleri almak her ne kadar ekonomik açıdan güzel olsa da dışarıda giyilecek bir kıyafet almak benim tercihim değildir. Çünkü, dışarıda giyilen kıyafetlerin defosu yüzünden insanlar kötü bir yorum yapabilir ve moralim bozulmasına neden olabilir. Genel olarak aldığım kıyafetleri dışarıda giyerim ve eskidiği zaman ya da çıkmayan bir leke bulaştığı zaman sadece evde giymeye devam ederim. Bu nedenle kıyafet alırken defosuna dikkat ederim. Elektronik veya mobilya gibi diğer ürünlerde her ne kadar satın alırken dikkat etsem de satın aldıktan sonra bir defo olabiliyor. Bu defo eğer gözükmeyen veya rahatsız etmeyen bir yerde değişim veya iptal için uğraşmam.
Çok aldım hem uygun fiyatlı hemde üzerinde tasarım yapmak acımadan deneyler yapmak daha rahat ve özenerek yaptığım üründense defolu aldığım ürünlere yaptığım tasarımlar daha başarılı ve defolarda kapanıyor
Cevap
8Cevap
gorerek almam ama bana illa itelerler ben de asla gidip degistirmem :)
Aynen bende gözümle gördüysem eğer defolu falan olduğunu asla almam sonuçta para veriyorum o ürüne hiç sorunsuz olsun isterim. Ama yanlışlıkla olduysa ve görmediysem gidip değiştirmem.
iste bende de durum tam bu :)
Defosuna bağlı sık giyecegim günlük giyimde tercih ederim
Sadece kozmetik bir defosu varsa alırım. Yapısal bir sorunu varsa almam.
Aldım, alırım.
Yani tercih meselesi tabi. Ama şahsen ben tercih etmem ya sonuçta o ürüne para falan veriyoruz. Alacağım ürünün hiç sorunsuz olmasını isterim ben şahsen. Ama yanlışlık ile alındıysa bir sorun olmaz.
Defolu ürünlerin satıldığı mağazalar var. Verebileceğim en bariz örnek; 1993 yılında Maslakta Çarşı mağazası vardı. Şimdiki adı Boyner. Orada Levi's'ın defolu ürünler reyonu vardı. 501 de şimdiki kadar olmasa bile o zaman da pahalıydı. Sağ arka cebin üstünde kemer köprüleri ile arka cep arasındaki üçgen parçada dokuma hatası vardı ama bu hata sadece görsel farklılıktan öte değildi. Fiyatı da 3de 1'i kadardı. Almamam için hiçbir neden yoktu. Yıllarca sadece o modeli kullandım.
Bence de herkes almasın ki, defolu ürünler arasında makul olanlar kolaylıkla seçilebilsin :D
Ayrıca arka cepteki kırmızı etiket de kesik oluyordu. Yine de görenler pantolonun ne olduğunu modelinden anlıyordu. ;) Etiketi soranlara, defolu diyordum. Hsssktr diyorlardı :D
Alırım ama defol görünüyorsa, ya da benim o defoyu kapatmaya imknım varsa☺️
Uygunsa alırım evde giymek için
Yani eğer uygun ise o zaman alınabilir. Sonuçta sadece evde giyecek isem o zaman alırım ama dışarıda giyilecek bir ürün değil ise almak tabiki. Yani fiyatı çok uygun ise birde ev kıyafeti ise belki alırım.
Aynen
asla
Aynen bende tercih etmem. Yani sonuçta para verip alıyoruz o kadar sorunsuz bir ürün olsun isterim ben. Eğer gözümle gördüysem gidipte o ürünü almam tabikide ama gözümden kaçtıysa alırım.
Eskiden düğmesi kopmuş kıyafetler felan yarı fiyatınaydı. Şimdi neredeyse aynı rakama ama yırtık pırtık almaya değmiyor.
Bilerek almam
Evet bende bilerek isteyerek gidipte almam. Sonuçta para veriyorum sorunsuz olmasını isterim. Ama gözümle defolu olduğunu eğer görmediysem o zaman geri iade etmez kullanırım.
Almam heralde ya
almam
Sadece antika çakmak
Bence gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?