Hepsi 14.53 tuttu.
Bence TL olarak bakınca yüksek ama Euro kazanç olarak bakınca çom iyi bence.
Siz ne dersiniz?

Hepsi 14.53 tuttu.
Bence TL olarak bakınca yüksek ama Euro kazanç olarak bakınca çom iyi bence.
Siz ne dersiniz?
Ama bi saniye beni aydınlatın şimdi 14 euro ise ve euro 21 ama 20 diyelim bunlar türk lirasıyla 250 den fazla tutuyor yani türk lirası ile orada daha pahalı değil mi neresi avantaj aydınlatın benii
Hee alım gücü yüksek diyorsun
Anladım teşekkür ederim
Şu avrupayi özellikle almanyayı neden bukadar övüyorsunuz.. evet bundan 1 sene oncesine kadar hersey iyidi ama Şu an hersey cok pahali oldu 14.53 bence cok çünkü degmez o alinanlara ve asla normal fiyati ile almiyordum orada yasarken genelde indirimdeyken stok yapiyorsdum heveslenenler gidin bi bakin neler oluyo orada gercekten ucuzmu hayat burdan farki yok kirasi ödemeleri vs. Derken
Cevap
8Cevap
Bence baya iyi
Euro kazanan biri zaten neden TL'ye çevirsin ki?
Hacim hesabı ile şu ürünler 100 TL Türkiye'de.
Montlu çikolata çok severdim ordayken. İngiltere'de adı After eight ti.💙
Montlu 😃 mintli 🙃. Yazdığımi da okumamişim. Teşekkürler 🙋🏻♀️düşünmeniz bile incelik.
Abur cubur neden aldın ki..😊 benim hiç damak tadıma hitap eden şeyler değil kendileri..
Orada 14 Euro bile değerli bir tık yüksek ama alım gücü olduğu için zorlamaz
Tasarruflu olmak güzel bir şey
Değil mi.. bilinçli olmak gerek. Koskoca karpuzu almak yerine dilimlenmiş almak gibi ya da sebzeyi meyveyi dediğiniz gibi azar azar almak
Burada ekonomi kötü olmasa israfçı bol maalesef
Avrupadaki haribonun içinde DOMUZ gelatini var, sadece Türk marketlerindeki satılanlar helal. (Gurbetçiyim, bu yüzden biliyorum)
bu konu tartışılır, bazı hocalar haram değil diyor ama çoğunluğa göre haram. Ama müslüman değilsen sorun yok zaten.
Bu arada Aldi ve Lidl gibi marketlerden almanı tavsiye ederim (almanyanın BİM'i gibi düşün) oradaki ürünler çok daha ucuz ve kalite/lezzet olarak aynı, üstelik yüzde yüz alman malı hani Türkiyede satılmayan farklı ürünler var.
Lidl dan aldım. Söylediğin gibi bu ikisi Almanya nın BİM i :)
Domuzu yemek haram islama göre ama jelatinin alınıp işlemden geçmesiyle üzerindeki bakteriler yok ediliyor bu yüzden sağlığa zararlı bir yanı kalmıyor. Diyanete gidip konuyla ilgili görüş alış verişinde bulunmuştum müslüman olduğum dönemde
Güzel kardeşim Mesaileride ekle 2.800 Euro olarak baz al asgari ücreti 1 Ay içinde 192 sefer alırsın bu aldıklarını Türkiyedeki asgari ücrete baz aldığında o aldıkların 150 liradan aşağı tutmaz böl Asgari ucret olan 8,000 TL ye 53 sefer alabiliyorsun. Sorun paranın alım gücünde gelde bunu bizimkilere anlat. Edibiyat yalan söyler , ama matematik asla Almanya bizi kıskanıyor.🤣🤣🤣🤣
@master81 yo kaçmadım. Önce tarım alanında çok daha fazla çalışmamız lazım. Tembel ve sadece tüketime dayalı bir sistem kesinlikle bırakılmalı, Biyat kültürü ortadan kalkmalı, torpil ile ise almaktan vazgecilmeli , işi ehline vermeliyiz. He birde bizi yönetenlerin etrafındakileri doyurma ve rant sistemi ortadan kalkmalı Mesala ben Mayıs ayında emekli olcam insanlar pariste taş üstünde taş birakmadı sokakalara indi emeklilik yaşı artinca bide seçim var diye 43 yaşında adamı emekli yaptılar. Yazık bu ülkeye. Daha anne karnindaki çocuk bu ülkede borçlu doğuyor.
Yanlış anlama ben bu ülkede her türlü sıkıntıyı çekerken yurt dışındaki oy olayını kafam almiyor. Kafa tastçı ve faşist bir insan değilim. Bu ülkede tatil yapabiliyosunuz hemde en kral yerde adam köyüne giderken mazot parasını düşünüyor. Ama dedim ya acımıyorum bu insanlara benim iyi kötü
durumum varken ben bu hesapları yapıyorum Adam acından ölüyor. kuyruk tava sapı gibi dik .
@Miavlayan aynen öye gel o zaman geri dön Türkiyeye diyosun e biz aliştık , artık tüm ailemiz burada klasik kıvırmalar tabi yersen
Burada da ayni sanırım
Almanya bizi kıskanıyor beyler
kjlşasdklşadfsakmldsa
bizim burada haribolar 45 tl ag adam 14.53'lük para birimiyle neler almış biz 45 lik para birimiyle 1 tane alabiliyoruz lkjasdfjksadkfmöas almanya bizi kıskanıyorrrr
Nasıl 45 TL
Nerden alışveriş yapıyorsun sen?
Almanya bizi kıskanıyor sözünü de İstanbul havalimanı yspılı vs söylemişti. Frankfurt havalimanı merkezdi ve Asya'dan Afrika'dan gelenlerle Avrupa Amerika dan gelen uçaklar orada bir araya gelip transferler yapılıyor böylece ülke için ciddi kazanç sağlıyorlardı.
İstanbul havalimanı onların yaptıpı bu işe darbe vurdu hatta artık transfer uçuşlarının çoğu buradan yapılıyor. Ülkemize ciddi döviz kansndırsn bir proje oldu.
Frankfurt havalimanı eskisi kadar işlek değil artık bizim yüzümüzden ve bu sebeple söyledi adam o lafı ama söylenen sözğ anlamak için biraz kapasitesi olması lazım insanın
kanka ülkene döviz kazandırmak önemli değil önemli olan türk lirasını globalleştirebilmek. Bugün ki togg yerli üretim dedikleri araç neresi yerli üretim? tüm parçalar ithal olarak geliyor ve birleştirip yerli üretim deniliyor. Ülkenin alım gücü var mı? yok. Uzatmamak gerek.
al bak gene ucuz demişsim www.trendyol.com/.../color-rado-175-g-p-369922241 45 tl bizim burada ki markette bazı marketlerde daha yüksek online siteler de bile 75 tl
Singapur diye bir ülke duydun mu bilmiyorum ama açıp okursan küçücük yerin. Bu beğenmedin sistem sayesinde kişi başına düşen gelirde en zengin ülkelerden biri olduğunu görürsün
Togg konusuna gelirsek, şimdilik %54 yerli ama 5 sene önce bu da yoktu yani ilerleyen zamanda bu oran artacaktır.
Her parcasının yerli olmasıbs gerekte yok zaten. Bak mesela MERCEDES A B C segmenti araçlards Renault motoru kullsnır, birçok parçayı dışardan alır. Tedarik sorunu olmayan ürünlerde üretim mapsatın alma maliyetinden yüksek olduğu zaman satın almak daha avantajlıdır
ya hacım ben şundayım her şeyi es geçtim.. bizim paramız neden euro veya dolar kadar değerli değil? değil abi kabullenelim artık.. Ülkemize turist kazandırıp en basitinden döviz getirteceklerine %100 yerli üretimler yapıp globalleşip paramızı Türk Liramızı dünya bazında global para birimi yapmadığımız sürece bizden olmaaazzz.. İyi akşamlar.
Bu ürünler Türkiye'de olmayan slmsnya üretemivürğnler olduğu için pahalı Türkiye'de. Bunlsrı satanlar muhtelen valizle getiriyor ve öyle satıyor. Bu arada tadları berbat. Çocuklar yemedi resmen :)
Abur cubur yemiyorum zaten
Almanya da mı yaşıyorsunuz
Çok fazla 14 euro
Pahalıları almışsın normalde daha az tutar
Yaklaşık 300 TL'ye tekabül ediyor, çokmuş.
14,53 birim yani.. anlatmaya gerek yok.(bedava yaşıyorlar)
Bazı tipler euro ile tl yi çevirip anlamaya çalısıyor (bu mantıkla bakıyorsanız diyecek bir sözüm yok anlatmaya da gerek yok) Birim olarak değerlendirilir sonuçta birim denilen ölçü tüm dünyada standart tır.
Hocam ne demek istediğimi anladın uzatmaya gerek yok.
Ya kardes onluk yuzluk binlik birimleri ayni degilmi almanya ile...14.53 birim tutmus aldigin.. sen bunu turklirasini cevirirsen ayri bir hesap olur turkiyeede 14.53 birime su almamiyorsun.. sen asgari ucreti saat uzerinden kazniyorsun burada 8500 tl yani 8500 birim... yani bunlari bilmek icin ekonomist olmaya gerek yok alim gucu iste.. neyi anlamiyorsun daha.
Sen almanyada 50000 euro ya sifiri araba aliyorsun vw asgari ucretinle carp bakalim kac ayda aliyorsun burada ayni araba 1250( milyon) sen neyi anlatmaya calisiyorsun..
Kal kaldigin yerde anlayan anladi zaten.
Ulan burada milka cikolata sadece 32 tl be sen ne konusyorsun
Gelip te burada 14.53 tuttu az mi cok mu demenin ne lüzmu var.
Bas git isine.
En buyuk banknotunla (200 tl) bir kg kiyma alamiyorsun..
Gelmissin japondan bahsediyorsun anlamamazliga geliyorsun.
Sen ve senin gibilere anlatacak söz kelime cumle israftir , hadi iyi gunler.
Ben yurtdısını biliyorum üvey annem uvey kardesim avrupada yasiyor bos ver, konusmaya gerek yok.
Gitmesem görmesem para harcamasam dediklerine inanırım ki kaldıki benim kokenim de yabancı. onun için siz burada euro pahali diye seviyorsunuz turkiyeyi.
burada dogma buyumeyim. sana sormayacagim donup donmemeyi de boyle ajitasyonlar yapmanin provoke etmenin luzmu yok avrupadaki refah turkiyeden ustun... senin orada aldiklarin oranin vatandasina para degil fakat buradaki adam senin aldiklarini alsa asgari ucretinin 1/5 ini harcar.. hesap ortada benle milliyetcilik yarisina girme... kaybedersin ben bu ulkemin 15 yıl sinirlarinda devriye gezdim hizmet ettim.. senden ogrenecek degilim
Bu arada konu kapandi sana hayirli isler.
6 yıl Fransa'da yaşadım asgari ücretle ki Almanya'nın ekonomik durumu daha iyi. Ailevi bir sorun çıkınca dönmek zorunda kaldım. Türkiye'de orta bir maaş alıyorum ama asgari ücretle Fransa'da yaşamayı tercih ederim emin olun. Marketten bir yağ alamıyorum 4 kere düşünüyorum almadan önce, önümdeki yemeğin miktarı bile azaldı. Marketteki ürünlerin boyutu bile daha küçük avrupa'ya göre ki avrupa'da amerika gibi değil çok büyük değil gıdalar. Araba zaten alamam imkansız yani Fransa'da 1000 euroya ikinci el araba alırım ya burada ömür boyu çalışsam mümkün değil. Sosyal aktiviteler zaten yok bir cafe'de oturasım bile gelmiyor. Fransa'da devlet yardım ediyor vatandaşların evsiz görüyorsam sokakta o büyük bir ihtimalle bir göçmendir vatandaşını sokağa falan atmaz devlet, üniversite ögrencilerine aylık 500 euro burs falan veriliyordu, burayla karsilastirdigimda inanılmaz farklar var. Avrupa'nın cennet olmadığını biliyorum orada da durumu iyi olmayan zorluk çeken insanlar var ama sorun şu ki orada yoksullar ve azınlık zorluk çekiyor burada orta gelirliler bile mağdur . Türkiye ile karsilastiramazsin bile kesinlikle bunu kabul etmiyorum.
@Miavlayan madem öyle gidip Fransa'da yaşamama sebebinizi anlamadım.
Tekrar gidebilirsiniz madem daha iyi koşullar varsa
Cok iyi
burada 100 den aşağı tutmaz
Ayn öyle
türkiyede doğmak şanssızlıktır
tabi keşke orada yaşasak der lirayla maaş almıyor
Almanya'da bi sürü kuzenlerim var yaşantısı bizden çok çok daha iyi 2 katlı bahçeli villa evleri var istediklerini alıyorlar rahatça, durmadan geziyorlar, spor etkinliklerine katılıyorlar
irandan kaçıp gelen biride Türkiyenin irandan farksız olduğunu söyledi
fark eder mi almanyanın her yeri güzel Türkiye gibi bozuk yer yok ki
köyleri bile bizdeki şehirlerden iyi
onların evi kira değil zaten
gayette güzel görünüyor
her suyun fiyatı aynı değilki zaten
süt bile 1 € yazıyor su o kadar değil
0. 57 diyor
onlar için çok düşük bi rakam
sonuçta onlar euro ile maaş alıyor normal
normal
Gayet iyi