Online alışverişte hatalı gelen ürünü iade eder misiniz yoksa uğraşmaz mısınız?
Geri iade ederim.
Uğraşmam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Online alışverişte hatalı gelen ürünü iade eder misiniz yoksa uğraşmaz mısınız?
Geri iade edebilirim. O sürece değecek ise, hakkımı aramak için emeğimi biricik kendimden kesinlikle esirgemem ve hakkımı da icabında söke söke alıp üzerine zafer kahvemi zafer pastam eşliğinde içerim.
En güzelini yapıyorsunuz. Sonuçta o alınan ürünler kolaylık ile alınmıyor. Yani küçücük bir sorunda bile bence bu kulak ardı falan edilmemeli. Eğer küçücük bir hatası var ise geri iade edilmeli ve yerine özür hediyesi olarak aynı üründen yolllanılması gerekli diye düşünüyorum Bn.
Özür hediyesi göndermeleri muazzam olur fakat onlarda bu yürek var mı şüpheli. Ürünün sağlamını gönderseler o da kafi gelir.
Evet ben de kesinlikle iade ederim çünkü sonun olarak para veriyorum bir ürüne bu yüzden de param boşuna gitmemesi için hem de istediğim ürünü alabilmek için bu yüzden de mutlaka iade yaparım hatta bir kez yapmıştım sorunsuz iade yaptılar.
Evet, online alışverişte hatalı veya beklentilerinizi karşılamayan bir ürün aldıysanız, genellikle iade etme hakkına sahipsiniz. İade politikaları her satıcının farklı olabilir, ancak genellikle satın aldığınız ürünün koşullarına, satın alma tarihine ve iade politikasına bağlı olarak bir iade süreci vardır.
Ürünü aldığınız ambalajı ve tüm aksesuarları ile birlikte iade edin.
Ürünün kullanılmış veya hasar görmüş olmamasına dikkat edin.
İade süreci için gereken süreler hakkında bilgi alın ve gerekli adımları zamanında atın.
Online alışverişte iade politikaları satıcıya göre değişebilir, bu nedenle iade etmek istediğiniz ürünün satıcının web sitesindeki iade politikalarını mutlaka okuyun.
Aynen öyle bencede ürün tekrar geri iade edilmeli. Yani sonuçta para ödüyorsun bu ürüne. Hemde yani değiştirmek en doğal hakkın bir müşteri olarak. Böyle bir durum ile zamanında karşılaştım ben. Defolu olsa yine pek bir şey yapmazdım ama tamamen bozuk gelmişti resmen ürün bana.
Kargomu kısacası evde yoktunuz diye geri çeviren ve kargo şirketine gittiğimde ise bizde öyle bir kargo yok diyene kadar sakin kalıp sonrasında da ortalığın a. Koyan ben ortama giriş yaptı tabikide geri iade ederim.
Yani evet hakkını aramak lazım. Evde yoktu diye kargo bence geri götürülmez. Yani insan bence en azından iletişim numarasından veya e posta üzerinden mail atarak bilgi verebilir. Yani tekrar geri getirip götürmek nedir ya.
Bir kere hakiki ipek kese sipariş etmiştim. Suni ipek kese gelmişti. İade etmedim. Ama çok mühim bir şeyse iade ederim.
Çok önemli değilse uğraşmam
Ayakkabı yerine patlıcan gönderenler geldi aklıma haberlerde çıkmıştı 🤣🤣🤣🤣
Yani evet genelde İnternet alışverişleri çok sıkıntılı olabiliyor. O yüzden bu tür sıkıntılar ile karşılaşınca genelde geri iade etmek bence daha iyi olur diye düşünüyorum. Yani ürün sıkıntılı ise geri iade etmek gerekir.
Cevap
21Cevap
Her daim iade ederim gadası.
Kesinlikle iade edilmesi daha uygun olur gibi. Yani sonuçta o ürüne para ödüyorsun geri iade etmek en doğal hakkınız. Bende olsam geri iade ederdim sonuçta bu paralar öyle kolaylık ile kazanılmıyor.
Son olarak amazondan ürün aldım hoşuma gitmedi iade edeceğim nasılsa 30 gün iade süresi var
Ne güzel süreside baya uzunmuş değişme şansı varsa bence çok güzel bir şey.
Amazon iade değişim süresinde harika bir ue tavsiye ederim ben herşeyi ordan alırım
Ne derece hatalı oldgna bağlı. Hata çok büyükse geri iade ufak tefekse bsi olmz
Yani sonuçta o ürüne para ödüyoruz. Bence çok büyük bir sorunu var ise geri iade edilmeli diye düşünüyorum. Zamanında bu başıma çok gelmişti. Bir ürün almıştım resmen daha kullanmadan ürünün bozuk olduğunu görmüştüm defolu olsa yine iyi.
Hatalı değil de ürün görselde gözüktüğü gibi gelmiyor bazen, rengi vs siyahtır mesela ama tam koyu değil mat siyahtır. o zaman da demek ki böyleymiş deyip kullanmaya devam ediyorum. Yoksa öyle hatalı bir ürün yollanmadı.
Aynen öyle. Bazen bende bu sorun ile karşılaşıyorum ya. Bazen İnternette göründüğü gibi gelmiyor o ürün. Benimde başıma birçok defa geldi bu durum. Genelde hep satarken daha güzel ve özenli görünür ama ne yazık ki eline ulaşınca öyle olmaz.
İade etmeye uğraşmıyorum ki, kapıya gelip alıyorlar. İade ederim
Ama genelde bazı siteler bunu yapmıyor işte. Gelip geri iade alan site çok çok az. Birde geri dönüş dahi yapmıyorlar genelde. Yani ben hiç kapıya gelip ürünü geri alan bir kargo şirketi falan görmedim..
Kapıda iade seçeneği mevcut olan yerleri seç. Trendyol öyle yapıyor. Kargoya gitmeye üşenirim ben o gelsin
İade ederim o kadar para verdim sonuçta haketmesi gerek
Aynen öyle. Yani genelde hakkımızı arayıp bir şekilde ürünü bence geri iade etmemiz lazım. Yani o kadar para harcıyoruz sonuçta bu ürünlere. Bence bu konular ile karşı karşıya kalınca direk geri iade etmek gerekir
Kullanamayacağım şeyi tabii ki iade ederim.
Aynen öyle. Sonuçta defolu olan bir ürünü öyle kimse kullanmak falan istemez. Aynı şekilde bende kullanmaz geri iade ederdim siteye. Bence hakkımızı aramamız lazım bu gibi konularda göz ardı etmemeliyiz.
Kesinlikle. Sokağa atacak paramız yok sonuçta.
Gelen ürüne bağlı tabikide öyle ufak tefek şeylere takılmam asla
Ama genelde hep ufak ne olacak falan deriz ama bence bu şekilde düşünmemek gerekir. Onlar nasıl alışır ise insanlara o şekilde ürün gönderirler. Yani bence küçücük bile olsa ürün iade edilmeli. Yoksa bu şekilde alışır daha çok satmaya devam ederler insanlara.
Uğraşmıyorum..
Çok pahalı bir ürün olmadığı sürece
Yani bence parasının ucuz olup olmaması aslında önemli değil pek. Bence en önemli olan şey birdaha bu sekilde insanlara defolu ürün falan satmamaları. Yani ben şahsen böyle bir durum ile karşı karşıya olsam ürünü tekrar geri iade ederdim.
Hajajahh olabilir bişey diyemem daha dikkat et
Yok ben kendim zaten dikkat ederim bu konulara. Ama bence insanlar daha bilgili olsun ve hakkını arasın diye uğraşırım. Genelde bizim insanımız bu tür olayları çok göz ardı edebiliyor o yüzden dedim.
Bencede haklisin ama gözü açık olmak lazim
Uğraşmam diyen zengindir. Zira para kolay kazanılmıyor. Neden emek verip kazandığım parayı çarçur edeyim? Uğraşırım tabiki
Haklısınız. Sonuçta o paralar kolaylık ile kazanılmıyor. Yani ne olacak ufacık birşeyi falan var kullanayım diyenlerde var tabi. Ama bence bu gibi küçük hatalar göz ardı edilmemeli. Bence o an ürün iade edilmeli sonuçta para harcayarak alıyoruz bu ürünleri bize bedavaya falan gelmiyor.
Her konuda hakkımızı aramalıyız. Eğer hakkımızı aramazsak satıcı ve platform buna alışıyor ve alıcıyı umursamıyorlar. Ayrıca öyle vakit alan bir şeyde değil, ben birçok hatalı ürün iade ettim 10 dakikadan fazla beklediğimi hatırlamıyorum.
iade ederim o uğraşsın o ödesin hatalı ürün gönderiyorsa uğraşacak
Aynen öyle. Sonuçta para ödüyoruz biz bu ürünlere yani bedavaya almıyoruz sonuç olarak biz bu ürünleri. O yüzden bence her zaman hakkımızı bu şekilde savunmamız lazım diye düşünüyorum ben.
geri iade edlmez, o hiç iade etmemek manasına gelir, Önce Türkçe. Evet iade ederim
İade edilir herhalde o geldi aklıma
Aynen öyle bencede iade etmek gerekir. Genelde bu gibi hatalı ürünler alır almaz iade edilmeli diye düşünüyorum. Çünkü bu ürünleri kendi paramız ile alıyoruz mecbur ya değiştirecekler ürünü başka bir ürün ile ya da iade edecekler.
Mutlaka geri iade ederim.
Aynen bende iade ederim ilk önce. Sonuçta o kadar ürüne para ödüyorsun hatalı bir ürünü kullanamam. O yüzden bence bu gibi durumlarda genelde iade edilmeli diye düşünüyorum ben.
Senin gibi zengin degiliz baboş
Bunun zengin veya fakir olmak ile hiçbir alakası yok ki. Hiç kimse hatalı veya defolu gelen bir ürünü almak istemez. O yüzden bence hakkını savunmak lazım bu gibi durumlarda. Yani belki sesimiz çıkarsa böyle ürünler göndermezler birdaha.
İade tabiki parasını vermişim 👍🏻
Kesinlikle bende aynı düşüncedeyim sizinle. Yani eğer o ürüne para ödemiş isem Kesinlikle hem paramı bir şekilde geri alırım hemde o hatalı ürünü tekrar siteye geri iade ederim. Onlarda mecbur alacaklar.
Herkes hatasını kabul etmeli uğraşırım.
Kesinlikle öyle. Sonuçta koskoca alışveriş sitesisin sen. İnsanlara hiçbir sorunu olmayan ürünü göndermen lazım. Yani küçücük bir sorunu bile olsa bu bence tüketici sonuna kadar hakkını aramalı diye düşünüyorum ben.
Para kolay kazanılmıyor, iade ederim.
Kesinlikle katılıyorum görüşüne. Yani bu gibi hatalar genelde çok fazla göz ardı ediliyor. İşte o yüzden ürün satıcısıda nasıl olsa sorun etmez diye gönderiyor. Aslında insanlar hakkını arayıp gönderse bu tarz sorunlar ile bence karşılaşmazlar diye düşünüyorum ben.
İşime yaramayacaksa iade ederim
Yani buda bir tercih meselesi tabi. Ama genelde her zaman küçücük bir sorunu bile olsa bende bu göz ardı edilmemeli. Çünkü böyle yaparak bence müşteri kaybediyorlar. O yüzden geri iade edilmesi lazım defolu ürünlerin bence.
Çok para vermediysem uğraşmamda çok verdiysem iade ederim
-Geri iade ederim.
Kesinlikle geri iade edilmesi gerekiyor. Yani eğer bir sorunu var ise siz tüketici olarak geri iade edebilirsiniz ve bu hakka sahipsiniz. Sonuçta para verilip alınıyor bu ürünler. Bize bedavaya falan gelmiyor. O yüzden hakkımızı aramalıyız bence bu gibi durumlarda.
Defolu malları ellerinden çıkarmak için yapılıyor
Aynen öyle. Genelde hem dediğiniz gibi yapıyorlar hemde bence farkında olmadan da yapılıyor olabilir bu. Yani bence eğer kasten yapılıyorsa bu hiç hoş değil bu. Çünkü insanlar bir sürü para harcıyor bu ürünlere.
İçlerinde masum olan var ama inan çok az
Kesinlikle katılıyorum.
Çünkü para boşa gider.
Kesinlikle öyle. Sonuçta paranı harcıyorsun bu ürüne bence hakkını aramak veya ürünü geri iade etmek en doğal hakkımız. Yani eğer buna sesimiz çıkmaz ise bence bu şekilde ürün satmaya devam ederler. O yüzden sesimizi çıkarmalıyız.
Çok haklısınız.
Ab iade edin, tabi ne kadar para verdiğinize bağlı
Aynen öyle. Aslında ben bu tür olaylar yaşandığı zaman pek parası ile ilgilenmem. Bazı siteler o kadar sorumsuz ki ürünü geri bile almıyorlar. Yani müşteri ile yeterince ilgilenmiyorlar hiçbiri. O yüzden parasından çok müşteri ile ilgilenip ilgilenmedikleri bence daha önemli diye düşünüyorum ben.
İade ederim tabikide
Yani bende iade edilmesi taraftarıyım genelde. Bu gibi durumlarda bence ilk önce site çalışanı ile iletişim haline geçilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Yani hem en azından ürünü teslim edersin hemde paradan olmazsın.
Uğraşamam
Yani genelde bence uğraşmak daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer bu yaptıkları şeye bence sesimiz çıkmaz ise daha çok insanlara hatalı ürün göndermeye devam edecekler. O yüzden ben susmaz hakkımı arar ürünüde geri iade ederdim.
Haklısın iade etmek lazım
Iade
Bencede iade edilmeli diye düşünüyorum bende. Sonuçta hatalı olan bir ürünü kimse kullanamaz. Zaten siteye bu konu hakkında şikayetimizi yazarsak bence ilgilenirler. Bir müşteri olarak bizi memnun etmek zorundalar çünkü.
İade ederim
Aynen bende seninle aynı fikirdeyim. Sonuçta o ürüne ben pata ödüyorum kullanamam hatalı olan bir ürünü ben şahsen. Geri siteye yazar almaları için mesaj falan atar bir şekilde ulaşmaya falan çalışırım.
Ederim tabi
Aynen bencede iade edilmeli. Sonuçta hatalı olan ürünü kullanmaz bir köşeye atarız. O yüzden bence bir köşeye atmak yerine bence geri iade edilmeli diye düşünüyorum. Sonuçta biz bu ürünlere para ödüyoruz
hemde derrhal
Aynen bende hemen geri iade ederim. Sonuçta bu paralar kolaylık ile kazanılmıyor. Gidipte paramı hatalı bir ürüne harcayamam. Gider direk sayısına bu konu hakkında şikayetimi belirtir bir şekilde hakkımı arardım.
katılıyorum, yeni bit yatak siparişi vermiştim ve Bursa'dan gelecekti geldi de, ama ben 200 cm x 200 cm sipariş verdim gelen yatak 150 cm x 200 cm hemen açmadan kargoya rica ettim beklediler görüştüm ve geri gönderdim ama ben kargoya verirken yeni yatak onlarda kargoya verdiler
En zor kazanılan şey önce sağlık sonra para belki yer değiştirebilirler :D
Hakkımı almam şart
Kesinlikle bende aynı fikirdeyim. Bu gibi konularda bence hakkımızı aramalıyız sonuna kadar. Yani sonucta hatalı gelen bir ürün bu kullanacak veya göz ardı edecek değiliz. O yüzden geri iade etmeliyiz bence.
İade ederim
Bencede iade edilmeli. Çünkü o kadar para harcıyorsun bu ürünlere. Yani hakkımızı aramalıyız bu tarz küçücük birşeyde bile. Yani nasıl olsa bir sesi çıkmıyor der daha kötü ürünü alıcıya satarlar. Eğer biz bu şekilde tepki gosterirsek bence daha yapamaz ve dikkat ederler.
Iade ederim tabi ki
En güzelini yapıyorsunuz. Sonuçta biz o ürünü bedavaya almıyoruz. Hepsine para ödüyoruz. Tüketici olarak bence hakkımızı aramak en doğal hakkımız. Küçücük bile bir defosu olsa bence iade edilmeli diye düşünüyorum ben.
iade ederim
Kesinlikle bende iade ederim. Sonuçta küçücük bile olmuş olsa bu bence göz ardı falan edilmemeli. Geri iade edilmeli. Hatta bu geri iade edilen ürün yerine ise bence telafi olarak özür amaçlı hediye gönderilmeli diye düşünüyorum ben.
🙂 hakkımı sonuna kadar ararımda.. bu iade sürecinde geçen zamana acırım hep
İade ederim tabiki
Aynen bencede tekrar iade edilmesi gerekir. Sonuçta hatalı gelen bir ürün bu. Geri iade etmek bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum ben. Para ödüyoruz sonuçta bu ürünleri bedavaya almıyoruz ki.
Aynen aynen yoksa hep gönderirler zaten
Geri iade ederim
Bencede geri iade edilmeli. Yani nasıl olsa insanlar görmüyor satayım falan diyorlar satıcılar. Ama bence hiç hoş bir şey değil. Yani sonuçta insanlar o ürünlere para ödüyor. Hiç sorunsuz bir şekilde olması lazım bence aldığımız ürünlerin.
Ben genelde hepsiburada'dan alıyordum yani koşulsuz iade yapılıyordu ama en son kusurlu olması şartıyla iade edilecek diyorlardı O karar nasıl sonuçlandı bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?