Aldığınız hediye beğenilmediği zaman üzülür müsünüz?
Üzülürüm tabii.
Üzülmem, pek takmam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Aldığınız hediye beğenilmediği zaman üzülür müsünüz?
İnsanlar farklı kişilik özelliklerine ve duygusal tepkilere sahiptirler, bu nedenle bir hediye beğenilmediğinde veya olumsuz bir tepki alındığında insanların hissettikleri duygular da farklı olabilir. Ancak genellikle, bir hediye alma durumu olumlu bir deneyimdir ve çoğu insan hediye veren kişinin düşünmesi ve çaba göstermesinden memnun olur. Bir hediye beğenilmediğinde veya beklenen tepki alınamadığında, bu kişinin üzülmesine neden olabilir. Ancak bu durum, hediye veren kişinin niyetlerini ya da çabalarını küçümseme anlamına gelmez. Hediye vermek, sevgi, takdir veya saygı gibi bir duygu ifadesi olduğu için, hediye alan kişinin, hediye veren kişinin niyetlerini anlamaya ve değerli olduğunu bilmeye çalışması önemlidir.
Yani evet genelde her hediyeyi herkes beğenmez. Ya da beğenmese bile bence bazı insanlar bunu belli edip karşı tarafı üzmez. Ama yüzüne söylemek o kişiyi üzmek bence hiç hoş bir davranış biçimi değil. Sonuçta sana değer verip hediye almış nezaketen teşekkür etmeli bence insan.
Cevap
2Cevap
Üzülmem önemli olan hediye almam gadası
Yani ama insan ister istemez bir üzülür ya
Sonuçta karşıdaki insana değer verip ona hediye seçmiş almışsın insan ister istemez bir üzülür bir kırılır ya ne bileyim. Ben şahsen bundan çok büyük üzüntü duyardım. İnsan üzülür ya bence beğenilmezse ve belli ederse bunu.
Tabi ki üzülürüm ve bir daha hediye alamam önemli olan düşünmek... kırıcı olmaya gerek yok
Aynen öyle sonuna kadar katılıyorum. Yani karşıdaki insan sana değer verip seni önemseyip güzel bir hediye almış insan bence hoşuna gitmese beğenmese bile bunu belli edip karşıdaki insanı bence üzmemeli diye düşünüyorum ben.
hediyenin maddi değeri olmaz beğenmemek gibi bir durumda olamaz önemli olan incelik düşünce manevi değeri önemlidir bu gibi şeylere takıntılı olan kişilere zaten hediye alınmaz ki
Elbette üzülürüm. Beğenmesi için alıyorum sonuçta
Aynen öyle. Ama insan yinede üzülür ne bileyim. Sonuçta ona ne umutlar ile kendi elinle seçiyorsun. Beğenmemesi bence insanı bir tim üzer ya. Ne bileyim ben çok kırılır birdaha hediye falan almazdım kesin o günden sonra. Beğenmiyorsa bile bence belli etmemeli bana diye düşünüyorum.
beğenmediğini belli eden kişiden de soğurum
Aynen öyle insan o an hem soğur hemde bence belli etmez ama bence çok üzülür. Yani en azından aldığı hediyeyi beğenmese bile bunu bence karşı tarafa belli edip onu üzmemeli diye düşünüyorum ben.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?