Gereğinden fazla alışveriş yapmak size göre ne?
Hastalık.
Hobi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Gereğinden fazla alışveriş yapmak size göre ne?
Hayır hastalık değildir neden hastalık olsun ki yani bende alışveriş yapmayı çok seviyorum ama ihtiyaç duyduğum zaman yapmayı seviyorum sadece ihtiyaç duymadığım halde yaparsam evet bu hastalık olabilirdi aslında. ama yine de herkesin kendi kararıdır yani bir kişi eğer alışveriş yapmak istiyorsa yapabilir ben ona hastalık demem tabi ki de çoğu insanın stres atma ya da kendini mutlu hissetme konuları farklı olabiliyor bu yüzden de alış yapmak kişiyi her zaman daha iyi ve mutlu hissettirebilir bence parası olduğu sürece
Aynen öyle. Genelde alışveriş yapmayı çok sevmek bence bazı insanlar için hobi olabiliyor. Yani kimsi can sıkıntısı olduğu için alışveriş yapıyor kimisi ise hobi haline getirdiği için alışveriş yapıyor. Bence hastalık değil tam tersi hobidir alışveriş yapmak.
Cevap
3Cevap
hastalık olduğunu düşünüyorum ben ve bu hastalık bende de var
Yani olabilir. Bazı kişiler bu şekilde düşünebilir. Eğer ihtiyacın yok ise ihtiyacın olmadığı halde alıyorsan o zaman biraz gereksiz bir harcama olabilir. Yani bence bu devirde har vurup harman savurmamak lazım diye düşünüyorum. Malum devir ekonomi devri ayağını yorganına göre uzatmak lazım.
İhtiyacın olmayan şeyleri bile alarsan hastalıktır bu bence😁
Aynen öyle katılıyorum. Bence ihtiyacın olmayan bir ürünü almak hastalıktır. Yani eğer ihtiyacım olmadığı halde alışveriş yapıyorsam o benim için gereksiz bir alışveriş olur. Normalde ihtiyacım olmadığı zaman alışveriş yapmayı pek tercih eden biri değilim.
hastalık
duygusal birtakım sorunların dışa vurumu
Yani evet bazı insanlar alışveriş yapmayı çok fazla abartıyor olabilir. Yani tamam ihtiyacın olur alışveriş yaparsın anlarımda ihtiyacın olmayan bir ürün için neden alışveriş yapar bir insan. Ben mesela hiç can sıkıntısından alışveriş falan yapmam.
Hastalık tabiki de adı da HipoMani
Aynen öyle. Bazısı gerçekten bunu çok fazla abartıyor. Yani ihtiyacı olmadığı halde o kadar çok gereksiz alışveriş yapan insanlar var ki. Yani ne gerek var gereksiz şekilde ihtiyacın olmadığı halde alışveriş yapmaya falan.
Hastalık
Yani evet bazısı için hastalık bence. Gereksiz şekilde o kadar çok alışveriş yapan insanlar var ki. Bunu artık hobiden ziyade bence takıntı haline getirmişler. Yani bence alışveriş yapmak onlar için eğlence değil resmen işkence olmuş gibi.
Aynen ole
Hobi
Yani evet hobi olmuş olabilir bazı insanlar için. Ama bence gereksiz şekilde para harcanmamalı diye düşünüyorum ben. İhtiyacım var ise alışveriş yaparım ben mesela. Gereksiz harcamaları seven biri değilim ve asla yapmam da.
Ben severim
Yani evet bende alışveriş yapmayı çok severim. Sevdiğim ürünleri almayı kendimi mutlu etmeyi çok severim. Ama gereksiz bir şekilde alışveriş yapmam asla. Yani eğer ihtiyacım var ise alışveriş yapmayı tercih ederim ben genelde.
Hobi
Yani evet bazı kişiler için alışveriş yapmak bence hobi gibi bir şey. Ama yinede har vurup harman savurmamak lazım diye düşünüyorum ben. Tamam hobi olabilir ama gereksiz şekilde yapılan alışveriş ise eğer bu pek fazla tavsiye etmem.
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?