öyle sürekli alsın falan şeyinde değilim. özel günlerde bir zahmet alsın

Evet, kötü. Almak isterse alır, beklememek lazım.
Hayır, almak zorunda.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
öyle sürekli alsın falan şeyinde değilim. özel günlerde bir zahmet alsın

Hediyeyi değerli kılan içinden gelip alması diye düşünüyorum. Karşı taraf sen dediğinde alıyorsa bir manası da olmaz. En azından benim için olmaz. O inceliği göstermesi içinden gelmeli.
Bu herhangi bir zamanda olan bir şeyse böyle olmalı diye düşünüyorum ama özel günleri hatırlamayan kişinin sevdiği konusundan şüphem var. Hani işin maddi kısmı ağır geliyorsa, o an maddi durumu uygun değilse bile bir şekilde gerek yan yana gelerek, uzaktaysa telefon ederek "Doğum günün kutlu olsun." diyebilir. İnsanın özel olan bir günü hatırlaması bile hoşuna gider. Ki hatırlayan olduğu kadar görüyorum ki hatırlamayan birçok sevgili /eş olabiliyor. Tabii, doğum günü bir tanesiydi özel gün olarak nitelendirdiğim günlerin. Zira bence her anı ayrı özel.
Kötü değil tabiki ama senin gibi düşünceye sahip değilse düşünemiyorsa yapacak bir şey yok. aldığı alacağı hediye başını yesin. hediye alsa ne almasa ne ki? alıpta ben sana bunu aldım diyip başa kalkan bile var sani ev almış arsa almış gibi birde lafını eder. gereği yok hediyesinin de kendinde... böyle düşüncesiz kalbi şeytan olan insan uzak olsun. artık nefret eder oldum herşeyinden iyice tiksindim zaten. kara haberi gelse üzülmem. o kadar ki iğrenir oldum. Almasın boş ver uzak dur böyle düşüncesiz insandan. sonra bku çıkıyor...
Almak zorunda diye Bir şey Yok... sadece alması seni mutlu etmek için bir uğraş vermesi demek ve hoş bir davranış olur.. içinden gelerek alması önemli zorla. alinan istemek hoş olmaz bu beklenti de de olmak üzer
hediye beklemek tabii kötü bir şey değil. insan değer verildiğini hissetmek istiyor. ama sürekli hediye istediğini dile getirmek, sürekli dışarı çıkma istediğini dile getirmek erkek gözünde kadınları inanılmaz itici kılan bir durum. bırakın içinden gelirse alır, içinden gelirse yapar.
Cevap
24Cevap
Hayır, kötü bir şey değildir tabi ki ama içinden geliyorsa almalı
Almak zorunda değil tabii ki ama hediyeleşmek sünnettir ve insanların kalplerindeki kini atar. Ebû Hüreyre’den (radıyallahu anh) nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:
“Hediyeleşin. Çünkü hediye, gönülden kini söküp atar...” (Tirmizî, Velâ, 6)
kötü bir sey değil, iyi de değil. açıkçası oldukça fuzuli bjr sey. insan sevdiği insanın samimiyetine dayanarak beklentiler içine girmemeli. kısaca şöyle.
özel gün: hediye (1)= güzel, sevindirici (1)
özel gün: hediye (0) = beraber geçirdiğimiz hergün özel zaten (1)
aradaki asıl farkın temeli samimiyettir
yine de, aranızda sevginin belli bir noktaya kadar geliştiğini düşünüyor ama samimiyetinizin daha oturmadığın farkındaysan; "hediye (0): beni önemsemiyor (0)" olabilir.
nıye alsın sana bos bos hedıyeler dogum gunun degıl sonucta bıseyın yıl donumu degıul senı sımartamaya hıc gerek yok yanı kımsınn sen sen al hedıye mılete hedıye zaten sana gerı gelrı
Almak isteyen alır... abartmaya, gökgörmüşlüğe gerek yok. Kalpten gelen her hediye özeldir benim için.
hediye beklenebilir ama bu hayatın ekstrasıdır içinden gelirse alır niye hediye almadın diye düşünülmez
Psikopatça beklemiyorsa insan sürekli dırdır etmiyorsa karşıdakini zor durumda bırakmıyorsa beklenmesi normaldir
Sevdiğini hediyeler alarakmı size göstericek yapmayın duygu yok hediye var sizin hayatınızda !!
çünkü hediye, insanın içinde gelecek bir şey
Beklenti olması doğal, koşullamak kötü olur yalnızca
Almasi lazim ben de bekliyorum. Herkesin sevgilisi aliyor mutlu etmeye calisiyor benimki yapmazsa sinir olurum. Kızlar zaten ilgi sever ilgisiz bıraktıgında da sogurlar
Kötü bir şey değil, herkes bekler ama almak isteyen alır, kimseye zorla hediye aldıramayız.
Hayir almak zorunda. Almiyosa sevmedigim insan olur.
Almak zorunda da değil aslında içinden gelmeli. Beklemek de çok doğal bir şey tabii ki.
Hayır kötü bir şey değil insan değer verildiğini görmek ister
Hediye bekleme kötü değil ama hediye gelmediği zaman tavır almak kötü
Karşı tarafa baskı yapılmadığı sürece sıkıntı yok :)
Buluştugunuz sıradan bir günde size çiçek alsa mutlu olursunuz
Sık Boğaz etmiş gibi oluyor bence almak isteyen zaten alır
Ama unutmuş da olabilir
Yanı bence mutlu eder ama hediyenin ne olduğu ile ilgisi yok çok pahalı bir şey de olmasına gerek yok. Bunu düşünmüş olmasi önemli. Manevi değeri yüksek bir şey tabi çok daha mutlu eder.
Ben özel gunlerde değil de öyle ansızın içinden gelinerek alınan hediyeleri daha çok seviyorum çünkü orada daha başka bir mutluluk oluyor bana göre yani ozle günlere göre daha samimi geliyor
Gelmesi güzel olur ama kendini bu şekilde beklentiye sokar isen ve karşıdan bir şey gelmezse çok üzülürsün ondan bir beklentiye sokma kendini, bu şekilde daha sağlıklı ilişkiniz olur.
bu işte zorlama olmaz.. adı üzerinde, hediye..
Seven sevdiğine gereğini yapmalı. Bu illa hediye olacak değil. Küçük bir buse, sıcacık sarılma da hediyelerin en güzeli ve kutsalıdır
Selam verip borçlu çıkmaya benzer bir olay. Ya arkadaşlar adam seni zaten seviyor. Napıcan eşantiyonu
Kötü bir şey değil hediye sevmen gayet normal, insan sevildini anliyor hediye gelince özellikle tam da istedigin şeyse o gelen hediye
Normal bu insan sevdiğinden bazen hediye beklemesi supriz yapması hoşuna gider
Ondan hediye beklemekde kötü bişey değil ama sürekli hediye hediye diye darlamamak gerek
Yani özel günse beklenir ama brlli etmemek lazım
Önemli günler haricinde beklemek saçma
Özel günlerde alınmalı
Gönül istemeli istiyorsa en güzeli odur
Özel günlerde içinden gelsin gelmesin almalı
hediye beklenir ama kendi isteğiyle alması lazım
Almak isterse zaten alır da hediye de saçma
Evet, kötü. Almak isterse alır, beklememek lazım.
Hiç hediye almadım sevgililerimden
Beklenir yani kötü bir şey değil
Ben hic beklemem varligi yeter😊😊🫶🫶
Knk nişanlım benden kombin istedi anlarmısın ya (?
hayır
Hayır yitötü değil
Hayır değil
İyi bir şeydir
Hediye mı? O da ne?
Ben beklemem acikcasi
Hediye beklenir
yok değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?