Ocak ayı için bir çok market fiyat sabitleme yoluna gitti. Ülke ekonomisi için yaptıklarını ösylüyorlar ama halk bu konuda ne diyor?

Aylardır zam üstüne zamdan sonra bu sabitleme devede kulak mı?
Ocak ayı için bir çok market fiyat sabitleme yoluna gitti. Ülke ekonomisi için yaptıklarını ösylüyorlar ama halk bu konuda ne diyor?

Aylardır zam üstüne zamdan sonra bu sabitleme devede kulak mı?
Hayır yeterli değil tabi ki. çünkü enflasyon olduğu sürece bir şey değişmeyecek. yani istedikleri kadar sabit tutsunlar daha önce zaten arttırabildikleri kadar arttırdılar. bir ürünün fiyatını 3-4 katına çıkartıp sonra %10-15 arası indirmek çözüm değildir zaten bu taktiği yıllardır kullanıyorlar yani değişen bir şey olmuyor ki.
burada önemli olan alım gücünü arttırabilmek. ama daha sonra çıkıp biz market fiyatlarını sabitledik ya da asgari ücrete yine zam yaptık dediklerinde bu halk yine bunlara kanar ve yine bunlara inanır. asgari ücrete zam geldiği zaman mutlu olmuşlardı fakat daha 1 gün bile yani 24 saat bile geçmeden neredeyse tüm ürünler de yine zam geldi yani yapılan asgari ücret zamı bir işe yaramadığı gibi fiyatları sadece daha çok yükseltti
Bunlar sadece geçici çözümler hatta çözüm bile değil aslında bakın her şey normal biz iyiyiz deme şekilleri. gerçekten bir insanın rahat yaşayabilmesi bu ülkede artık imkansız gibi bir şey oldu diyebilirim. yani zam gelmeyen bir ürün kaldı mı onu bile bilmiyorum artık.
Bu tarz sistemler cift maaslilara yarıyor. Ya da surekli para kazanan yani gunluk haftalik para kazanan tayfaya yarıyor. Cunku bu tipler bu tarz indirimlerden stok yapabiliyor.
Tuvalet kagidi, sivi yag, cay gibi stok yapip kenarda tutabiliyor. 3 paket tuvalet kagidi aliyor mesela. 4 paket siviyag aliyor. Ama tek maasli olan ciftler ya da tek maasli olan kisi aylik alisveris yapıyor. Ben oyleyim en azından.
Ben kamuda olan ve belli maaşı olan biri olarak gunluk haftalik alisveris yapamiyorum. Bir anda 3 paket tanesi Şu an belki 170 lira olan tuvalet kagidini şak diye alamiyorum. Her ay bir tane alabiliyorum. Bu ay 170 e alıyorsam diger ay 250 olacak mesela. Diger ay 250 ye alıyorum haliyle.
Yani fiyatlar sabitlense bile benim gibi tiplerin stok durumu da olmuyor. Stok yapayim desem bu sefer denge şaşacak yani. Kirasiydi, faturasiydi falan dengeyi kuramayacagim. Ama cift maaslilar ya da ticaret gibi seylerle ugrasip gunluk haftalik para kazananlar iyi degerlendiriyor bu tür sistemleri. Bu tur girisimlerde benim gibilere yaramiyor. Bu dedigim tarzda aileler, tipler stogunu yapıyor ama benim gibilere olan oluyor.
Belki boyle seyler yapmasalar ben diger ay ayni marka tuvalet kagidini 180-190 civarina alacagim. Ama bu sabitlemeden dolayi bir anda fiyat 250 ye falan çıkabilir. Bir anda firlayacak gibi hissediyorum sabitlenen fiyatlarin. Sabitlenmese daha iyi.
Hep ayni örneği veriyorum ama ben 4 ay boyunca 32 li tuvalet kagidini ayni fiyata aldim bir ara mesela. Ama bu tarz sistemlerde hem stok yapan oluyor hemde bir anda fiyat artışı olacak. Hem stoktan dolayi fiyatlar yukseliyor hemde marketler icin bu fiyat artirmak icin ben firsat gibi goruyorum. Fiyatlar sabitlenmese diger ay belki fiyat yine ayni olacakti ya da 5-10 lira oynayacakti. Ama simdi 50 lira belki daha fazla fark koyulacak.
Cevap
20Cevap
Yeterli değil, göstermelik oyunlar başka hiçbir şey değil. Sen ürünün fiyatını olması gerekenden çoookyukari çek sonra indirim adı altında indirim yaptım çakası satıp birde fiyatı şahitlerim diyerek göz baya, sonra bizde alkışlayalım. Bravo market zincirleri helal olsun diyelim diyene
Bu neyin kafası?
Asgari ücrete zam geldi, tezgahtaki ürünlerde zam geldi. Yahu millet daha zamli maaş almadan sen milletin cebinden olmayan parayı aldin. Şimdi indirim yapıp, fiyat sabitledim diyorsun.
Asılsız asparagas hareketler yersen tabii...
Yapılanlar yetersiz göz boyamaya başka bir şey değil. Ürünleri gerçek fiyatlarına indirsinler, milleti aptal yerine koymayı bıraksınlar.
Zaten gecirebdikleri kadar gecirdiler aldilar fazlasiyla paylarini bu yaptiklari oara koymaz eger yapacaklarsa adam akilli yapsinlar bu millet adam insan degil önce adam insan olmayı ögrenecekler vatan millet bayrak sevgisi de sonra kalk kendi milletini s.. kmeyee kalkk
Ocaktan sonra ne olacak? Ocakta bekletilip biriktirilen zamcıklar, Şubat 'ta boylu, boyunca toptan mı girecek?
Geçsinler o işleri, 20 yıldır ezberledik bu numaraları. Hayvan terli, yemiyor.
Mazot 30 lorayken olusan maliyetler uzerinden zam yaptilar. Bide gecen gun asgari ucret bahanesiyle katmerli bir zam yapildi. Zaten cok kabarik fiyatlar. Zaten sabitlemeyip ne yapacaklar. Bi tuvalet kagidini 1000 liraya mi cikaracaklardi sabitlemeyip te.. millet yemiyor bunlari da yine de sov pesinde kosuyor hukumet..
Zaten asgari ücret açıklanınca 2-3 aylık zammı yapmışlardı bile şimdide kalkmışlar 1 ay zam yok bilmem ne ıvır zıvır diyorlar.
Eğer ki gerçekten bir şeyler yapmak istiyorlarsa asgari ücrete zam gelmeyen kadar zincir marketlerde zam yapmaz zaten o zaman enflasyonun düşüş hızı vatandaşa yansır
üç büyük market herbirinin 10 bin şubeleri olsa 30 bin şube eder.. fiyatlarıda belirler her türlü maddi güce sahipler çünkü. normal karlarla çalışabilirler ama eskisi gibi müşterileri kalmadı büyük alışveriş yapanlar azaldı. bence bu bir senaryo müşteri çekilmeye çalışılıyor.
Kaça sabitledikleri de önemli ama böyle iş uzun soluklu olmaz ki piyasa iniyor çıkıyor pek akıl karı gibi gelmedi. d hani ekonomimiz adam gibi dursa tamam da bilemedim tutunamaz bu sistem bizim ülkede öyle geliyor
Zaten şu an olması gerekenin fazlasıyla üstünde fiyatlar. Şu an sbait durunca bize iyilik olmuyor. Kaldı ki sonsuza dek sürecek bir sabit fiyat değil bu bir aylık yapılmış jest güya.
Yani madem ülke ekonomisi için böyle bisey yapabiliyorlar neden 2022 boyunca yapılmadı da şimdi yapılıyor birde bu sözde zam yapmama olayi ne kadar devam edecek merak ediyorum
Normal olması gereken çok oynak olmayan fiyat olması. Sabitledik deyip reklam yapıyorlar yazık valla 😶 Zaten bazı şeyler çok pahalı. Yine pahalıya alacağız
Seçim dönemine denk gelmesi bana kalırsa pek etik olmadığını gösteriyor. Bıraksınlar iyi aile çocuğunu oynamayı marketler bankalar ile birlikte enflasyonist dönemde yükünü fazlasıyla yaptı..
Baktılar devlet blöf yapmıyor teker teker mühürlemeye başladı bunlarda korkudan geri adım atmak zorunda kaldırlar
Bunu zaten yilbasindq soylediler ,120 liralik sey 240 tl olmayacak ama 130-150 olacak dendi indirim yok
enflasyon arttıkça marketler de belli bir süre uygular bunu sonra mecbur zam yapmak zorunda kalırlar
Her şey zaten tavan fiyatlara ulaştı sabitleme nedir ki , düzmece, kandırmaca
Ocakta sabitler Şubat 'ta farkını koyar. Farkımız budur.
Bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar mahalle esnafını destekliyoruz
Size bıçağı 9 cm saplayanın, 3 cm geri çekmesi bir lütuf değildir.
Malcolm X
Bunların sabitledigi tek şey belli bize sapladıklari şey
Şimdiye kadar Yeterince zam yaptılar zaten biraz da sabitlesinler nolacak ki.
Marketlerden destek mi 😄
Allah emeği geçenleri islah etsiin 😄😄
Devede kulak tabiki
Hoş gorunme çabası, 3 ay önce 20 liraya aldığım cokokrem 45 lira olmuş, eski fişleri atmasaydim cimere yazardım artık saklıyorum
E hani marketler komplo kuruyorlardı
Sabitleme yetmez. Düşmeli
Ocaktan, sonra ki aylar zam şov mu olacakmış 😅
O seçim fırıldağı sadece
Vermez
Bir b*ka yaramayacak
Yetersiz
Hesaplamadım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?