Güncellemeler
+1 yıl
Yahu onu savunduğumu nerden çıkardın da savunmaya geçtin ben hala onu anlamadım? Ben sana marketlerden bahsediyorum ekonomisi Türkiye’den berbat olduğu halde market fiyatları Türkiye’den ucuz ülkeler var biliyormusun.
Türkiyenin ekonomisinin bozuk olmasının en büyük nedeni bir düzeni olmayışı devlete pasif gelirden para akışı olmaması. Yapılan tüm harcamalar milyar dolarlık ve onlardan devlet hazinesine geri gelen bir varlık yok.
Türkiyenin ekonomisinin bozuk olmasının en büyük nedeni bir düzeni olmayışı devlete pasif gelirden para akışı olmaması. Yapılan tüm harcamalar milyar dolarlık ve onlardan devlet hazinesine geri gelen bir varlık yok.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çünkü halk cahil.
Peki diğer yerli marketlere baktın mı oralardan haberin var mı nerden alınacak ona da tafsiye versene
Sadece şok market demedim zaten büyük marketler dedim, onlar ülkedeki pazar fiyatını belirliyor çünkü. 1 hafta idare et peynir ekmek ye ama 1 hafta sonra o fiyatlar düşsün karını o zaman görürsün.
Dostum bende diyorum mi büyük marketleri demiyorum yerli marketler ör bizim mahallenin marketi filan orada fiyatlar farklı mı sence
Pazar fiyatını büyük marketler belirliyor dedim ya bundan anlaşılmayacak ne var?
O marketler Türkiye’deki pazarın %70 ine sahiplen indirime giderse herkes gitmek zorunda kalacak.
Bir yer 5 tl ye satarken öbür yere 50 tl vermeye gitmeyeceksin dimi.
Dostum sana bir örnek daha mahalle bakkalında cips 15 tl diğer marketlerde 13.50 kuruş ve diğer ürünlerde aynı şekil mahalle bakkalında pahalı bu pazar eskiden de vardı yeni çıkmadı ortaya ekonomi kötü diyemiyon onu anladımda sen yine büyük marketlerde bil
Taraf olmak için taraf olmaya gerek yok kusura bakma. Ekonomik kötü ancak market fiyatlarının ekonomiyle doğru orantıda gittiğini mi düşünüyorsun sen?
Asgari ücret kâğıt üstünde yükseldi ama insanlar yüksek maaşı en erken Şubat başında alacak dimi. Ama ne hikmetse açıklandığı gün marketlerde %30 fiyat artışları başladı daha zamlı maaş halka yansımadan. Şimdi sen söyle bu durumun ekonomiyle bağlantısı nedir?
Yav dostum ben büyük marketleri savunmam benim işim değil zaten benim anlatmak istediğim üretim yok bir şey yok bunu herkes biliriyor asgari ücret geldimi her ürüne hatta doğalgaza , elektrik vb benzer her şeye , alım gücünün gittikçe zorlaşmasını marketlerde arama ha arıcaksan Türkiye geneli marketlerde yaptırım yap bir kaç ilde değil üretim üretim üretim şart dostum ister kabul et ister kabul etme üretim yoksa sen hiçsin
Sen haklısın
Yok bizim millet hem alacak hem sövecek, öyle protesto edeyim felan olamaz :).
bizim millet akıllanmaz