Alışveriş yaparken genel olarak hangi marketleri kullanıyorsunuz?

Alışveriş yaparken genel olarak hangi marketleri kullanıyorsunuz?

Şok, BİM, A101, Migros, Carrefoursa' yı kullanıyorum. Mahallemde sadece Migros yok, onu da gittiğim yerlerde buluyorum. İndirimdeki ürünleri almaya çalışırım. Mesela o haftaki indirimlerden ürün alırım. Fiyat artışlarını konu alan bir soru ise fiyat artışlarını sadece marketler değil Türkiye' nin genel ekonomik yapısı yapıyor. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde bu saydığım marketlerdeki zamların aynısı yok mu? Var. O zaman konuşmaya gerek yok. En son berberlerde kullanılabilecek bir saç/sakal traş makinesi aldım, 300 TL' ye. Aliexpress, Amazon Hindistan fiyatı 600 TL. Türkiye fiyatını güncelleseler belki 600 TL' den fazla fiyata satılır. Ama acele edip ucuza kapattım.
yerelleri kullanıyorum ve sizlerede tavsiye ediyorum. 15 yıl zincir marketlerde yöneticilik yaptım. Bütün amaçları halkı kazıklamak ve daha yüksek kar marjı tutmak. En basit bir üründen örnek vereyim. çorap : gelişi 1,57 krş tu satışımız 4,50 tl idi.
ülker çikolatalı gofret : ürün kutu içeriği 24 lü kutu fiyatı geliş 14 tl satış fiyatımız.
bir zincir markette metrekare büyüklüğü baz alındığında 500 metrekarelik bir markette yaklaşık 5000 ürüne kadar bulunabiliyor. kazanılan devasa rakamları göz önüne aldığımızda korkunç miktarlar çıkabiliyor. her yıl büyüme kaydeden zincir marketler zarar etse nasıl büyüyecekler. ağlayıp duruyorlar zarar ediyoruz diye. ülke olarak 1 ay zincir marketlere gitmesek inanın ürünleri daha da ucuz alabiliriz. Burada tek hata marketlerde değil hükümette de var. Eğre halk olarak bu iki uç noktayı dizginlemezsek , alt ve orta gelirli kesim yiyecek ekmeği zor alacak.
Çoğu yerde var reis. olmayanlarda bakkalları kullansın. a101 yarım yağlı süt 14,75 , bizim alttaki bakkalda sütaş yağlı süt 15,75 . adamcağız 1 lira farkla yağlı süt veriyor.
Zincir marketlere yönelmekten bakkalara fırsat vermedik başkan. onlarda önüne gelene saplamaya çalışıyor. ancak bir çoğu yinede iyi
Nedense benim gördüğüm yerlerde hep küçük esnaf, küçük marketler kazıklamaya çalışıyor. Kar ediyorlar diyorsun Şok Market hissesi aldım 2020' de. Her şeyin fiyatı arttı, hisse senedinden ancak şu an kar edebildim. Kar varsa neden hisse senedi yatırımcıları bunları göremiyor. 11 TL' den aldığım hisse senedi şu an 25 - 26 TL. Kar etmek için 2 yıl beklemem gerekti. Ama aldığım ayçiçekyağı 11 TL' den 34 TL' ye çıktı.
Pandemide sürecinde kar edememiş olabilirler. pandeminin bitmesi ile kar sürecine geçtiler. sizde zaten pandemi bittikten sonra %100 kazandığınızı ifade ediyorsunuz.
%100 ne kazanmışım? Sizin reel getiri kavramından haberiniz yok mu? Pandemi başlangıcında 11 TL olan ayçiçek yağı 34 TL oldu, onda ne kadar zararım olmuş onu niye hesaplayamıyorsunuz? Türkiye' de sorun matematik eksikliği. Bu ülkede matematik daha anaokulundan bu yana sayılardan başlayıp doğru düzgün öğretilseydi bu ülke zaten 195 ülke arasında en yüksek enflasyona sahip 10 ülkeden biri olmazdı.
En çoğu konusunda net bir şey söyleyemem ama en az şok ve a101 den alışveriş yapıyorum.
Onun dışında daha çok Migros mopaş ve Carrefour oluyor
bizim apartmanın altında şok markt var genelde oraya giderim.
Cevap
13Cevap
Migros kullanıyorum genel olarak
Ben migros seviyorum ama metro da ayrı ilgimi çekiyor her şey daha büyük ve daha çok 😅
Migros'un meyve sebzeleri harika oluyor. Peynir ve yoğurt için Şok, abur cubur için A101
Tum zincir marketleri kullanirim... yagi birinden sekeri digerinden alirim mahalle bakkalimizin da tereyag ve balı guzeldir ondan da alirsak onu aliriz
Muğla Ortaca'da çoğunlukla BİM'den alıyorum. Şevikoğlu (yerel market zinciri) hem pahalı hem kalitesiz oluyor. Beşli market zincirleri arasında da en iyisi de BİM gördüğüm kadarıyla.
CarrefourSA, Başdaş ve BİM en çok gittiğim marketler. Ürünlerini sevdiğim için tercih ediyorum
Mümkün olduğunca zincir marketlerden alışveriş yapmıyorum. Küçük esnaf kazansın.
BİM a101 şok hangisi bütçe me uygunsa o ve bakım kıyafet her şey oluyor hem işyerine hem eve alıyorum mecburum hiç gurur yapamam😅😅
Çağdaş marketi kullanıyorum daha çeşitli ve güvenli olduğu için
Kalitesine güvendiğim birkaç market var. Alışverişimi oralardan yapıyorum genelde.
En Çok Migros Tercih Ediyoruz.. Ardından Happy Center Geliyor.
Şok ve migros evime yakın bunlar var ondan sonra A101 var sonra da BİM
Yerel market var burada onu kullanıyorum esenlik
Marka ismi verebiliyor muyuz?
Oturduğum yere yakın a101 ve BİM var bu yüzden en sık buralar.
En çok Migros bide A101
Evime en yakın olanları tercih ediyorum
Çok BİM a101 Migros Carrefour bunları
Migros BİM a-101
Etrafımda 5 market var farketmiyor
Farketmiyo neresi olursa
Yerel marketler ve a101 kullanıyorum
BİM, A101 felan filan 😃
Migros. Nispeten daha kaliteli
Farkeder mi
Bütceme göre hareket ediyorum
Genelde Şok market