Çevrenden birinin fazla eşyalarını seninle paylaşması seni incitir mi?
Satıp paraya dönüştürmek varken sana veriyor mesela kıyafet, ayakkabı, ev eşyası vs.
Ne düşünürsün?
:) :) :)
Çevrenden birinin fazla eşyalarını seninle paylaşması seni incitir mi?
Satıp paraya dönüştürmek varken sana veriyor mesela kıyafet, ayakkabı, ev eşyası vs.
Ne düşünürsün?
:) :) :)
Aile büyüklerinden giyim tarzı bana uyabilecek bir iki büyüğüm zaman içerisinde artık ebat olmaması durumundan giyemediği şeyleri bana verdiği oldu zamanla. Zevkle aldım, giydim, kendi tarzıma da uydurdum. Elbette kıyafette mahçup edecek bir kusur olmaması kaydıyla. Yine keza, elimde ne varsa çok yüklü miktarda ürünü de ihtiyacı sahibi yahut giydiğinde severek taşıyacağını düşündüğüm insanlara da zevkle verdim.
Eşya üzerinde de hak vardır, bizlere hakkı geçer onların. Hakkıyla giymek, giyemiyorsak muhakkak değerlendirmek gerek...
hayır bana uygun olanı varsa kullanabilirim neden olmasın. çevrenden biri derken o samimiyeti yakalamış birisi olması lazım sadece selamlaştığım üst komşum olmaz tabii.
Hiç yaşamadım bunu lakin almış ve küçük gelmiş veya fazla olarak gördüğü birşeydir ve bunu bana verir, bu beni incitmez. Lakin burada durum ve verme şekli çok önemli
Kullanılır durumda ve hoşuma giden parçalarsa incitmez severek alırım.
Ama yıpranmış bişeyi al sen seversin üslubuyla verirse bi höstt noluyo derim.
E zaten o saygısızlık.
Cevap
18Cevap
Kabul etmezdim ben. ama incitecek bir davranış değil. çöp atmaktansa yakınıyla paylaşmak daha mantıklıdır
İncitmez, incitmemeli... Zamanında ben de yaptım, bu acıma amaçlı yapılan bir şey değildir...
Kesinlikle
İyi niyet varsa kırmam tabiki iyilik yapmasına yardımcı olurum.
Gerçi insanlar böyle durumlarda onlardan teşekkur etmemi bekliyorlar ama neyse.
Çevreden birinden almadım hiç, bir sürü ablam olduğu için sürekli olarak birbirimizin kıyafetlerini giyip, veriyoruz😄
Kimseden bir şey almam ne münasebet, biri benden bir şey isterse onu da almıyorum. Yeniden kullanamam onu ben..
İncitmez galiba ama kabul etmem bunu.. Çünkü şimdiye kadar herhangi bir şeye ihtiyacım olmadı çok şükür..
Annemler bazen alışveriş yapar ama komşularla falan.. 😄
incitecek bir davranış değil bence. Ama başkasının eşyasını almazdım
Yolda yürürken para bulamadım bu yüzden ni verurse Allah bereket versun
Allah razı olsun derim ve ihtiyacım yoksa ihtiyacı olanlara vermesini teklif ederim.
Yani biri öyle bir şey yapıyorsa hiç kimseyi incitmemeli...
Kullanamadığı birşeyi hediye olarak veriyorsa sıkıntı yok
İncitmemeli bu sizi sevdiği için yapılan bir davranıştır.
Hayir neden incitsin
Az kullanılmışsa iyi olur
incitmez ya ama başka ihtiyacı olanla paylaşsa
Ekonomik düzey çok farklı ise incitebilir
Hayata kabul etmem olamaz kendimi kötü hissederim
Beni düşünmesi mutlu eder :D
Kabul etmem
Neden
Sevmem o tarz şeyleri
Gayet normal iyi bir sey
İncitmez hem fakir hem gurursuzum ben galiba
Yok niye incitsin