Sizce ebeveynler çocuklarına araba hediye ederken yanlış mı yapıyor? Bu çocuğu şımartır mı onun yerine kendisi mi çalışıp almalı?

Sizce ebeveynler çocuklarına araba hediye ederken yanlış mı yapıyor? Bu çocuğu şımartır mı onun yerine kendisi mi çalışıp almalı?

Bu konuyu çok düşündüm. Daha çok ev üzerinden düşündüm. Yani örneğin, ben şimdi ev alacağım (var sayalım ki tek çocuğum var), o ev de ilerde çocuğuma miras kalacak. Bu gerekli mi değil mi diye.
Bence değil. Kendi üzerimden anlatırsam, ben kendimi bildim bileli biz kira da oturuyoruz. Olsun, oturalım. Oturduğun eve kira vermek kadar doğal bir şey yok.
Araba örneğine gelirsek: Ben Avrupada doğdum, Avrupa da büyüdüm. Ehliyeti 18 yaşında yaptım ve Allah var, zamanında annem babam bana 1000-2000€ luk bir araba alsaydı, şımarmaz çok severdim onu. Minik bir külüstürüm olsaydı yani. Fakat günümüz Türkiyesinde ekonomi bu haldeyken, memuru bile yıllar sonra ortalama bir alabiliyorken, bırakında çocuğumuzun arabası olmasın. Yani bu denge de, arabayı ebeveyn kendine alsa daha yerinde. Halbuki kimse 1000-2000TL lik arabaya şımarmazdı.
Beni şımartmadı. 19 yaşındayken babam sıfır araba aldı. Üniversite ve lisansüstünü bitirdim çalışmaya başladım hala çalışıyorum. Tembellik ruhtadır zenginlikle fakirlikle ilgisi yok
Bir sorun görmüyorum. Milyonların varken evlatlarına güzel yaşam sunmayan aileler daha şaşırtıcı gelirler. Önemli olan yetiştirilme tarzları. Ukala, sonradan görme olmamaları
Cevap
49Cevap
Genelde durumu iyi olan ailelerin çocukları bolluk içinde büyürler. Aile hediye vermekle birlikte çocuğu eğitmezse çocuk zaten edindikleri ile şımarır. Kendi yaş ortamında kıyas yapar. Benim ailem bana şunu aldı bunu aldı diye... Aile çocuğuna bununla birlikte dengeli bir yetiştirme planı uyguluyorsa, araba da alınsa bir şey olmaz. Genelde varlıklı aileler çocuk yetiştirmeyi sürekli hediye, para vermek zanneder. Yapılan araştırmalardaki nedenlere gelince iş ve sosyal çevre yorgunluğundan çocuklarla ilgilenecek zamanları olmadığı vurgulanıyor. Hediye almak aslında kendilerini rahatlatmak için. Çocuk ne bilsin. Şımarır gider. Keşke sadece şımartıcı bir hediye olsa. Tehlikeli de. Hep almaya alışmış bir çocuk annesiz babasız kaldığında başkalarına bela olabilir. Çünkü hep almak isteyecektir. Şımarıklığın getirdiği tehlikelerden biri. Çocuğa arabadan önce haysiyet, onur, irade kazandırmak gerekir. Araba öyle böyle alınır. Ya da kendi alır.
bence doğru bir şey değil. kendi ayakları üzerinde durması için araba-ev gibi şeyleri kendi çalışıp kendi parasıyla alsın düşüncesindeyim. yoksa o isteklerin sonu gelmez, değer nedir bilmez. kendime ait arabam var ve onu çalışarak aldım. 3 kez de değiştirdim. kendi paramla bir şeyleri aldığım için de özgüvenim yüksek.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐Araba için gereken bedelin dörtte üçünü çocuk kendi çabalarıyla kazanarak birikim yaparsa o mücadele ve zafer duygusu çocuğun hem mutluluğuna hem karakterine şahane artılar katar. Ebeveyn sadece temsili bi destekte bulunsa daha iyi fikrimce.⭐
#tubasueda 🍀🍀
Fakir edebiyati yapmışlar genelde 😃😃
İmkanı olan uçak alsın cocuguna olmayanda kendisi çalışıp alsın ne yapalım.
Nedir bu sermaye düşmanlığı anlamıyorum
Kendi arabamı kendim aldım borca girdim biraz ama değdi. Ailem beni baktı büyüttü şimdi onlar yaşlandı babam emekli ben onlara bakıyorum.
Allah herkese yaşlılıkta onları bakacak evlatlar nasip etsin 🙏
Hayır değil günümüz koşullarında büyük bir ihitiyaç ve olması gereken şey
İmkanı varsa alsın ne olacak ya, zaten telefonunu al, tabletini al, laptopunu al, arabaya gelince mi şımarmasın kendisi alsın? Al sen sonra çalışırsa isterse değiştirir başka alır.
Bir anne baba zaten çocuğuna araba dahi alamayacaksa onu dünyaya getirip kötü bir hayat yaşatmasın gerçekten çok eğitimsiz anne baba var çocuk olsun diye çocuk yapıyorlar onların ilerideki eğitimi malı mülkü hakkında bir fikirleri yok olan tabi çocuğa oluyor
Maddi durumu yeterliyse neden almasın ki, araba almasıyla sadece çocuğunu zorda bırakır ve çocuğa bir şey katmaz önemli olan verdiği eğitimdir. Yani insan sevdiği kişilere hediyeler verir ve bu hediyeler maddi de olabilir ve kişinin maddi durumuna göre hediyenin büyüklüğü de değişir. Bu durum benim açımdan sıradan aslında.
tr de şımartır insanı avrupa da ABD de normaldir çok şükür alnımın akıyla 5 yıldır benimle yaşıt 26 yıllık araba sahibiyim emeğimle borç ödeye ödeye aldım
İyi ve donanımlı yetiştirilen bir çocuk o arabayla şımarmaz.
Paranın nasıl yönetileceğini, nerelerde nasıl harcanacağını bilsin yeter.
Bu çocuk geçmişten zenginlik içinde büyüdüyse ona bi şımarıklık katacağını düşünmüyorum. Zaten onun için olması gereken bişey olduğu için bir problem yaratmaz.
o araba çalışmaklan alınırmı bee bırak o arabayı bu ekonomide el arabası bile alamazsın çalışarak
niye şımarsın. bende kızıma almayı planlıyorum.
size baba diyebilir miyim adam gibi adam baba :D
bizim babamız da 3 kuruşun lafını etsin
Herkes maddi imkanları nisbetindr birtakım hesiyeler alır çocuğuna. Kimisi Şahin alır, kimisi Porche. Ben normal karşılıyorum.
Bence şımartır çocuk kıymet bilmeyebilir onun yerine çocuk kendisi birşeyler yapmalı ailede desteklemeli
Paranın gırla bulunduğu ve para konusunda kaygının yer etmediği bir dünyaya sahip insanlar yani zenginler için sorun olmaz
Valla ben de babamın bana bir araba, hiç yoktan bir motor almasını, alabilmesini çok isterdim. O şeye sahip olduktan sonraki davranışların önemli.
Ev ve araba alması lazım hatta işini de kurması laızm aksi halde ömür boyu asgari ücretle sürünür çocuğu
Alsın ama sonra p. çine sahip çıksın. Ortalık elde telefonla araba kullanan o... pulardan ve magandalık yapan pislik ib... den geçilmiyor.
Aile içi zevk meselesi ben kendim de aldım sonra şirketten de aldım falan yani bu kişisel bir olay. Babam bana araba alsa rahatsız olurdum.
İnsanın kendi emeğiyle aldığı çöp bile daha değerli
Türkiye gibi bir coğrafyada öyle olabilir, ama gayet normal bir durum.
Babam bana üniversite hediyesi almıştı araba şimdi şımartılmış mı oluyorum ben 🙄
Hiç öyle anne babam olmadığı için bilemicem.
19 yaş ve sonrasında hiç zannetmiyorum şımartma vs olacağını
ay evet şımartır kendi kazanıp alması lazımki hayatı tanısın zorluğu çeksin yani
Bence değil ya herkesin hediyr biçimi farklı sonuçta yargilayamazsin
Geçen hafta doğum günümde gelen hediye. Şımardığımı düşünmüyorum.
Kazanmanın çalışmanın ne demek olduğunu anlamadan bütün lüks eline verilmemeli.
yerine göre şımartıcı da olabilir olmayada bilir.
Ben sadece araba vergisini ödemeler ona bile razıyım ama öyle bir ebeveyn sahibi değilim 😀
Değil ben isterdim benim ebeveyneylerden ama nerde 😏
şımarıklık insanın içinde varsa alsanda almasanda şımarır
insanın tıhumunda olucak karakter.
Hayır değil şahsen kendimden örnek vereyim sabancıyı kazandım ve babam eğer kazanırsan sana araba alırım demişti ve şu an 2022 0 t roc var. Şımartılmayla alakası da yok yani
abi araba yani uçak falan değil ki. alsın ne olacak
Kendisi çalışıp para kazanmanın zorluğunu anlamalı ve çocuk kendisi almalı. Evet bu simarikliktir
yööööö alakası yok parası varsa anne babanın tabbikkidde alıcak @AlışverişdelisiDoli
Bazen öyle mesela babası mert içgören ortam çocuğuna orta okulda tofaş almıştı :D:D
İmkanı varsa neden almasın ki
Doğru bulmuyorum bunu
Ne dertler var gerçekten ya sfdfsfdfs
Hak ediyor ise neden olmasın
bu yaşıma geldim babamız 3 kuruşun lafını eder :D
araba alsa babam bırak da g*tüm kalksın :D
Bizimkiler de teklif etti ben red ettim sjssjsn
Sanmıyorum imkanı varki alıyorlar
Ebeveynler kendilerine alabilsin yeter 😅
Zaten zengin adam alır onunda çocuğu şımarık olur
hangi ebeveyn onlar banada gönderin
Tabiki de
Ülkemizde evet öyle görülüyor ama değil.
Abartı sadece
#Hükümdar
kendileri çalışıp alsın ben almam
şımartıcı değil normal
Hayır şımartıcı falan değil.
boyle giyinen kisiye sevgilisi alir arabayi
Cocuklarin yasi onemli canim
Bence değil
böyle bi araba sımartır tabii
güç varsa olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?