Çizmeyi Harley'den aldım, yağmurluk da Koton'dan. Ona rağmen çok tuttu gibi de bilemedim. Sizce?

Çizmeyi Harley'den aldım, yağmurluk da Koton'dan. Ona rağmen çok tuttu gibi de bilemedim. Sizce?

Bu enflasyon ile hiç bir şeyin yanına yanaşılmıyor enndandik kot, ayakkabı vs 150 lira 180 lira lc, den çalışırken giymek için 12 liraya 19 liraya aldığım tişört bile 79 ile 119 arado bir şey şimdi bu saydıkların marka üstelik bence ucuza gelmiş cidden o paraya alabildin mi
Evet biraz pahalıya patlamış. Ama yapacak bir şey yok ne yapalım sadece kıyafet değil ki bu pahalılık sadece kıyafete yansımadı yiyecek araba yakıtı daha adını unuttuğum birçok şey. Mecbur alıyoruz bu kadar para ödemek istemesekte. Çünkü kış geldi artık. her şey aşırı pahalı ya umarım bu böyle gitmez hep. Eskiden doludolu alışveriş yaparken şimdi sadece bakıyoruz uzaktan öyle. Alamıyoruz öyle eskisi gibi dolu dolu. Bakalım ne zamana kadar daha böyle gidecek bu.
Bende geçen gün Avm 'den siyah bir tulum aldım. kendimi
1400 TL verdim.
Evin en baş köşesine koydum tulumu baya koydu bana bir tulum bu kadar para vermek.😂😄
Bence giyim sektörü oldukça pahalı.
Parası olan alıyor olmayan da mağaza vitrinlerini izleyip alamadan evinin yolunu tutuyor.
Spor ayakkabılar bile
En az bin TL 'den aşağıya spor ayakkabı yok.
Mağazalar %100 karla satıyorlar ürünleri
Asgari ücret sene sonu %80 üzeri artış olacağı iddaa edildi.
Eğer böyle bir şey gerçekleşirse seneye her şey en az 2 kat artar.
Dolayısı ile almak istediğimiz her şeyi şu an pahalı da olsa almak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü gelecek seneler bu fiyatlara alamayacağız sanırım.
2 sene önce almadıklarımıza pişmansak bu sene almadımlarımıza da ilerleyen senelerde pişman olma olasılığımız yüksek.
Cevap
48Cevap
Biraz pahalı gibi
Ben almadım hala. Yarin sipariş vericem yağmurluk mont 500 TL'ye falandı. Cizme giymem o yüzden spor ayakkabıya nine Westden 380 TL gibi verdim. Birde kendime hırka aldım hırkayı 350 TL'ye aldım küçücük hırka bana pahaya mail oldu. Sonra kendime spor takım aldım trendyoldan oda bana 330 TL'ye mail oldu. Sonra birde omuz çantası aldım butigodan oda bana 150 TL'ye mail oldu. Kotondan sütyen falanda aldım oda baya baya pahalasmis 150 TL'ye mail oldu. Yani ben kargo parası ödüyorum bakuye geliyor o yüzden tüm maaşım böyle saçma sapan şeylere gidiyor. Simdi maaşımı alıyorum yine kısır döngü başlıyor.
Manat kazanmıyor musun orada 🤔
@Mordekaiiiii manat kazaniyom
Nasıl gittin kız oralara 😅
@Mordekaiiiii gitmedim zaten oraliyim
Birkaç şey sormak istiyorum. İsteği kabul edebilir misin?
@Mordekaiiiii tabii
Mesaj atılmıyor sen atsana
ben hesabimi soyle yapiyorum, guncel fiyati 2 ye boluyorum. 1250tl. bu rakam gecen seneler icin pahali mi doye dusunuyorum. north face bot almistim 600 e. jack wolfskin mont da o civardaydi. mont bot 1200 etti. demekki normal diyorum. ama guncel ayni markalarin bu urunlerini almak istesem 5000 i gecer.
Çok normal, pahalı değil. Ucuz bir şey kalmadı zaten. Kaliteliyse sorun yok, iyi fiyat. 😎
Sana pahalıya patlamamış sen kendine öyle patlatmışsın... Aldım diyorsun kendin isteyerek seçerek almışsın... Şöyle bir soru sorayım daha uyguna alamaz mıydın peki almak istesen?
Geçen deri ceket aldım 1500 TL ödedim loftan kazak aldım 500 TL verdim ayakkabı alcam günlük giyim 1300 TL ucuz bir şey yok kaliteyi de ucuza satın alamazsın bence normal her şey tavan uçmuş
Harley Davidson zaten pahalı bir marka.
Koton'da kalitesiz ve gereksiz pahalı. Ne kadar verdin yağmurluğa acaba
Kırk yıl düşünsem yagmurluğa para vermek aklıma gelmezdi 😂😂 almışsınız artık yapacak bir şey yok güle güle iyi günlerde kullanın 🙋🙋
senin bi suçun yok, pahalıya da patlamamış... sadece biz ülke olarak tarraklara yan basmış durumdayız
Yok hayır bence çok ucuz abimgilin işyerinde bir ayakkabı 3 bin zaten hatta sen çok ucuza almışsın :))
Bir gömleğe 1800 ₺ verdim eşim için vitrine koymuşlar harikaydı k. harfli mağazada. markali giyim pahalı oluyor
İthalat azaltma adına paranın değeri düşürüldü 3 liraya aldığımız 17 lira oldu o yüzden çokta şey etmemek gerek
Yagmurluk ve cizmeye gerek var miydi ki ne biliyim pek sonbahari yasamiyoruz gibi. Onun yerine daha kislik biseyler almak mantikli
Ya gerçekten öyle. Bir çizme alayım dedim 895 TL. Yağmurluk da 780 TL. Atkı bere 400 TL. Totomuz dışarda gezelim diye fiyatlar uçmuş!
benim de ihtyiacım var pardesü e bir çift çizmeye allah yardımcım olsun diyorum.
artık ne normal ne değil fiyatlarda kafam karışıyor
Marka giyinen insan kazık yemiş insandır derdi felsefecimiz.
Ablam bi muşamba yaptırsaydın branda falan 100 lira tutmazdı
🤣😂🤣 ilahi sen çok şakacısın 🤣😂
2 buçuk milyar benim 3 aylık harcamam valla parayı nereye harcayacağını sasirmissin kızım
Çizme dediğin bot almışsın. Artık fiyatlar böyle maalesef
Her zaman cebinize göre harcayın en mantıklısı bu kimseye gösteriş yapacam diye uğraşmayın
Bende Bi ceket bir boto 1700 verdim doğru düzgün bişey de yoktu zaten bende bulduğumu aldım
Arap yağı bol bulunca kıçına'da sürermiş başınada. Seninde o hesap
Kışın giyeceksin sonuçta kalitesi önemli iyi etmişsin
Yani hem marka olsun hem iyi olsun hem de ucuz olsun gibi bir 3 leme bulmak zor elbette.
Pahalı olması alınana maaşlara göre, yani toplum olarak aç sınıfın laneti yaşanıyor...
Daha ucuzları da var paraya yazık olmuş bence ama ne diyelim hayırlısı
Bu zamanda ucuz bir şey alamıyorsun zaten fiyatı daha da yükselmeden alman avantajlı olmuş
Bunun cevabı sende 🤗
Bu senin bütçene bakar, güle güle giy ☔️
Maalesef bu ekonomide artık çok ucuz geliyor bu rakamlar
Mecburiyet çünkü ekonomi pahalı alsan olmuyor almasan olmuyor.
dün bi polar alim dedim dandiklerden 210 tl dedi direkt çıktım oradan
Tam alışverişteyim şu an ve inanılmaz pahalı her şey vicdanım el vermiyor almaya
Ya şu normal ucuz bile sayılırcıların aylık ne kadar maaş aldıklarını çok merak ediyorum. 10k maaş alsa 5-6 sı garanti kiraya gidiyor zaten.
Paran çoksa bir sey olmaz. Kısıtlıysa g. tnde patlamıs
Çocuk reyonundan aldiğim için ucuz aliyom herseyi mesela zarada trenckotlar 1500tl falan ben cocuk reyonundan 700e aldim ve hicbir farki yok üstelik üstüme de tam oluyo😀
Çocuk sun demek sjsj
Bence iyi fiyat kârdasin asil bu kis fiyatlari gorun siz anasini hadi ordan ulkenin.
Yoo canım ne pahalısı sudan ucuza almışsın. Aferin sana.
şu an fiyatlar çok pahalı ama seninki biraz pahalı olmuş gibi geldi bana
Normal 2 eşofman altı bi sweat a o kadar para verdik yani
her şey pahalı zaten sende anormallik yok rahat olabilirsin
Uygun bile bence bi mont 4000 5000 tl olmuş ben gecen gittim alışverişe 25000tl ödedim
Sokağa atıcak param yok hiç de para vermem markaymış bilmemneymiş ben eşşek gibi çalışıcam kazanıcam zar zor parayı ona buna yediricem dağıtıcam markaymış bilmemne diye beni kazıklıcaklar
Harley normal de kotondan aldıgın ürünün pahalı olması üzücü
en azından verebilmişsin iste- öyle dusun
2 parcanin hesabini alirken yapamiyor musun?
qazık yemeyi nasıl beceriyorsunuz
Bu hayat pahalılığına normal
İnsanlar o paraya ev geçindiriyor.
Pazardan alsan daha iyiydi
Ucuz olan ne kaldı ki ülkede artık
Coton nedir ya okadar mı fakirsin?
Degirmenin suyu nereden geliyor.
Normal her şey hayat pahalısı
Yooo gayet normal bence
Yemin ederim pazar ds bile ucuk fiyatlar
Lux yerden alirsan oyle
Normal fiyat.