Misafirim gelecek ama çok param yok, 50 TL ile yapabilir miyim davet masası alışverişi? Ona göre çıkcam evden ya da bahane uyduracağım.

Misafirim gelecek ama çok param yok, 50 TL ile yapabilir miyim davet masası alışverişi? Ona göre çıkcam evden ya da bahane uyduracağım.

Bütün sofra 50 liraya dahil olacaksa biraz zor. Evdeki malzemelerden de destek vermek gerekir.
Mesela her evde soğan, patates, sarımsak, yağ, şeker vs gibi temel ihtiyaçların olduğunu var sayarsak 50 tlye ekstra malzemelerle bir davet sofrası kurulabilir.
Yalnız mütevazi bir sofra olur ki malum et ve tavuk fiyatları tek başlarına 50 tlyi aşar.
Bir ekmek Migros da 4 lira
Bir litre Pepsi kola 10 lira
Evdeki malzemelerden ne varsa, bulgur pilavı, pirinç pilavı ya da makarna pişir. Kremalı tavuk çorbası bir paket 5,18 lira ŞenPiliç karışık pişmiş döner 300 gr. 22,90 lira.
Kalan paranla da 2 şer adet domates salatalık biber al salata yap. Ya da salata yerine kalan paranın ederi kadar patates al haşlayıp püre yap ya da patates salatası yap ya da patates kızartması yap.
Toplam 50 lira afiyet olsun.

Geçen işr gidicem diye 1 ekmek aldım 5 lira 80 gram peynir aldım 7 lira 6 zeytin 1 domates 1 salatalık 2 de küçük biber aldım 9 lira totali 21 lira eskiden bu paranın yarısı benim 1 haftalık harçlığım iken şimdi işe giderken yaptığım sandviç parası oldu ekonomiyi bu hale getirenlere en içten nefretlerimi sunarım
O devir kapandı. 50 tl ile kendine bile doğru düzgün abur cubur alamazsın. Davet masasını başka bir zamana kadar erteleyebilirsin öyle bir şansın varsa. Yoksa da küçük mütevazı bir masa kurabilirsin.
Cevap
23Cevap
Çok zor ama ucuz yemekler alırsanız olabilir
30₺ ye tavuk al fırında tavuk yap. Tavuğun yanına patates biber domates soyulmuş sarımsak koy tepsiye yanına da pilav yap. Bir de çorba yap yayla çorbası ya da mercimek çorbası bir de salata güzel olur. Kalan 20₺ ye de kola alın. Allah yardımcınız olsun çok zor.
Hayır kesinlikle yetme. Birak davet sofrasını kek poğaça bile zor bu paraya bence kabul etme misafir durumun yoksa
Geçen sene olsa çok sey alırdın da ne alacaksın ki o parayla evde birşeyler varsa ilave 2 parça anca alırsın bir şey
Bisküvi alırsın iki tane birde içecek
Bu yeterli diyorsan tamam ama çok bişey bekleme her şey pahalı
dün ekmek domates ve biber aldim 50 tl ödedim, zor yani
Bütün tavuk alır mı alırsa al etrafına pilav yaparsın al sana ziyafet sofrası
Benim tek kişi aylık market masrafım 3 bini geçiyor 50 lira zor knk
ya var ya şapşahane resmen bir kuş sütü eksik masa kurarsın öyle böyle değil 😂
Makarna içecek falan davet sofrası şıklığını yakalayamazsın
Hayır canım hiç çıkmana değmez çünkü 2 parça bir şey alabilirsin
Davetliler ölülerse neden olmasın elli liraya vardır pamuk
2 şer adet patates kabak patlıcan bir tutam fasulye ile türlü yapabilirsin.2 paket makarna salça soslu. Tatli olarak puding yapabilirsin. Sivri domates 7 lira civarı salatayı biraz renklendirerek bence hazırlarsın.
50 lıraya iki ekmek bir içecek anca alabiliyorsun artık bence bi bahane uydur
Sadece çay ikram ediceksen olabilir
sade makarna hakkında her şey
Bimin kendi urunleriyle yapilabilir bence
50 TL ile hiçbir şey yapılamaz.
50 Tl yetmez bisküvi gofret zor alır
Kapının eşiğinde biter o para
Bişey alamazsın o paraya maalesef
50 TL değil o yeni çağın 5 TL si
50tl hiçbir şey alamazsın maalesef
bisküvi falan alırsın anca
Peçete alamazsın o paraya
Değil alışveriş evden zor çıkarsın o para ile.
50 liraya ancak milka çikolata alırsın
Yaparsın yaparsın puhahahhah
Makarna alabilirsin :d
50 tl ile içeri alırlar mı acaba
Sadece yemek yapacaksan olur.
Tatlı olmadan
Makarna yaparsan evet 😄
Kuş yemi gibi alacaksa elbette
50 TL ne alacaksin ki bir ekmek 4 lira ya
Zor hatta imkansız
Biraz zor ya
Sesli güldüm şu an bı kek alır çıkarsın ancak