Siz baba parasıyla mı alışveriş yapıyorsunuz saygı değer gacılar 🤔

Siz baba parasıyla mı alışveriş yapıyorsunuz saygı değer gacılar 🤔
Baba parasıyla geciniyorsa kimi ilgilendirir? Bu soru neden kızlara su yaşıma gelen erkekler hala baba parasıyla hovrdalik yapıyor. Ama ben biliyorum neden kızların baba parasi yemesinin göze niçin battığıni babası çalışmasına gerek yok diyerek kızın para veriyor, erkekler bunu yapmaz essek gibi çalıştırmak isteyeceğinden şımarık oluyor. Tabi ki baba parası yiyecek saçmalığa bak. Bir ebeveyn koşulsuz şartsız çocuğuna bakar, kimsede laf edemez. Çalışmak isteyen kız çalışabilir çalışmayana hiçbirsey diyemezsin, hakkınız yok. Babasının parasıyla gezerde, tozarda hakkı var. Sizin ekmeğinizi mı alıyor elinizden, gidin çalışan kızla evlenin şimdilerde evleneceğim kız acaba babası varlıklı mı, benden babasının evinde olduğu gibi ona bakmamı çalışmamak ister mi gibi hesaplar yapmayın. Evdeki hesap çarşıya uymaz. Bakarsın ne ev işi yapan nede çalışan bir kizla evlenirsin büyük konuşuyor erkekler. Tamda istemediği kızlarla evlenirler.
5 yıldır okumama rağmen ailemden para isteyemedim hep zorla verdiler. Hele ki alışveriş yani keyfi bir durum için hic isteyemem. Onun dışında eğitim vs. Içinse tabi ki isterim. Aile olmanin anlamı ne ki başka? Ayrıca etrafimda bir tane var böyle bir tip. Çalışıyor ama babası ev kirasinı ödüyor. Ve kendi ayaklarım üzerinde duruyorum diye hava atıyor. Çok komik cidden. Böyle insanlar bana hep çok komik gelmiştir. Başardığını zannediyor ama ailesini sömürmeye devam ediyor.
Öğrenci olunca mecbur öyle oluyor. Eğitim konusunda özellikle baya masraf oluyor bu dönemde. Artık mecburen ileride telafi etmeye çalışırım. Zaten aile olmak birbirine destek olmak demek değil mi?
Anne babadan yardım alır çocuklar, hatta çocuk mesleğini edinene dek ailesi destek de olur, aile olmak bunu gerektirir.
Ama anne babanın parasıyla gezip tozup, burnu hava olan da maalesef şimarık bir görüntü çiziyor ve bu çok irite edici.
Cevap
11Cevap
Bence olmuyor
Okul yıllarında elbette yaptım. bunu sanki abes bir şeymiş gibi söylemek ne tuhaf
Çalıştığım zamanlar bile rahmetli babam para gönderirdi bana
Bu şımarıklık değildir
Şimdiyi soruyotsanız kendi paramla yapıyorum
Tabi ki hayır.
İş bulmak zor, sevdiğin işi yapmak daha zor ve imkansız. Ve bir işi, mesleği yoksa ailesinden destek alması kadar doğal bir şey yok.
Soru hoş olmamış kabul edin, kızları hedef alması ise cabası.
Turkiyenin %85 kadinlarindan bahsediyorsun... vasifsiz ve issizler komik ama 25 milyon sigorta kaydi olmayan 18 yas ustu kadin yasiyor Turkiye de.. nasil bu kadar yigini kaldiriyor sosyal guevnligi inanilmaz.. demek ki aileleri zengin surtuklerin...
Babasının zengin olması ve kızını prenses gibi yetistirmesine bağlı olarak şımarık olanlar olabilir. Aynı şekilde kendi parasını kazanıp hayvan gibi harcayan kadınlar da var.
Arada kendi paramı arada baba parasını zıkkımlanıyorum ama en çok baba parası yemek hoşuma gidiyor düşünmüyorum onu harcarken sjjs
Baba parası harcayan Kızi , erkeği hepsi şımarık olur
Eşimin parasını ve kendi paramı yiyorum afiyetle 😅
Ne yapalım okul bitmedi daha ne derler bir donem anne baba çocuğa balar bir donem sonra çocuk anne babasına döngü böyle ne yapalım
allahtan vahiy yoluyla para gelmicegine gore heralde baba parasi yicez
Mecburen aileden geçiniyorum ne işim var ne de bir mesleğim. Şımarıklıkla alakası yok.
Meslek sahibi olmayan baba parası harcar got mü satalım aw daha öğrenciyiz
Alnımın terini harcıyorum. Baba parasini harcamak kolaydir
Önce baba parası sonra koca parası yiyolar hayatları bedava valla
Ne alaka bütün kadınlar öyle mi sen ondan mi boyle oldun
Bir dönem aile çocuklara bakar bir dönem çocuklar aileye döngü boyle
Bu kişinin karakterine göre değişen bir durum.
evet de hiç şımarık olduğumu hatırlamıyorum ömrümde
Herkesin parasıyla yapıyorum ben çünkü krndi param yok dhnmm
Alakası yok şu an kendi işim , mesleğim olmadığı için mecburen ailemin parasjni kullanıyorum
Yok ben sürekli babam ödeyecek olduğunda bile utanıyorum ben öducem diyorum ödettirmiyor.
bazılar koyar ya sosyal medyaya sanki kendi parasıyla almış kendi arabasıyla geziyormuş gibi. binerler birilerinin lüks aracına
Şımarık olmuyorlar. Koca parasında görmemişlik yapıcaklarına aslanlar gibi baba parasıyla sefa sürüyorlar
Babasının büyütme adabına bağlı değişkenlik gösterir
içinde bulunduğu duruma göre değişir. kendi ayaklarinda durabilme imkanı varsa bence simarikliktir
Öğrenci olunca öyle oluyo şımarıklığa girmez bence
Niye simarik olsuun calismiyodur
Hayır bazıları ukala oluyor evt
Yok aslında karakterle alakali
evet kendi emeği bile yok
Evet ayrica sen anime koyar mıydın sorulara xd
Yok para varki yiyiyor
Karaktere göre değişir.
Kendi paramla alışveriş yapıyorum, şımarıkım
Baba parası değil para babası
Hayır ilgisi yok
Ya ne oluyor ki?