Herkese merhaba. Öğrenciyim geçimi sağlamak için bu tarz takılar satmak istiyorum nerden tedarik edebilirim? Toptan alacak durumum yok maalesef. Eğer sizler satıyorsanız Instagram üzerinden benimle iletişime geçin lütfen. Şöyle söyleyeyim, ben ürünün fotoğraflarını sizden alıp paylaşacam ürün sarılınca sizden tedarik edeceğim. Veya bunu kabul edecek tanığınız varsa onu da önetibilirsiniz. Ben iletişime geçerim.
Merhabalar. Size, yine bu takı işi ile ilgili, faydası olabilecek bir fikir vermek istiyorum. Mesela, Ankara 'da Suluhan diye tarihi bir han var. 1 katı tamamen süs eşyası, incik - boncuk dükkanı. Orada sarılan ürünler hem ucuz, hem de çok çeşitli. Küçük miktarda alıp, farklı ürünler tasarlayıp, üreterek satabilirsiniz. Mesela, Tül'den Sineklik yapmak istedim. Ağırlık olsun diye, cam ve metal boncuk gibi nesneleri diktim. Çok değişik bir şey oldu. Bu tür materyaller her türlü kolye, küpe, yüzük vs üretimine de uygun. Misal, 5 10 tane kolye üreterek satmaya başlayabilirsiniz.. Hem de bir yandan, bahsettiğiniz gibi, hazır ürün tedarik edip, pazarlayabilirsiniz. El işi ürünleri, alan esnaflar da var.
Demek istediğim şu ki ; fotodaki kolyelerden her bijuteri dükkanında, 1 Milyoncularda, kırtasiyelerde vs var. Siz farklı bir şey üretin ki ; insanlar almadan geçemesin. Alan kişiler, farklılığını, zevkini yansıttığını düşünecek ve mutlaka almak isteyecektir.
Sorunuzu anlamıştım. hazır ürün alıp satmak istiyorsunuz, fakat toptan çokça alacak maddi imkanınız da yok, maalesef. Çok az miktarda uygun fiyata satan yerler de var. Özellikle büyük şehirlerde. Hatta Facebook da bile nice sayfalar var. Hani derler ya, "tanıdığın tanıdığı çıkar" diye. O hesap, isterseniz az miktarda uygun fiyata ürün satan birilerini araştırabilirim, Ankara ve Bursa için.
Kendim yapma fikri çok iyi ama daha önce yapmadım bilmiyorum nasıl olur. Aslında fırında pişirilen takılardan yapmayı düşünüyordum fakat fırınım yok. Ama dediğimizi bir daha düşünürüm
Kendiniz üretmesi fazla ustalık istemeyebilir. Hazır malzemeler var. Paraşüt ipi, misin tarzı ipler var. Yahut ince metal zincirler. El işi demek, illa herşeyi siz üreteceksiniz, demek değildir. Fırında pişirilen dediğiniz cam veya çini, Seramik gibi toprak kökenli ise, bu hem ustalık, hem de maliyet ister. Tam olarak fırında pişirilen ile neyi kast ettiniz?
Anladım. Çini, Seramik gibi gibi bir ürün sonuçta. Kil de toprak çeşididir ve özel fırın ister. O tür fırınlar vardır da. Özel sipariş üretim yapıyorlar mı, bilgim yok. Cam fırınları da var. Kil den üretilen aksesuar da, fazla dayanıklı olmayabilir.
Çok kolay takıcılarda bunlardan çeşit çeşit farklı farklı farklı modellerde çok var çoğunlukla her takıcılarda var almak için oralara gitmek yeterli hemde uygun fiyatlı bunları bulmak çok kolay çoğu yerden kolayca bulup temin edebilirsiniz internette bile bunlardan çok var.