Budizm'de kötü ruhları (başta Mara) savuşturduğuna inanılan işaret. Hatta bu proto-Türklere de geçmiş bir işarettir. Savaşa giderlerken at üstünde yapılırdı. Bir rivayet şudur ki ülkücülerin bozkurt işareti buradan gelir.
Uygurlarda bir dönem Maniheizm inancı da vardı. Maniheistler et yemezler. Araplar et yemiyorlar diye onları hor görürdü. Daha sonra Balkanlarda Maniheistlerden Bulgarlar etkilendi, oradan da Boşnaklara geçti Bogomilizm hakim oldu. Osmanlı'nın fetihleri sonrası ise müslümanlaştılar. Bunlar dünyanın Şaytan tarafından yaratışdığına inanıyorlardı. Fransa'daki Katharistlerle inançları aynı. Katharistler de Bogomiller de Papalık tarafından heretik görüldü ve kırıma uğradılar.
Kanka Budizm maniheizm yüzünden Uygurlar ın nasıl yıkıldığını biliyorsun. Çinlinin , hintlinin işi Türk'e yaramaz kanka. Kanka bence milli kültürü tanıtan bir şey tak. Bu dinende uygun olmayabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bence iyi
Çok güzel detaylı işlenmiş.
Kolyede Buda'nın parmağıyla yaptığı işarete dikkat: Karana Mudra.
Bunun anlamı nedir?
Budizm'de kötü ruhları (başta Mara) savuşturduğuna inanılan işaret. Hatta bu proto-Türklere de geçmiş bir işarettir. Savaşa giderlerken at üstünde yapılırdı. Bir rivayet şudur ki ülkücülerin bozkurt işareti buradan gelir.
Türklerin budizm ile yakınlığını ilk bu sene öğrendim ben de. Özümüzü unutmuş olmamız beni çok üzüyor. Koca bir ülke kimliğini kaybetmiş gibi
Uygurlarda bir dönem Maniheizm inancı da vardı. Maniheistler et yemezler. Araplar et yemiyorlar diye onları hor görürdü. Daha sonra Balkanlarda Maniheistlerden Bulgarlar etkilendi, oradan da Boşnaklara geçti Bogomilizm hakim oldu. Osmanlı'nın fetihleri sonrası ise müslümanlaştılar. Bunlar dünyanın Şaytan tarafından yaratışdığına inanıyorlardı. Fransa'daki Katharistlerle inançları aynı. Katharistler de Bogomiller de Papalık tarafından heretik görüldü ve kırıma uğradılar.
Bunları öğrendiğin kaynakları bana iletmen mümkün müdür?
Tabi. Başlangıç için bu iki kitap iyi: www.kitapyurdu.com/.../513765.html&filter_name=budizm+101
www.kitapyurdu.com/.../73375.html&filter_name=bogomilizm+ve+bosna+kilisesi
Burdan da tüm okumuş olduğum kitaplara göz atabilirsiniz:
Burdan da tüm okumuş olduğum kitaplara göz atabilirsiniz:
Teşekkür ederim:)
Rica ederim de 1000Kitap profilimdeki tüm okuduğum kitaplar linkini atamadım site kabul etmiyor. Galgenfrist yazın çıkar eğer üyeyseniz.
O adam kim kanka.
Kolye deki sembollerin Manası ne
Kolyedeki büyük filozof Gotama Buddha.
Kanka Budizm maniheizm yüzünden Uygurlar ın nasıl yıkıldığını biliyorsun.
Çinlinin , hintlinin işi Türk'e yaramaz kanka.
Kanka bence milli kültürü tanıtan bir şey tak.
Bu dinende uygun olmayabilir
Budizim felsefesi kadar boş
Budizm felsefesi hakkında ne biliyorsunuz?
Boş olduğunu biliyorum
He birde mantıksız olduğunu
Buda ne alaka
Çünkü Buda'yı seviyorum.
Kotuu