Pandemiden önce işte 2019 senesinde almak istediğim bir Nike modeli vardı 2021 're kadar fiyatı 400 ,380 500 di bende pahalı diyordum şu an onu çok istiyorum ama fiyatı 2 milyar olmuş 🤦
bu modeli istiyordum keşke zamanında alsaydım şu an kocaman bir hayal kırıklığı size soruyorum ayakkabıya ihtiyacım var , ayağım sağ taraf içe basıyor almalı mıyım bu modeli
Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsin...
Tarz meselesi Ben veririm. Vermemin sebebi de ben deri kaplı ayakkabılar sevmiyorum. Evet deri kaplama kullandığım ayakkabılar da var ama genelde kanvas ve suet olmasini tercih ediyorum benim vücuduma o uygun. Markadan da eminim uzun yıllardır kullanıyorum. Her zaman istediğim modeli bulamıyorum o ayrı ama düz siyah güzel. Diğer markalara da bakildiginda fiyat düzeyi aynı zaten rahatlığını da göz önüne alırsak vans için de bu para verilebilir.
Mesela aslında şurada; ayakkabı, bilgisayar vb. aklınıza gelebilecek her türlü tüketim ürünü yurt dışından ülkemizin etkilenmesinden dolayı fahiş fiyatlarda. Bu da ekonominin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. 1500 tl ye bu ayakkabıyı alır mıydın dersen onun yerine 2, 3 kaliteli ayakkabı alıp kullanmayı tercih ederim.
5 sene önce Zegna takıntım vardı. İflas etmeden önce. 800-900 usd arası idi fiyatlar o zaman hiç koymuyordu. Şimdi ise kinetix i bile alamaz durumdayım. Yani varken dokunmaz yokken almazsınız. Ha yine kalkmayacakmıyım ayağa tabiiki kalkacağım sonra yine Zegna ya devam :)
Vans alıp giymem fakat ayakkabıya en fazla ne kadar verirsiniz diye sorduğunu varsayarsak evet 1500 2000 bin arası veririm asgari ücretle çalıştığımı bekar olduğumu gelecek için para biriktirmem gerek biliyorum ama veririm sürekli değil fakat veririm 1 ayakkabıyı 1 yıl giydiğimi var sayıyor sizede eskiyle değil içinizi rahatlatacak bir şekilde anlatayım 2000 verdiğimizi var sayarsak ve en az 1 yıl giyebiliyorsak 67 TL ye gelir aylık yani sigara içen biri için 2 günlük sigara parası eder böyle düşünüyor zoruma gitmiyor verdiğim para
Elimde yırtık vans ayakkabı var 300 satıyorum 😃 şaka gibi vans yurt dışında yüzüne bakılmıyor. Dolar olarak yansıtalım 45 dolar olsa mağaza satışı, toptanı 37 dolar desek. 37 dolara geliyor diyelim ülkemize. 37 dolar şu an 630 tl diyelim. Bunun kalanı kar.
Şaşırmam. Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. İmitasyon giyebilirsiniz ama ayak sağlığınızı nasıl etkiler bilmiyorum. 1500 liraya aldığım ayakkabı olmuş 5,350 🙄
Biz zamları protesto etmeyi bilmiyoruz. Bir şeye zam geldiğinde yarın daha da artar deyip stok yapmak yerine biraz sabredip kullanmasak fiyatlar mecburen düşürülecek. Ama biz bu durumu siyasete alet edip eskiden Ecevit giderse düzelir'i Erdoğan giderse düzelir'e çekiyoruz. Garip bir milletiz vesselam.
İnan o protesto şirketlerin umrunda olmaz. Apple örneğin. Telefon satışında Türkiye' nin payı ekonominin görece daha iyi olduğu 2018 yılında %1 idi. Reklamı geri kalan 193 ülkede daha fazla yapar, %1' lik satış kaybını kapatır. Bu ayakkabıların fiyatı Dolar 1,30' dan 17,30' a geldiği için pahalı geliyor. Olay tamamen Türkiye ekonomisiyle alakalı. Asgari ücretin 250 Euro etmediği ülkede istersen 10.000 TL al yine fakirsin.
Abi doların TL'ye oran oranını ekonominin kötü oluşuna bağlayarak iktisadi tüm karizmanı yerler altına aldın. Her seferinde bıktım ama Çin, Japonya ve Rusya örneği gözünüzün önünde dururken doların yükselmesini ekonominin kötü olmasına bağlamak saçma. Artık şunu öğrenin ki doların yükselip düşmesi tamamen politik bir durum zira dolar da zaten politik bir para birimi. Onun dışında gelelim protesto mevzuuna. Apple'in yüzde %1 pazar payı demek milyonlarca dolara tekabül eder. Ve Apple sahipleri canım insanlar değiller bir anda milyonlarca dolardan vazgeçemezler. iPhone telefonların birkaç ay hiç satılmaması demek milyonlarca dolar zarar etmek demek. Bunu diğer pazarlardan çıkaramaz çünkü tüm pazarlarda maksimumuna ulaşmış, PR'ını tamamlamış durumda. Birçok marka da Apple ile aynı durumda. Yani A'dan Z'ye dünya üzerinde satılan her şey bizim talebimize göre üretilir. Biz talebi kesersek üretim durur, üretim durursa satış olmaz. Satış olmazsa da şirketler birer birer iflas eder. Ve hiçbir şirket bunca yol katetmişken iflas etmek gibi şeylere katlanmaz. Bizim aslında asıl yapmamız gereken pazar olma durumundan kendimizi kurtarmak. Pazar olmaktan kurtulup satıcı durumuna geçtiğimizde derin bir nefes alırız ama nerdeeeeee. Ne biz pazar olmaktan kurtuluruz ne de satıcılara tepki koyup fiyatları düşürürüz. Biz anca her zam gelişinde daha da zamlanıcak diye tutuşup marketleri doldururuz
Dolar politik bir olay değil. Rusya ve Çin bireysel refahı zaten kötü olan ülkeler. İyi ülkeler diye örnek vermişsin ama kim 300 Dolara Çin' de çalışmak ister? Kesinlikle yanlışsın.
Apple yöneticileri %1' den daha aşağı gelmiş pazar paylarını önemsemiyor o zaman. Baksana Almanya' daki fiyat neyse onu Türkiye' ye koyuyor Venezuela Ekonomi Politikası uygulayan Ak Parti Genel Başkanı da vergiyi yapıştırıyor oluyor telefon 30.000 TL. Avrupalı Çin marka telefon kullanmıyor ama Türkiye' de Oppo' şu Xiaomi' si, Honor' undan geçilmiyor.
Market zamları halkın satın alması ilke alakalı değil. Devletinin Marketi Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri de zam yapıyor. Bu zamların sebebi Venezuela Ekonomi Politikasını uygulayan Ak Parti Genel Başkanı RTE. Madoru ile aynı yoldan gidiyor.
Yoğurtları stok yaptığımız için mi zam geliyor? Yogurdu stok yapsan bozulur. 3 kilo yoğurt 56 TL - 65 TL bizim markette. Kim stok yapacak, buzdolabı daha fazla elektrik harcıyor. Olay tamamen Üretici Fiyatlarının yükselmesiyle ve bunun Tüketici Fiyatlarına yansımasıyla alakalı.
Rusya ve Çin' de kimse asgari ücrette çalışmak istemez ama bu ülkelerden asgari ücretle çalışmak için Almanya' ya gelen çok. Yani kendini kandırıyorsun.
Abi benim söylediğim her şeyi Kılıçdaroğlu'nun "Konya çok değerli bir ülkedir." Sözü misali çarpıtarak kendince entelektüel iktasatçı pozları kesmişsin. O yüzden gerçekten takmicam seni kdkdkd
Ak Parti sevdan lafi Kılıçdaroğluna getirmiş. Ben Kılıçdaroğlu değilim, onun için bana Kılıçdaroğlu demene gerek yok. Ben ülkeyi Ak Parti ve onun genel başkanı RTE yönettiği için ekonomi politikalarını bunların hatalarıyla açıklıyorum. Dünya Ak Parti Türkiye' yi batırdı diyor, istediğin ekonomi gazetesine bak.
Putin Ak Parti Genel Başkanı RTE' nin Merkez Bankası faiz kararıyla dalga geçiyor "Bizim Merkez Bankamız bağımsız olmasaydı Türk Lirası' nın haline düşerdik. " diye. Çünkü Rusya Merkez Bankası faiz arttırabiliyor istediği zaman, Türkiye Merkez Bankası arttıramıyor.
40' dan fazla ülkenin üyesi olduğu OECD bizim enflasyon ortalamamız Türkiye yüzünden kötü etkileniyor dedi. Yani Türkiye enflasyonu öyle kötü ki Dünyanın dengesini bozuyor. Ama hala senin gibiler ekonominin kötülüğünü kabil etmiyor. Ne Ak Parti sevdasıymış arkadaş. 😅
Hâlâ Ak Parti diyorsun ben sana diyorum ki benim parti sevdam yok çok şükür partizan birisi değilim. Ama ülkemi seviyor ve ülkeme güveniyor olmak, önüme gelen her yalana inanmamak Ak Partili olmama yorulacaksa varsın yorulsun problem değil
Türkiye' yi sevmek ne alaka? Ülkede %70' den fazla resmi enflasyon var, bu enflasyonu kabul etmen gerekiyor. Yok demek Türkiye' yi sevmek değil, gerçekleri kabul etmemek oluyor.
Hay Allah'ım. Ben sana enflasyon yok, ekonomi çok iyi diye bir şey mi dedim abi. Ne saçma yerlere çektin mevzuyu. Ben sadece zamlara protestonun yanlış yapıldığını belirttim konuyu çektiğin yerlere bak kdkdkdkd. Gerçekten gülmekten kırılıyorum senin sayende teşekkür ederim.
Heh bi at gözlüğü olayı daha. Ben arz ürünlerine yapılan zammın protestosundan bahsediyorum beyefendi lafı elektriğe, doğalgaza getiriyor. Tamam abicim etmeyelim mücadele falan eğelim boynumuzu İsmail gibi 😉
Firmaların factory satıs magazalarına ya da flo ayakkabı dunyası boyner gibi firmaların depo satış magazalarına gidin alın Avmden aldıgınız her urunde avm kirası personel gideri vb giderleri siz aldıgınız üründe ödersiniz 😉Örnek olarak İstanbul'da Hem Avrupa Hem Asya Kıtasında Adidas Fabrika satış magazası var Burada fiyatlar daha uygun
1500 lira şu an da 200-300 lira bandında. Rakamlara pek takılmamak lazım alım gücü düştü. Paranın değeri azaldığı için miktarın artması gözü boyuyor. Miktarlarla beraber kişi başı kazanç da artsa keşke. Ne yazikki ülkemizde pek mümkün değil
valla 3 sene mi oldu en son outlet mağazasından skechers almıştım 235 liraya ayakkabı eskimesin diye yağmur çamur oldu mu dışarı çıkmıyorum evde oturuyorum bi 10 sene daha giymem lazım bu ekonomide
Bir ürünün gerçek ederi var. Ederse değerse Maddi imkanlarım doğrultusunda arzu edip alırsam Alırım. 7.000€ Ayakabımda var Yıllar önçe Almıştım her şey pahlaşınca oda 15.000€ olmuştur Hakiki Timsah derisinden.
Ayakkabı güzel ama fiyatı da iyi olsaydı keşke Maalesef ki her şey Haddinden fazla yüksek ulan yeter be bu Zamları yapanlara haddini bildirmek gerekiyor artık Millet nasıl geçiniyor düşünülmüyor deri Ayakkabı tercihim benim
Yapacak bir şey yok. Amerikalı çimen keserken kullanıyor bu Vans' ları. Kilise yardım için bağışlanan üst başları satıyor, The Nort Face mont 20 Dolar, Timberland kış botu 10 Dolar. Amerika aç desin bir de köööò pppp eee kkkkk llll eeeee rrrrr.
bana gelen para hariç her şey 3-5 katına çıktığı için maddi olarak zaten çok zorlar, aşırı beğenmediğim bir şeyi alamam maalesef. vans da daha önce kullanmadım hiç. denemek için de şu dönem pek uygun değil sanki benim için :D
Valla ben bu zamana kadar hep a kalite giyiyorum o kadar para verince ayakkabı uçuyormu ya da kendiliğinde mi yürüyor anlamıyorum gerçekten nasıl veriyorlar o paraları "lafım zenginlere değil" durumu çok iyi olmayanlara verenleri de görüyorum çok iyi olmasada durumu ayranın yok içmeye tadırıvanla giderim sıçmaya misali oluyor bu...🤣
Alışveriş & Hediyeler konusunda 540 cevap paylaştı.
Geçen ay 1000 TL'ydi. Arkadaşa internetten indirimli buluruz demiştim şimdi hiç alamaz. 2-3 ay önce de responsesuper modelleri 550 TL'ydi sonra ne olduysa 1200 TL oldu.
Eskiden en markalısını giyerdim hayatta okadar vermem param hemen bitiyor 2 tane cakma aldım hersey cok pahalı insanlara yazık … Ben caliştığım halde alamıyorsam normal bi insanı düşünemiyorum bile
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yırtık ayakkabı var ayağımda geçen bayramda alamadım içerisi hep suriyeli dolu alan çıkıyor ben 200 liraya bir ayakkabı alamadım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevgilim olsaydı alırdım. Gerçekten kadın için en güzel en zarif spor ayakkabı bu