Alışveriş & Hediyeler konusunda 328 cevap paylaştı.
Özel günlerde daima hediye alan biriyim ama bazen mağazada gezerken bir şey görüyorum ve bana o kişiyi hatırlatıyor, işte o zaman özel gün gelmesini beklemeden alırım. içimden gelemsi önemli olan.
Bana göre" özel günler "olarak adlandırılan günler şartlandırılmış günler. Sevginin ya da değer vermenin bu şartlandırmaya sokulması sanki bir sistem kurulmuş ve bu kullanılmak isteniyor gibi geliyor. İnsanın değer verdiği kişi veya varlığı memnun etmek zaten doğasında var. Çok istediği arzuladığı ya da onu çok memnun edecek bir hediyeyi içinden gelerek sıradan bir günde kendisine vermek bence çok daha değerli. Ben şahsen bana yapılsa kendimi daha özel hissederdim.
Oysaki 2 kere aldım birini sattım diğeride büyük guzel bir tabloydu uyandığında ve uyuduğunda motovi olacak bir resimdi tartıştık bende kırdım onu ama ona veremedim hep tartışmaktan o yüzden icimden gelmiyorr
Bir daha görmemek üzere olan bir zaman seçerim. Benden ona kalan tek şey hediye olsun isterim daha fazla bir şey değil. Bu yüzden hep yılın son günü , dönemin son günü , sınav haftasının son günü gibi zaman dilimi seçerim.
Gerekmez örneğin ben dışarıda dolaşırken eşime anneme babama veya kardeşime uygun bir şey görürsem hoşuna gideceğini düşünürsem hemen alırım ve hediye ederim