Yakın zamanda şirket açmayı düşünüyorum
Ve bu şirketi limited mi yoksa şahıs şirketi olarak mı açsam karar veremedim.
Uzun vadeli planlama için limited ön girişimcilik için şahıs öneriyorlar.
Hedefim ise Trendyol bünyesinde şirket açıp oradan yan gelir yapacağım.
Sizde Şahıs mı Limited mi?
Ve bu şirketi limited mi yoksa şahıs şirketi olarak mı açsam karar veremedim.
Uzun vadeli planlama için limited ön girişimcilik için şahıs öneriyorlar.
Hedefim ise Trendyol bünyesinde şirket açıp oradan yan gelir yapacağım.
Sizde Şahıs mı Limited mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şahıs şirketim var. Trendyol & Gittigidiyor & N11 ve instagram üzerinden satış yapıyorum. Muhasabecim şahıs önerdi şahıs açtım.
Gökay kısa ve öz şirket açarken hangi noktalar ücrete tabi onu yazablirmisiniz? Özelden de yazsanız olur yani toplamda ne kadar bir bütçe gitti Trendyol sizden ücret talep ettimi?
Noter işlemleri: 350 TL
Muhasabe: 350 TL
Faaliyet Belgesi: 10 TL
Gazete Sureti: 10 TL
Ticaret Sicil Toplam: 1074 TL
Vergi Dairesi: 64.1 TL
Saydığım siteler + hepsiburada gibi siteler kendi bünyelerinde mağaza açma ücreti almıyorlar. Sitelerinde sattığın satış fiyatları üzerinden kategoriye göre %'lik komisyon alıyorlar. Kargo parasını da ödüyorsun tabi ki.
Ben oto aksesuar bölümündeyim %10 komisyon ücreti var. 3 gün önce sattığım ürün fiyatı 3650 TL. %10'dan 365 lira komisyon kesildi, 52 lira kargo kesildi. 3233 TL hesabıma geçecek para oldu. Para hesabına 21 gün vade ile yatıyor. Erken ödeme istersen %2 idi sanırım kesinti yapılıyor.
Unutmaman gereken bir diğer konu da K. D. V. Sattığın ürünün K. D. V'si çıkacak devlete ödemen gereken para olarak. Bu bilgileri muhasebecinden daha detaylı alabilirsin. Şunu da belirteyim sat ya da satma her ay muhasabeci ücretin olacak mecbur, vergiler çıkacak 80 TL 200 TL vs gibi değişken bir şekilde.
Yani çok iyi araştır bu işe girmeden :)) İnsanlar bu sebeple instagram satışlarına çok yöneliyor. Belirli bir gelire kadar maliyeye takılmıyorsun orada ki satışlarda.
Çok teşekkür ederim çok makbule geçti detaylı ve anlaşılır açıklama.
Dediğinizi yapıp detaylı bir araştırmaya girişeceğim ve ayağımı sağlam basarak adım atacağım.
Bilgiler için çok teşekkür ederim ve bol kazançlar dilerim. 🙏🙏
Bir iki gundur reklamlarda goruyorum trendyolda sirket açmak kolay ücret yok filan ben de düşünüyorum ama nasıl yapabilirim bilemiyorum hepsiburada n11 gittigidiyor çiçeksepeti bunlara bak
Aralarında bu konuda sadece Trendyol ücret almıyor diye biliyorum lakin şahıs şirketi açsan dahi tabiki vergi mükellefi olacaksın devlet yakana yapışacak :)
İste bilmiyorum onu nasıl öğreniliyor ki bu isler bizim de ciçekci dükkanı var çicekleri oralarda satış yapayım diyorum
Bak altta arkadaşın tekinin şirketi varmış istersen Bir sor yardımcı olur soracağın konularda cevaben olarak
İnfluencer ortaklığımız var sadece.