ben niye bilmiyorum bunu alışkanlık mı neden sebebi ne mesela
aydın bir beyin beni aydınlatsın rica ediyorum 🙄
aydın bir beyin beni aydınlatsın rica ediyorum 🙄
Savaş dönemlerinde cep saatlerinin kullanımı zor olduğu için kol saatlerine doğru yönelimler başladı. Bu yönelim sırasında askerlerin en rahat şekilde saati hızlıca görmesi ve saatinin zarar görmemesi adına sol kollarını tercih ettiler. Sanırım böyle oldu🤗
emin miyiz
araştırdın mı 😂
ahahaha 😂😂
Eskiden saatler böyle narin ve kibar değilmiş.. insanların çoğu da sağ elini kullandığı için,
savaş meydanlarında subaylar büyük kasnaklara sahip saatleri sol taraflarındaki torbalarında taşırmış.. Hem zarar görmemesi için hem de rahatsız etmemesi için.. Günümüze de böyle gelmiş işte..
Ama ben sağ elime takıyorum uzun zamandır.. Hem sağ hem de sol elimi kullanabilme üstün yeteneğine sahip olduğum için fark etmiyor.. 😄
ahahhaha hem sağ hem sol elimi kullanma üstün yeteneğine sahibim 😂😂
Dün sorduğun sorunun cevabı buymuş bak.. 😄
hahaha vallahi evet 😂😂
Sağ elini kullanan insanlar saati sola takar çünkü sağ el ile çok iş yaparlar ve saatin zarar görme riskini azaltırlar. Yazı yazarken, kapı açarken, elini bir şeylere uzatırken saat engel olabilir.
solaklar da sola takıyo
Aa cidden sen söyleyince fark ettim hep öyle. Galiba insanların çoğu sağ el ile yazıyor diye, yazarken bakmak sol koluna daha kolay diye olabilir. Çünkü sağa taksa yazarken zor olacak bakması. Ay ne saçmaladım. :/
😀😀
Cevap
11Cevap
Sol bileğe takılması pratiklik. Çoğu kişi sağ elini kullanır ve sağ el ile çalışır (yazı yazma vb.), sol eldeki saatteki saat kolayca görülebilir. Sol elin daha az hareketi nedeniyle saate verilen hasar da en aza indirilir.
hmm
Ben bir yerde askerlik ile ilgili olduğunu okumuştum. Savaş döneminde vs. Oradan kalmış olabilir. Ben saat takmayı sevmem o yüzden hiç merak etmedim açıkçası.
çok merak ediyorum 😀
Bunu da etme bea :))
ederim 😂
Hadi et bakalım hahah
Bu eskilerden kalma bir alışkanlık eski kurmalı saatler için sol bileğe takılırdı ki sağ elle kurma yapabilmek için (çoğunluk sağlak ve saatlerin tepe düğmeleri saati sağında) tek sebep bu
kurmalı saat nasıl
Şey duymuştum zamanında cemaatciler kendi aralarında anlaşmak için sağ kola takıyor diye bunu sorguladığımda. Ne alaka bende bilmiyorum ama solla
Sola takılıyor diye bişey yok isteyen sağa takar isteyen sola
genelde sola takılıyor
Sağ elimizi daha aktif kullandığımız için olabilir.
peki solaklar 🤔
Öyle bir kural olduğunu sanmıyorum takan sağa da takar.
Bak şimdi bende merak ettim 😄
hala net cevap yok 😀
Valla ben sag kullandiigm icin yazi yazarken zor oluyor diye solu kullanıyorum 😄
bende adet böyle diye sola takıyorum 😂
Ben sağa takıyorum ama 🙄
niye 🙄
Bilmem solda rahat hissetmiyorum 😅
saat sola takılır 😒
Ya bırak 😅
savaş mı istiyorsun?
Al gardını 😂
baaak 😂
Eveet😂😂
Sağ el daha çok kullanıldığı için
bu mu sebep 🙄