14 15 yaşındaydım liseye başlayınca almışlardı fen lisesi kazanmıştım en yeni modeli alacaktık yatılı kalacaktım yasak sadece tuşlu olabilir demişlerdi yine de alacaksınız diye ağlamıştım ama almadılar bu da böyle bir anım😂
Ortaokula gidiyordum kuzenlerimle buluşacaktım annelerimizin telefonlarından haberleştik ve bir yer belirledik buluşmak için ben farklı bir yerde kuzenlerim farklı bir yerde bekliyormuşuz ben tam 2 saat boyunca orada durdum yanıma tanımadığım iki genç gelip benimle tanışmak istediklerini söylemişlerdi çok korkmuştum sağolsun bir bakkal amca nerede oturduğumu sorup beni minibüse bindirmişti o günden sonra annemler telefon aldılar bana 😃
21 yaşındaydım galiba aslı. Bildigin takoz kadar vardı , anteni telsiz gibi uzuyordu. Sim karti paketindeki karttan hic ayirmadan kredi karti büyüklüğündeki haliyle sokuyordun içine Sadece 40 kisilik rehberi vardi Hesap makinasi gibi tek satır ekrani vardi Sms gelirse okuyabiliyor ama sms bile atamiyordun.
@Deliasik55 Noterden Vekalet verip Hat öyle alınırdı o zamanlar. Bilenler bilir. Eğer bir şey bilmiyorsan da öğrenebilirsin. O zaman Kontörlü sistem var mıydı hatırlamıyorum ama Askere tecilli gitmiştim 2000 yılında. O zamanlar Kontör vardı.
@Deliasik55 Evet Faturalı Hat. O zamanlar Özel İletişim Vergisi yeni çıkmıştı ve Telefonla öyle uzun süre konuşmak ucuz değildi. Her yerde baz istasyonu yoktu.
Aynı telefonu bende Kasım 2000de aldım gri ve krem olmak üzere iki renkten oluşuyordu tam acemi olduğum için mesaj kısmını uzunca süre bulamadım. Meğer rehber tuşuna uzun basılı tutunca çıkıyormuş 🙂
Yaa inanabiliyor musun? Panasonic g500 yeni çıkmıştı o zaman cem yılmaz reklamını yapmıştı İlk telefonla okula gitmiştim o gün ve o gün anneannem vefat etmişti😔 iki ilki aynı anda yaşadığım nir gün olmuştu o gün..