Dün annemin başına gelmiş. Yanında çocuğu olan bir kadın süt ve çikolata alacakmış ve annemden yardım istemiş. Annem fazladan süt ve bir şeyler daha almış. Hepimiz zor dönemden geçiyoruz, birçok insan eskiden yardım edebilecek durumdayken şimdi yapamıyor. Ama hala yardım etmeye durumu olanlar varsa içinizde ve biri sizden yardım istese, alışverişini öder misiniz?
Markette sizden yardım isteyen birinin alışverişini öder misiniz?
Yardım etmeyi çok severim. Fakat yardımın yaparken de bilinçli olmak lazım. Kimsenin duygularımı sömurmesini istemem. O yüzden evvela yardım isteyen kişinin aldığı ürünlere bakarım. Temel gıda malzemeleri ise tabiki yardım yaparım. Amaa tutupta temizlik malzemesi abur cubur veya lükse kaçan ürünler de almışsa yardım etmem. O kişiden şüphe ederim. Beni mi yiyo derim. Ha aksi durumsa yardım ederin tabi. Zira yardımlaşma paylaşma dinimizce çok önemlidir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Valla öyle bir durum olduğunda yardım ediyorum Allah rızası icin. Ne demişler iyilik et denize at balık bilmezse halik bilir. Gerçi çoğu kişinin içi b. ozuk oluyor. Kimin gerçekten yardıma ihtiyacı var kestirmek güçleşti. Ne diyelim onların vicdanına kalmış bir şey Allaha havale ediyorum sdfghjkld
Hmmm maalesef yardım edemem etmeyi çok isterdim ama bizim de maddi durumumuz iyi değil babamın emekli maaşı neye yetecek faturalar falan derken bizi bu hale getirenler utansın!!