Yani tabi ki hediye çam sakızı çoban armağanıdır ama dümdüz kare çikolata almış markette. nÜstüne de kurdele bağlamış. Şaka yapıyor sandım ama baya baya bana gelen hediye kare çikolataydı. Ben ise krem parfüm seti aldım. Bu nasıla adalet?
Yılbaşı çekilişinde çok güzel bir hediye aldım ama bana alınan hediye kötüydü. Adalet mi bu?
Bu tip yılbaşı durumlara karşıyım ama lisede maalesef maruz kaldım ben de... Hem de dediğiniz gibi hediyeler geldi bana da, saçma bu durumlar ama ne yapacağız ki? İnsanları öğrenme yoludur bu. Ben iki parça, birbiriyle uyumlu kullanılabilir bir kişisel eşya almıştım birine lisede, o da bana hem bir ayraç seti hem de kalın ve kaliteli bir kitap almıştı karşılığında, yaşlarımız ufaktı, seneler önce imkanlar yoktu ama gidip okulda öğle yemeği yemeden o parayla birini mutlu etmiştik. Çünkü bir oluşum, organizasyon var ve siz bir şekilde onun parçaçasısınız. Bundan kaçış yoksa ve yapılacaksa hakkını vermek gerek, bakın mesela çikolata alana senelerce gülecek, dalga geçeceksiniz. Ne gerek vardı bu duruma düşürmeye? Onu geçiyorum mesele maddiyat da değil, yanlış anlaşılmayayım. Bahsettiğiniz çikolatanın fiyatına kitaplar satılıyor bugün, hem de kargosuz falan alınabilen yerler var. Minik bir güzel kitap, şirin bir paketleme, içerisine birkaç maliyetsiz ama anısı olabilecek ürün eklemek zor muydu? Zormuş demek ki :))) Bu tip durumlar insanları öğrenmemiz hususunda basamaklardır... Üzülmeyin, size de iyi hediyeler gelir inşaAllah.
Şimdi birincisi.. Böyle zamanlarda kura ile çekilişleri sevmiyorum. Ikincisi.. Çoğunluk kararını bozmamak adına mecburen katılmış biriyse düşüncesini farklı yollarla dile getirmiş olabilir.
Yani bir insan bazen dışlanmaması adına çoğunluğa uyum sağlamak zorunda kalabiliyor.. Dolayısıyla günümüz koşullarında (yani ekonominin hali belli) öncelik sırası çok farklı şeyler olabilir.. Şimdi biliyorum.. Bunun için bir sürü savunma aklından geçebilir. Kredi kartları var taksitler var kampanyalar var daha güzel ucuz ama ince düşünülmüş ama ürünler var.
Üç seçeneği sona bıraktım düşük bir ihtimal olsa da.. Seni ya da bu fikri ortaya atan kişiyi sevmiyor olabilir. Bu da farklı bir protesto şekli olabiliyor bazen.
Aramızdaki samimiyet nedir? İş, çalışma ya da okul her neyse ortamınız nedir?
Senin yerinde olsaydım bu durumu mimiklerim le dahil asla dışarıya vurmazdım. Zamanı bırakırdım mesela birkaç haftalığına da olsa. Hatta herhangi bir yakınlık durumunuz varsa rahatça muhabbet edebileceğin bir samimiyet.. Hediyesi için teşekkür etmek adına bir çay kahve içmeye davet et. Ama bulunduğumuz ortamda olmalı bu durum.. Mola esnasında nerede en basit pratik halde imkan varsa. Emin ol ayaküstü 5-10 dakikalık sohbet esnasında aklındaki soruların çoğuna cevaplıyor olabileceksin.
ben hediyeyi görünce maalesef mimiklerime hakim olamadım ve belli ettim. O da sadece güldü karşımda. sanırım cidden beni sevmiyor ama hiç kötü bir şey yapmadım ki. Ve çay içelim demedim çünkü o karşımda gülüşünden sonra sohbet etmek istemiyorum. Bu arada iş ortamında oldu bu olay.
Öncelikle mimik konusunda haklısın.. Çünkü hazırlıksız olduğun ve beklemediğin bir durum.
Gülmesi zaten ayıp - ki karşısında bir hanımefendi var başlı başına diyecek laf yok.
Çay konusuna gelince zaten iş yerinde olan bir durum olduğu için ben onun seviyesine düşmediğinin ve umurunda olmadığının göstergesi adına bir teklifti. :) Sevgiler
Hahahah bu ben 😂 ilk okulda ben ilk 4 sene hep yilbasi cekilislerine katıldım
-ilk sene bana çıkan kişiye boyama seviyor diye faber castell boyama seti aldım
+ bana ise yarım simit geldi yarısı yenmiş 😑
-ikinci sene çocuk futbol oynamayı seviyor diye top almistim
+ bana bu sefer kullanılmış açkı geldi 😑
-3. Sene çıkan kızın kalem koleksiyonu var diye çok renkli 16 tane kalem olan kalemlik hediye ettim
+ bana ise sildiğinde kâğıdın anasını ağlatan 25 kuruşluk silgi geldi 😑
-4. Ve son senede bana yan sınıftaki öğretmen cıktı kravat hediye ettim
+ ilk defa iyi bir hediye geldi cin ali masalları tabi heyecanlanmayın son 4 sayfasıyla uçak yapılmış 😂
Ve bir daha girmeyeceğim dedim ama 8. Sınıfta zorla girdirdiler beni bana çıkan kıza güzel bi vazo aldım çakma ama güzeldi.
Bana ise kırık kalem geldi sinirlendim ben bunu almam dedim çocuk alacam alacam falan dedi zorladım karne günü geldi almadı 😓 yani bir tane adam akıllı hediye alamadım su çekilişlerden...
Okul yıllarında çok oluyordu bu. Arada maddi uçurum olmasa bile nasıl şunu hediye ederim diye utanmıyor bazı insanlar. Hediye bakmak bile ayrı heyecanlı bence. Sen özeniyorsun karşıdan da böyle bir tepki bekliyorsun sonuç hüsran oluyor maalesef. Keşke o zmn söyleseydin dalga mı geçiyorsun diye o verirken utanmamış sen mi utanacaksın. Bazı konularda cidden patavatsız olmak gerekiyor. Hak edenler var çünkü
hareketlerimden belli ettim zaten ama sırıttı suratıma sadece :( maddi imkansızlıktan yaptığını bilsem asla takmam kafaya ama resmen umursamadığı için böyle yaptı :(
Gerçekten kötü bir durum :) Ben de gıdaların özel günlerde hediye olarak verilmemesi taraftarıyım. Daha çok saklanacak, kullanılacak faydalı şeyler olsa daha güzel olur ancak sonuç olarak hediye yani :) Bir şey diyemiyorsun, bir dahakine sen de o kişiye aynısını yap bence mesela doğum gününde :D
Alışveriş & Hediyeler konusunda 422 cevap paylaştı.
Okulda hep aynısını yaşadım... o kadar pahalı hediyeler alıyordum ki benim yüzümden öğretmen para sınırı koymak zorunda kalmıştı. Herkes bana çıkmak istiyordu çekilişlerde. Bana ne mi geliyordu? Klasik kitaplardan, evde 3 tane mi ne Madame Bovary var😂 bir tane düzgün hediye geldi o da yakın arkadaşıma çıkmıştım o kadar🤷♀️ beklentiye girmemeyi öğrendim sorun değil ama mesela yakın arkadaşım hamile, haberi alır almaz gittim ufak bi oyuncak aldım ilk oyuncağı benden olsun diye ne oldu? Gitmiş oyuncağı görümcesinin kızına vermiş. Şimdi teyzesi şunu al bunu yap diyor ama nafile😑
Bovary'yi çok severim, filmi de külttür ama 3 tane fazla olmuş gerçekten... Hediye edilen bir şeyin birilerinin elinde çar çur olması kadar irite edici ne olabilir? Ne kadar kötü insanlar... Size de iyi hediyeler gelmesi dileğiyle, geçmiş olsun.
Madame Bovary güzel bir eserdir, Boleyn Kızı da güzeldir, hatta Boleyn Kızının filmi vardır, Natalie Portman ve Scarlett Johansson başroldedir, onu daha çok beğenirim ben. İyi okumalar, pişman olmamanız dileğiyle.
Boleyn kızının serisini okudum evet favorilerimden kendisi... hatta ingiliz tarihini anlatan özellikle 8. Henry zamanlarını anlatan birçok eser okudum🙂
Alışveriş & Hediyeler konusunda 553 cevap paylaştı.
yılbaşı hediyelerine karşıyım yaşam tarzım itibariyle ama madem siz çekiliş falan yapmışsınız.. böyle durumlarla karşılaşmamak için , birbirinize hediye alacağınız kişiyle en baştan karşılıklı olarak anlaşmanız daha doğru olur.. sen ne istersin , ben ne isterim , bütçemiz ne kadar ona göre bir şeyler seçelim alalım , bu bütçeye göre bana şunu alabilirsin gibi... ki sonra böyle şeyler olmasın.. artı hediye alacağın insan sevgilin falan değil ki , ne diye parfüm seti alıyorsun ki? sevgilin olsa iphone falan alacakmışsın demek ki... :) yapmayın öyle şeyler..
Off seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de ortaokuldayken kura yapmıştık ben çocuğa futbolla ilgili diye aşırı kaliteli, orjinal bir futboll topu almıştım ve çocuk bana hiçbir şey almamıştı. Almayı unuttum demişti sonra alırım demişti ama almamşıtı, maalesef böyle şeyler oluyor, eskiden de arkadaşlarıma böyle hediye kutuları yapardım ama onlar bana sadece vücut spreyi ya da mum almışlardı ki bütün zevkimi ve sevdiğim şeyleri bildikleri halde ve konuşurken bana yapmadın diyecek kadar da nankörler, ben de artık doğum günüm onlarınkinden daha erken olduğu için onlar bana ne alıyorsa ben de aynı fiyatta benzer değerde şeyler alıyorum, umursamıyorum artık.
Arkasından gelmişsin aldığın hediyeyi söylüyosun iki yüzlülük işte hediyeleşme bile menfaat olacaksa hiç olmasın. Üstelik hediye vermek sünnettir illa karşıdan beklenmez içinden geldiği için alırsın dillendireceğine hiç alma daha iyi zaten kapitalizm sistem bu işte yılın günlerine belirli kalıplara sokarlar Oya dinimizde her zaman hediyeleşme vardır karşılıksız.
çekiliş var ortada. ben hediye aldığım bir insandan hediye beklemiyorum burada. çekiliş yapmışım. önemli olan fiyatı değil, değer vermemiş olması. adam marketten kare çikolata almış. hoş bir davranış mı bu?
En gıcık olduğum şey. Ozensizlik ancak bu kadar olur, parası yoktur anlarım ama bazen parası olanlar da böyle özensiz şeyler yapıyorlar. Aynısı benim başıma da gelmişti, hatta Sen yine bisey almışsın karşılığında bana hiç bisey almamıştı çekilişdeki kız, fırsatım olmadı demişti şaka gibi. Aradan bir hafta sonra bir tane bileklik almıştı o da zaten o gün kopmuştu çünkü aşırı kalitesizdi, gorgusuzlukten başka bisey değil.
Üniverstede namussuz zamanlarımda beyaz altın zincir ve beyaz altın fil aldığım kız arkadaşım bana tüplü sıkılan çikolata almıştı. Çikolata da sevem. Üzüldüm. Yatmaya gittim. Onu aldı getirdi. "Bu benim için" dedi. "Benim hediyem nerede?" dedim. "Nereden yememi istiyorsan oraya sık sonra hediyeni al" dedi.😎 Bu da öyle bir şey olmasın?
Başkasına, kendine ve ailene verdiğin değerin, fazlasını verirsen. Daima hüsran yaşarsın, ama yine de şanslı sayılırsın çünkü çikolatanın anlamı şudur; "o kadar çok tatlısın ki, seni sevmeye doyamıyorum" Uzun lafın kısası eğer aldığın hediyenin değerli olduğunu düşünüyorsan, o değerli hediyeyi hak eden kişiyi iyi ölçüp tartmalısın. Bu kişi ailenden birisi olsa dahi...
Ben bunu kiz arkadaşlarımda da test ettim Bilerek işine yaramayacak bir şey alıyorlar insanlar bencil çünkü kafa yormak istemiyor Gayet işlerine yarar şeyler alıyordum Cüzdan, pentiden kışlık şapka gibi Onlar da giyim dünyasında satılan hiç giymedigim tarz bol kesim yün-polyester karışımı kazak almışlardı
Simdi ofiste ben bu tip seylere kesinlikle izin vermiyorum.. yilbasi hediyelesmelerine ( noel haric) tabiki herkes birbirine guzel seyler aliyor, saat, aksesuar, kiyafet falan aklina ne gelirse ancak izin vermiyorum. Cunku salla-pati oluyor yilbasilar.. insanlari uzmenin bir manasi yok. Noelde de isyeri haric noel yemeginde hediyelesmek icin musade var, onda da bir iki kriter koyuyorum, herkes hediyesini ona gore aliyor...
biz lisede bile çekiliş yaparken alt üst limit konulurdu bir de belli kurallar olurdu mesela alkol hariç gıda alınmayacak gibi mutlaka ekipte bu tarz saçmalıklar yapacak olan yıkıkları baştan eliyorduk.
Hiç o toplara girmem de çikolata da ne biliyim 😂 saçmalamak istemiş bence o para meselesi diyemeyecek çünkü çok pahalı olmasa bile en azından 30 TL ye bir çok güzel şey var hediyelik üstelik paran yoksa çekilişte ne işin var insanlar tuhaf
Alışveriş & Hediyeler konusunda 935 cevap paylaştı.
Eğer hediye sorununuz oluyorsa siz de hediye olayını düşürün madem. Kimin ne alacağı belli olmuyor belki o an durumu yoktur bilemem. Belki de gerçekten cimridir. Siz de bir daha öyle bir hediye almazsınız.
Bu hediye.. herkes bütçesine göre alır. Adalet hediyelerde değil başka yerde aranır. Şansına ne alındıysa ona razı olacaksın. ya da sipariş vereceksin onu aldıracaksın. Tabi o da hediye olmaktan çıkar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bana da buna benzer olmuştu bijuteriden dandik bi ip bileklik ve dandik 1 liralık kolye almıştı arkadaşım birde dandik poşet e koymuştu insan onun yerine ucuz ama şık bi kolye alır kutulu verir çok sinir olmuştum bu yüzden yılbaşı çekilişi , doğum günü vb şeyler kimseye yapmıyorum bişi de beklemiyorum hiç gerek yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tm ben sana parfüm alayım sende o cokolatayi bana var 😊, şaka bi yana hediyenin anlamı içten geldiği gibi o anda alınıp karşı tarafa verilen şeydir, mesela sen parfümü 60 liraya aldın ama sana alınan şey 10 lira, hediyede rakamsal değer değil anlamsal değer daha üstündür, ama bu hediyeyi alan sevgilin olsaydı işte o zaman kafasına saksiyi fırlat derdim 😊🙏
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2-3 sene önce arkadaşlarla yapmıştık limit 50tl di ki o zaman için kötü para değildi herkes birbirine kıyafet , manevi değeri olabilecek şeyler alırken bana eldiven alınmıştı ve gerçekten en kötü hediye bendeydi. Seni çok iyi anlıyorum bu bir nevi kaderimizde var gibi o yüzden bu tür etkinliklerden uzak dur.
Bana çıkan kişiye çok istediği, laf arasında almak istediğini söylediği şeyi aldım. Benim çıktığım kişi ise beni tamamen unuttu. :D Gerçekten kırıcı olabiliyor ya. Tamam durumu olmayabilir ama katılmayadabilirdi.
Poncik bu işler böyle olur Fakat önyargılı olma Belki de bütçesi o kadardir Parası yoktur belki de... Belki de parası vardır ama birilerine birşeyler alacak görgüsü eksiktir. Bilemeyiz bunu Çeşit çeşit insan var şu dünyada...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Parasızlıktan değil, önemsememezlikten, saygısızlıktan. Marketten geçerken almış bir çikolata, uğraşmak istememiş. Madem öyle girmeseydi bu çekilişe. Giriyorsa da hakkını vermeliydi. Çok ayıp, bu kişi kendini rezil etmiş olur benim gözümde.
Üzücü bir durum tabi ama güzel bir çikolata ile birlikte oturup yenebilir. Sen de bir dahakine o kişiye o kadar pahalı bir şey almazsın. Fiyat olarak birbirlerine yakın ise sorun yok. Çikolata var çikolata var şimdi. :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kızım senın gıbı kapalissst ler 2 yüzlüdür hedıye sadece yılbasında alınan, sevgılı sadece ssvılıler gününde sevılır sıze göre bosss bunlar bossss hedıyeymıs 364 gün varken neden illa yılbaşı? Ben diyim ozentılık
Senin yine iyi ben o kadar hediye kutusu hazırlamıştım deri bileklik atkı vs yılbaşı için çekilişte çıkan çocuğa ikimizde birbirimize çıkmıştık. Ama o bana hiç bişey almamıştı
yılbaşı çekilişleri başlı başına saçmalıktır.. neymiş amaç insanları kaynaştırmakmış... ulan ne kaynaştırması... sen alıyorsun 100 tl tlik hediye.. adam sana gidior alıyor 10 tl lik parfüm... bu ne şimdi? nesi kaynaşma bunun? ben karşıyım bunlara.. adaletsizliğin başka bir versiyonu yılbaşı çekilişleri...
Alışveriş & Hediyeler konusunda 503 cevap paylaştı.
Kimi ince düşünür kimi 🐂 olur yapacak bir şey yok. Tanıyorsan onu ürünleri kullandınmı diye sorup iğnelersin onu 😅😅 böyle şeylere üzülmeyin lütfen.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben ortaokulda bana çıkan kişiye güzel bir hediye almıştım bana gelen hediye hem tam zamanında gelmedi hem de kırık eski bir kolye getirmişti şans galiba bu işler biz özen gösteriyoruz ama bazı kişiler umursamıyor
Bu yüzden önce para limiti belirlenir ona göre girmek isteyen girer bu tür şeylerde. Mesela 100-150 tl arası olacak denir. Böylece fazla ucuz veya fazla pahalı şeyler alınması engellenir.
@Shazam6 Çoğu kızdı. Bu bahsettiğim çekilişler ilkokul lise yıllarında okullarda dershanelerde zoraki yapılan çekilişler. Katılmama şansımız yoktu. Hediye alınırken yaşım küçük olduğu için de tek başıma karar verip almıyordum tabiki annem alıyordu. Biz özenen düşünen insanlarız çok şükür. Karşıdakiler öyle değilse onların problemi. Çok biliyorsunuz yani siz kısacası. Eğer bu yaşta hala cart curt iş yerinde falan çekiliş yapan varsa gülerim açıkçası. Kazık kadar insanların ne çekilişi yani. İnsan yeni yılda ailesine sevdiklerine hediyeler alır.
Çok bilmek ne alaka şu an anlamadim? Ben nerden bilicem senin ilkokul lise yilindan bahsettigini sacmalamissin yani sen dusunen oldugun icin mutluysan ve o karsidakinin problemi diyorsan takma o zaman ben yeni yilda ne hediye aldim nede alan oldu yilbasi da kutlamiyor ailem o yuzdem benlik bir sey yok
@Shazam6 Heh işte adı üstünde ben nereden bileceğim diyorsun o zaman bilip bilmeden biliyormuş edasıyla hüküm verip konuşmayacaksın. :) Her yıl kötü hediye alıp neden hala katılıyorsun diye bilmeden sorgulayamazsın yargısız infazdır bu. Önce öğren.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 535 cevap paylaştı.
Kupa bardaktan iyidir. Gerçi bir kez hediye aldım ama yine de çikolata iyidir 😀
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim arkadaş grubumda bu tarz hediyeleşmeler yapıldığında herkesin bütcesine uyacak bir fiyat sınırı koyarız haksızlık olmasın diye. Atıyorum 50-60 tl arası diye. Bu şekilde hiç haksızlık olmuyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de eldiven bere atkı falan almıştım bana 40 sayfalık kitap alındı sinir olmuştum ama bir şey denmiyor ama bir daha olsa gider ben de kücük bi sey alıp onu veririm önce kendi hediyeme bakıp
Bütçesi falan diyeceğim ama değer vermekle alakalı bir şey bu. Önemli görmekle alakalı bir şey bu. Özenmekle alakalı bir şey bu. Hediye anlamından özenli olmamış yani.
Valla ben bir manga ve kar üresi aldım bir arkadaşa uyumsuzlar ama ayette beğendi. Siz Kraliyet Ailesinden mi geliyorsunuz abi saygılı olun teşekkür edin oturun yerinize aw
Şahsen ben sevinirdim şeker gibisin demek istemişte olabilir...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Katılmasaydın daha mantıklı olurdu tabi sonuçta kimin ne alacağını bilmediğini bilerek katılıyorsun üstelik herkesin maddi durumu çok iyi olmaya bilir zahmet edip kurdelada bağlamış daha ne olsun