şu an benim istediğim mitsubishi marka bir klima ve fiyatları 18bin btu olanı mesela 11bin küsürlerde.
Bu ilerde daha çok artar mı yoksa şimdiden alsam iyimi olur?
Bu ilerde daha çok artar mı yoksa şimdiden alsam iyimi olur?
Mitsubishi çok eskilerden beri çok pahalı. Servisleri dahi çok pahalı. Burada önemli olan inverter A++ bir klima alman. 10 sene sorunsuz çalışsın yeterli. Ferrarisini alsan randımanlı ömrü 10 yıl. Sonra yine değiştirmek isteyeceksiniz..
Aslında o dediğinde doğru. Ürün ömrü aşağı yukarı 10 yıl felan. Ve tabi bu süre zarfındada değişen teknolojiler ve yenilikler. Ve biz tüketicilerin şunu aslında alsam çok iyi olur gibi değişik istekleri. Benim aslında bu klimayı bu markadan alma düşüncem, elektrik faturasında çok ciddi tasarrufu var diyorlar ve kendisini bir iki senede amorti edermiş. Ve tabi dış ünitenin gürültüsüz olması.
Birde işin kafa karıştıran tarafı servis yetkilisi bu ürünün montajını iyi yapmazsa bu seferde iyi bir klima almanında bir anlamı olmayacak.
Geçen Ağustos ayında gree marka bir klima almıştım adamlar neyi yanlış yaptılarsa dış ünitede titreşim gibi bir şey olmaya başladı.
Gittim kendilerine bu durumu bildirdim. Öncesinde baştan sağma nameler yazsalarda sonra gelip bir iki müdahalede bulundular ve klima daha beter gürültü yapmaya başladı.
Zor iade ettim ve tekrar klima almayada çekiniyorum.
Ürün kalitesi ve servis kalitesi bu iki unsur çok önemli. Fakat isim yapıp ürününü fahiş fiyata satmalarına karşıyım. Aynısını vaillant kombide yaşadım. Üstelik makineyi açtım iyi bir temizlik için tüm iç parçaları bosch. Kısacası toplama ürün demek ki. Bu yüzden kore malı inverter A+++ bir klima al adı ahmet marka olsun hiç farketmez. Servisi ve parçası kaliteli ve bol olsun hepsi bu işte olayın inceliği. Tabii ki görsel şıklığa da dikkat etmelisin..
Bazen diyorum a101'den seg marka klima alayım kurtulayım.
Madem bunun montajını biz yapamıyoruz ve servis yapması gerekiyor. Servisin yapacağı montajda malum. Bende diyorum fiyatı ne güzel 5500tl. Ve 18bin btu.
Büyük para verip sorun yaşamaktansa standart bir fiyat verip zaten böyle olacağı bizi şaşırtmamalı diyip yoluma bakarım. Keşke bu ürünleri üretirken montajını tüketicinin yapabileceği şekilde üretseler. Elin adamından temiz iş yapmasını beklemek çoğu kez hüsrana uğratıyor insanı
Çok mantıklı. 👍👍 18 bin TL nerde, 5500 TL nerde. Ek garanti yaptırt sadece garanti 6 -7 yıla uzasın..👍
Yok dostum o aslında soğutma ve ısıtma kapasitesi bakımından 18000btu.
Ben rakamı uzun uzun yazmak istememiştim.
Normalde mesela almayı düşündüğüm mitsubishinin kliması 11000, 11500 civarlarında.
Yani a101'deki klima fiyatıyla yarı yarıya fark ediyor.
Ama kapasite 18000btu
Bende madem sorun yaşayacağım büyük para versemde. Bari yarı yarıya vereyim ki en azından sorun çıkınca şaşırmamış olurum.
Gerçi yine aynı mantığa çıkıyor ama oradaki 18000 kısmına bir açıklık getirmek istedim.
Sağol yinede yardımın için.
Dolar 17 - 18 e çıkıyor. Mitsubishi' ler o fiyat olur yakında. Hayırlısı olsun..👍
Cevap
1Cevap
Artık hiçbir fiyat düşmez knk
Düşmez