Selam dostlar, "fazla kartı olan var mı?" sesi geldiği anda ölü taklidi mi yapıyorsunuz yoksa basması için kartınızı veriyor musunuz? Bastıktan sonra parayı vermesini bekler misiniz de bir alt soru olsun xd
Otobüste "yetersiz bakiye" uyarısı almış birine kartınızı basar mısınız?
O mahcubiyeti bir kaç kere yaşadım. Çok takmamakla birlikte nakit karşılığı yolculardan kart rica ettiğim de oldu. Hatırladığım şey, bir çoğunun parayı kabul etmemesiydi. Ben olsam bende uzatırım, bir kaç liranında hesabını yapmam. Çünkü öyle gördük abilerimizden.
Selamlarrr :) Sanmıyorum ya iyilikten maraz doğar diye bir laf var, kimsenin iyilik meleği olmak istemem. Eğer yaşım biraz daha büyük olsa ve yanımdaki de benden küçük çocuk ya da öğrenci olsa bu iyiliği yapabilirim onun dışında benim için imkansız gibi bir şey. Bu devirde kim kime karşılıksız iyilik yapar ki diye düşünmüyor da değilim :)
Hes koduymuş oymuş buymuş bir saniye bile düşünmeden başardım. (Şimdi gönülsüz ve yardım etmek istemeyenlerin arayıpta bulamadıkları bahane bu ya onun için koddan bahsettim)
İstanbul çok yoğun bu sebeple çok karşılaşıyorlar bu durumla, biz daha az kalabalığı olan şehirde yaşadığımız için bin de bir çıkar karşıma onda da yardımcı olurum tabi.
verirdim, parayi vermesi de çokta önemli değil bence. Benim ihtiyacim oluncada basan okdu benim için parasinida verdim tabiki, hatta bi kere kimse vermemisti bedava gitmistim 😄😢
Her zaman degil. Oraya yakinsam. Biz de kolay para kazanmiyoruz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O aralar maddi durumum iyi değilse basar ama karşılık beklemem, maddi durumum sallantıda ise basar ve karşılık beklerim zaten şu ana kadar ödemeyen bir kişiye denk geldim. Onda da üstelemedim.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Aslında devlet hastanesine gittiğimiz zamanki muayne ücreti gelecek aylarda eczanede ilaç alırken vs. öğrenebiliyor. Bakiyesi kalmayan kartlarda da üç biniş hakkı olsa dolum yapılırken ordan para kesilse güzel olur. Kimse mahçup olmaz böylece.
Tramvaya binerken de karttan hes kodu isteniyor ama ben bi ara karta tanımlamayı unutmuştum ve kart okunmadı, bir başkası benim yerime basmıştı. Yani o da iyilik olsun diye değil arkamda 30 kişi bekliyordu çabuk geçim de sıra onlara gelsin diye shshs adama parayı teklif bile edemeden tramvaya girdi 😬