Çocukların sömürülmesine destek oluyorsunuz. Sırf dinlensin diye çocuk yapan var. Para buldukları sürece dilendirirler. Çok yardım etmek istiyorsanız çocuğa soracaksınız ailen nerde diye ailesi ile iletişime geçip çocuğu okutmaları karşılığında aylık olarak su, elektirik ya da doğal gazını filan ödiceksiniz. Direkt para ile ile yardım olmaz. Aile ile görüşmeye üşenirseniz ve yinede bir şey yapmak istiyorsanız çubuk kıraker, poğaça, simit filan verin. Asla çocuklara para vermeyin.
Onları oraya koyanlar paraları alıyor. O çocuk oraya vicdan sömürüsü için koyulmuş. Çocukları kullanıyorlar. Sonra o zavallılardan parayı alıp tekrar gönderiyorlar. Ben onlardan mendil almak yerine gidip neye ihtiyacın var diye soruyorum. Açım derse yemek alıyorum. Defter kitaba ihtiyacım var derse kırtasiyeye götürüp ne ihtiyacı varsa alıyorum. Ancak kesinlikle para vermiyorum. Parayı o masum değil, onu oraya koyan vicdansız alıyor çünkü. Aynı şekilde dilenen insana da para vermem. Oturduğu yerden para kazanmak yerine gidip üç beş kuruş da olsa bir iş bulup çalışsın. Para verenler yüzünden oradan kalkmıyor o insan.
Selamlarrr :) Hayır öyle kişilerden almayı pek doğru bulmuyorum market bakkal diye bir şey var. Ayrıca sokakta olduğu için de mendil de olsa hijyen açısından güvenmiyorum. Ne de olsa ülkede hayırseverden fazla ne var 🙄bunu onlara bırakıyorum ve yoluma devam ediyorum. İyi günler dilerimmm :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 338 cevap paylaştı.
İki şey geçiyor aklımdan, birincisi eğer almazsam vicdanımın beni rahat bırakmayacağı. İkincisi de eğer alırsam bu devrin asla son bulmayacağı. Hangi düşüncem daha ağır basarsa o an, onu yapıyorum.