Kitaplar benim için anlamlıdır. Her insana kitap hediye edilemez diye düşünüyorum. Ancak edilebilecek insanlar içinse çok naif ve hoş bir hediyedir bence.
Dünyada asla basit olmayacak şeylerden birisi kitaplardır. "Oku" demiş yaratan. Kitap okumak kitapların takibini yapmak çok güzel. Ancak kitapları çizmeyi doğru bulmuyorum kendimce. Cümleleri hafızaya kazımak varken altlarını çizmek karalamak bana hoş gelmiyor. Doğal hali ile kalmalı ilk aldığımızdaki kokusu halen olmalı benim kitaplarım öyleler. Uzun zamandır bazı sebepten dolayı okumadım yeniden başlıcam. Kitap hediye edilmesi asla basit değildir.
Merhaba, Birine kitap hediye etmek en ince davranıştır.. Birisi bana kitap verince çok mutlu olan biriyim.. bir keresinde bir kitapı çok arıyordum bulamıyordum hiç bir kitapçıda, içimde kendi kendime dedim ki keşke birisi bana bu kitabı hediye etse.. keşke bir gün birisi zile bassa da böyle bir hediye verse bana..
💛 o hediyeye kalbimi bırakırım..
Benim için kitabın değeri kıymetı çok büyüktür.. birine kitap hediye almak, en güzel hediye alma yöntemlerindendir. o kitabı okurken, hediye eden kişinin değeri her satırda hissedilir.. Şairinde dediği gibi; "Sana kitap hediye edeni unutma. Sana kitap okuyanı hiç unutma..."
Tek taşa tercih ederim... Düşünüyorum da kutudan tek kitap çıkıyor. Ve tüm ömrünce o kitabı aşkla okuyorsun. Bence olay olur."Tek kitap" tek taş yerine "tek kitap"muazzam. Türü de farketmez illa şiir değil, her tür şahane olur... Heyecan verici...🦄🍀🍏⭐❤️
Kişiye göre değişir bence, okumayı sevmeyen veya bu alışkanlığa sahip olmayan birine hediye edilirse ters tepebilir,önemi anlaşılmayabilir, ayrıca genelde ucuz hediye gibi karşılanabilir, tabii ki bu değerini bilmeyene, ha bir de o kişinin sana almış olduğu hediye de önemli, senin sevdiğin bir şeyi almışsa önceden ve o kitap sevmiyorsa direkt olarak geri tepecek bir seçim olabilir, kendi sevdiklerimizi başkalarına sevdirmek veya sevmelerini beklemek zorunda değiliz.
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
33
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
dedesinin mezar taşı hariç bir şeyler okumaya hiç hevesi olmayan bir çoğunluk var. onların haricindekilerden birine kitap hediye edilebilir. Niccolo MACHIVALLI' nin "hükümdar" kitabında yazarın resmi var. Adam o resmi görüp " abi bu Deniz Gezmiş mi? bu kitap komünist kitap mı? " diye soran adam "dedemizin mezar taşını bile okuyamıyoruz... harf devrimiyle bir gecede cahil kaldık" diye dert yanıyor.
Kitap insanın ruhuna dokunur. Asla basit bir hediye olamaz. Yerine göre travma sebebi bile olabilir.
5 sene önce doğum günümde okula gitmiştim. Aramın iyi olmadığı bir kız bana "Herkese lazım olan iman" adlı bir kitap hediye etti. İlk sayfaya da aynaya not iliştirmişti. "Okudukça ne olduğunu anlarsın" yazıyordu.
O zamanlar aynaya ihtiyacım vardı iyi oldu. Kitabı da 5 tl ye başkasına satıp cips almıştım.
😂 Eh biraz sinirimi bozmuştu yalan söyleyemem. 5sene geçti unutamadım. Daha iyi bir örneğim var
Bir arkadaşımın sevdiği ona kitap yazmıştı. Dediğine göre onu gördüğü günden beri oluşan duygularını anlatmış. Evliler ve iki çocuk sahibi. İşte kitap böyle güzel bir şeydir.
Kitap okumayi cok severim kitaplarımı da kendim alırım kitap okuduğumu kimse bilmez ama hediye gelirse de çok mutlu olurum üniden profesör bir hocam bana 1 kez hediye etmişti 4 kere bitirdim polisiye roman hâlâ da saklarim onu
İlk okuldayken yılbaşı çekilişi yapmıştık. Çekilişte bana çıkan arkadaşa hikaye kitabı almıştım. "Ömer'i Çocukluğu" Hiç unutmam. Hediyeleri vereceğimiz gün herkes gibi o da bana ne aldın diye sormuştu. Kitap aldım sana dedim gülümseyerek. Yüzü düştü, "üff ala ala kitap mı aldın Tevfik ya" dedi. Moralim o kadar bozulmuş kalbim öyle kırılmıştı ki. Ben o gün anlamıştım işte, senin de dediğin gibi herkese kitap hediye edilmez. Kitap onurlu bir hediyedir.
Bana çok çok değerli gelirdi. Hele ki bir de kitabın içerisine de yazılmış küçük bir not varsa eğer daha anlamlı ve güzel bir hediye ne olabilirdi ki? ❤️
Yanında bir şey daha hediye edilirse daha kıymetli olabilir. Düşünce olarak güzel ama bence kitaptan hediye olmaz. Kitap seti hediyeden sayılır ama tek kitap hediye olmaz bence.
Hediye edilecek kişiye göre değişir. Aranızda geçen bir anıyla benzeştirdiğiniz bir kitabı hediye etmek bence herkes için değerlidir. Birbirinize ne kadar anladığınızı, ne kadar "anlaştığınızı" gösterir.
Yani bilmem neyin aşkı gibi bir kitap gönderdi kız bıraktım kenarı okumadım okumam saçma sapan şeyler dhshssj Bir sürü kaliteli kitap var yani okuyacaksam kütüphanemi boş bırakmıyorum hediye olarak istemem yani djdsjs