Bildiğiniz gibi şu an mobil cihazlar piyasasında binlerce farklı ürün bulunuyor. Eskiden bu cihazların hepsinin kendine özel kulaklık girişi ve şarj girişi bulunuyordu. Fakat Android ve iOS işletim sisteminin çıkışıyla birlikte "ince uçlu şarj aleti var mı?" dediğimiz günler artık geride kaldı. Aynı işletim sistemini kullanan bütün telefonlar, aynı kulaklık girişini ve şarj girişini kullanmaya başladılar. Yani artık telefonumuz Samsung olsa da bir Sony şarj aleti kullanabiliyoruz. Durum böyle olunca da sahtecilik yapanlara büyük fırsatlar doğdu. Cihazların kullanımıyla birlikte aynı oranda artan sahte şarj aleti üretimi, kalite ve güvenlik açısından oldukça kötü değerlere sahip. Bu cihazlardan uzak durmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki bir şarj aletinin sahte olup olmadığını nasıl anlarız?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu soru internet&teknoloji konu etiketinden buraya nasıl geldi hele de hayretler içindeyim 😅
Şarj Aletinin Orijinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Farklı konu etiketinde olması sistemsel bir hata olarak düşünüyorum çünkü detayda da hiç alışveriş kelimesi dahi yok gerçekten biraz ilginç olmuş gibi soruya gelecek olursak Şarj aletindeki marka isminden ( yazı stili farklıysa) Şarj aletinin üretim yeri (A simgesi varsa sahtedir) Şarj aletinden USB kablosunda küçük bir delik olur eğer o delik yoksa sahtedir. Micro USB çıkışı boyutunda olan şarj aletlerinde boyut çok daha kısadır orijinali de odur. Şarj aletinin fiş kısmında bulunan çentikler. Eğer çentik varsa ve elinizle dokunduğunuzda bunu anlayabiliyorsunuz kenti görebiliyorsanız o orijinaldir Çentik yoksa sahtedir Şarj aletinin kaplamasında da yamuk kesimler mevcutsa sahtedir ve son olarak şarj aletinin ağırlığı (normal orijinal bir şarj cihazını ağırlığı 0,29 gram dır.)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 926 cevap paylaştı.
Gerçekten sinir bozucu durum bu. Benim 250₺ ödeyip aldığım üstelikte herkesin güvenerek alışveriş yaptığı bir Mağazadan aldığım apple sarj aletimin 6 aylık kullanım sonucunda çakma olduğunu öğrenmiştim.
Üstelik telefon Bataryamı 6 ayda %10 kapasite düşürdü.
Telefonum adaptörden şarj almayı 6 ay gibi bir süre sonra durdurdu. Ben de bozuldu sanarak apple servise götürdüm bir de ne göreyim. Çakmaymış. Üstüne üstlük muhatap bile bulamıyorum. Mağazamız el değiştirdi bişe yapamam diyorlar. Tek çare kaymakamlığa giderek tüketici hakları heyetine başvurmak.
Apple servise gidince adaptörü eline alır almaz kadın “bu orijinak değil” dedi. Yani tek bakışta.
Sonra servisten orijinal şarj aleti satın aldım ve eve gelince karşılaştırdım.
O kadar birebir yapmışlar ki kadın şak diye nasıl anladı hala şaşkınım.
orjinal diye bir durum kalmadı firmalar bile artık sarjz aletini telefonla vermemeye başladı :) yine de firmaların mağazalarından almayı deniyorum ben:)
Çakmanın çakmasını bile o kadar orijinal yaptılar ki artık ayırt etmek ciddi anlamda çok zor. Genel olarak söylüyorum bunu tabii 👍bilen arkadaslarim yardimci olursa sevinirim
Orijinale yansanayinin arasında dağlar kadar fark oluyor. Kabartma olup olmaması, harf ve yazıların karakterinde farklılık olması vb şeyler. www.google.com/.../10622
para verince alışveriş oluyor demek ki :)) bu arada ben sektöre yakın sayılırım ve sahteciler orjinal üzerinde olması gereken her ibareyi kopyalıyor artık... normal vatandaş anlayamaz... sonuç olarak kafan rahat olsun istiyorsan her markanın online sitesi var oradan alacaksın... bir de madem teknoloji tarafına göndermek istemişsin soruyu... PD yani power distribution standartı genel kabul görüyor artık laptop adaptörü ile tablet akıllı telefon falan da şarj olabiliyor... adaptör cihaza bakıp sana senin için uygun enerjiyi veriyorum diyor.. adaptörler de artık baya baya akıllandı ;)
En İyi Cevaplar