Vallahi bu kişiden kişiye göre değişiyor. Kimi daha erken başlar, kimi evleneceğine yakin. Mesela benim ortada evlilikle ilgili hiçbir düşüncem yokken bile annem bu sene yemek seti, süpürge aldırdı. Param olduğu için yavaştan al, dursun diye ikna etti açıkçası ben de mantıklı buldum.
Bence böyle kahvaltı takımı, yemek takımı gibi ürünleri alabilirsin yavaştan. Ayrıca evliliğe adımlar da atılıyor sanırım, umarım gönlünce olur, hayırlı olsun.🥰❣
Bence bu biraz insandan insana değişir kimsi eğitimine kariyerine odaklandığı için kafasında belli bir yaş vardır ve kendini o yaşta evliliğe hazır hissedeceğini bildiği için ileriki zamanda çeyiz hazırlıklarına başlar kimside erken yaşta evleneceğine bildiği için ergenlik çağında 15-16 yaşlarında başlar. Bu biraz da anneden de kaynaklanan bir durum mesela benim annem hiç çeyizimi hazırlamadı açıkçası daha yaşımın küçük olduğunu düşünüyor daha var diyor o yüzden ben de merak sarmıyorum çeyize şuna buna çok yani basit bir şey olarak görüyorum 2 ayda 1 ayda ya da bir haftada hazırlanacak bir şey bence. Çok abartmıyorum o yüzden.
Gerçekten hayatınızdaki kişiyle evlenmeyi düşündüğünüz zaman yavaştan başlamak gerekiyor. Başlayamasanda en azından kenara maaşından belli bir kısmını atıp biriktirmek lazımmış. Çeyiz hazırlığında en dert yandığım konulardan biri oldu bu. Herşeyin fiyatı da gittikçe yükseliyor. Ben küçük ev aletlerimi , süpürge , ütü , tencerelerimi aldım. Taksitlerini ödüyorum. 1 senem var daha hallederim diye düşünüyorum inşallah
Ben evleniriz diye dusunmeye basladigim zaman hazirliklara baslamistim. Elektronik esyalari evlilige yakin almak daha mantikli garantiisi falan oldugu icin. Ama diger urunleri catal kasik bicak, yemek seti gibi urunleri daha erken alabilirsin.
Elbette elektronik şeyler alınmaz hemen zaten 😅 ilk defa kendim için böyle bir soru sordum sitede merak ettim benim için güzel bir ilk oldu fikir alayım dedim
Yiaaa adim atiyosunuz o zmn🥰 hakkinizda hayirlisi olsun.🌸 Baktin ki evlilige dogru gidiyor iliskin ufaktan ufaktan baslarsan iyi olur cunku evlilige yakin alisveris yapmak hazirlik falan zor oluyor.
Internette ceyiz listeleri oluyor onlar cok ise yariyor. Kendine gore uyarlayabiliyorsun oyle bir liste kullanmani tavsiye ederim. Ama tatli telaslar simdiden cok kolay gelsin 😄🌼
- Anneannem - Dedem - Büyük babam ben doğunca başlamışlar çeyizimi yapmaya.
- Bence; "çeyiz"i "çeyiz" yapan, yıllanmış olması. Öbür türlüsüne "ev alışverişi" derim ben Evliliğe yakın alınacaklar olsa da giysiler, el işleri, tabak - çanak vb. önceden alınabilir.
Evlenildiğiniz zaman dilimine ve modaya uygun olsun diye düşünüyorsanız evleneceğiniz zamana yakın olan dönemlerde alabilirsiniz. Ben hala daha bir şeyler almadım. O yüzden içerisinde neler olur pek bilmiyorum.