Fiyatlar ne kadar pahalanmis?

Ben ortalamanın üstünde gelire sahip biriyim diyebilirim. Hatta bir asgari ücretlinin defalarca katında kazancım var da diyebilirim. Dün AVM ye gittim. Gece uyumalik pamuklu bir eşofman takımı almak istedim. ayirdigim bütçe 400 çok hoşuma giderse yaa adamlar çok güzel bir şey yapmış desem 800 e kadar çıkabilirdim Fakat oda ne. Adidas eşofman takımı ,2000 TL. Ulan bu pumalar falan ne kadar ondan alayım dedim 1300 TL. Hummel in pazar malı gibi duran evsizlerin üstünde olan mallar 550 TL. Sonuç almadım. Aynı şekilde bir Lacoste spor ayakkabı beğendim 1500 TL. Tabi onuda almadım. Alamayacağım için değil ama şaşkına döndüm. Ulan bundan 3 sene 5 sene önce 2 bin TL ye iyi bir dizüstü bilgisayar alinabilirken şimdi bu paralara ayakkabı ancak alınıyor. Yine telefon piyasası da o şekilde. Hep Apple karşıtiyim diye Samsung Sony gibi markaların en premium modelini alırdım en üst düzeyde iPhone söz misal 6 bin olurdu ben 5.500 e Sony ya da Samsung alırdım. O markanın daha pahalı ürünü olmazdı. en pahalisini alırken şimdi bakıyorum amiral gemisi diye tabir edilen modeller olmuş 14 15 bin lira iyi bir sitede evim var. Ama büyük sayılmaz. Geçen kirada olsam ne kadar olurdu diye baktım 3700 TL. Site aidatı falan 4 bin. Ev kendimin. Ama şaşırdım ve insanların haline üzüldüm. nasıl geçim sağlanacak. Nasıl insanlar yaşıyor. Ne yiyor. Ne giyiyor. Nasıl. Kira ödüyor. İnanın çoğu insan bana mütevazı yasiyorsun derken durumu kötü olanlar nasıl yaşıyor akıl erdiremiyorum. Sizin gözünüzle bakınca da hayat pahalı değil mi
Fiyatlar ne kadar pahalanmis?